Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie o vášni, pomstě, odvaze, obětování, zločinech a obviněních byla natočena na základě skutečného příběhu dvou rodin, jejichž legendární spor, který trval téměř tři desítky let, málem vedl k rozpoutání války mezi Kentucky a Západní Virginií.
Příběh začíná v roce 1863 během americké občanské války. Anse Hatfield (Kevin Costner) a Randall McCoy (Bill Paxton) se vracejí domů z fronty ke svým rodinám. Hatfield do Západní Virginie a McCoy nedaleko od něj, za hranice Kentucky. Mezi rodinami začíná narůstat napětí, neporozumění a zlost, které nakonec vedou mezi oběma klany k válce. (-OverLord-)

(více)

Recenze (236)

tahit 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že miniseriál v rouše Divokého západu bude vylíčen v idealizovaných barvách. Inu, jak jde čas, mrtvých pomalu přibývá, bylo to mrazivě podmanivé. Není to žádná idylka, ale pohled na odvrácenou stranu romantiky americké historie. Chvíli trvalo, než jsem se do toho dostal, ale s přibývajícími minutami to bylo čím dál tím lepší. Čekal jsem, s čím Kevin Costner přijde. Sice nevstoupil do téže řeky jako ve filmu Tanec s vlky, nicméně jeho postava je nepochybně jedna z jeho velkých rolí, jež je uvěřitelná. Ostatně musím se zmínit, že Tom Berenger se prezentuje také s plnou parádou, roli drsňáka věrohodně zvládá. Ať už na to pohlížím jako na historii, tak je to dosti netypický western. Při celkovém dojmu opravdu něco víc, než jenom masakrující příběh. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,347,419 //počet predaných kusov 254,304Tržby za predaj DVD v USA $12,344,820 //počet predaných kusov 618,730║ Vyhrotená dráma s dobrým obsadením, dobre vystihnutou dobou a nepeknými konfliktmi medzi dvoma rodinami, ku koncu 1dielu to začínalo naberať na grádoch, zatiaľ len priemer. /60%/ __2.diel omnoho šikovnejší a dravejší, karty sú rozdané a tak prichádza na postupné vyrovnávanie vzájomných dlhov /80%/ __3.diel uzatvára smutnú etapu dvoch znepriatelených rodín, kde príde čas na silné smutné scény /70%/ ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

westerny nejsou poslední dobou moc v kurzu, takže o to víc překvapí, když se na televizní obrazovce objeví takováhle povedená minisérie podle skutečné události, ve které exceluje nestárnoucí drsňák Costner.. zejména zhruba první polovina celého tohohle třídílného počinu, v níž je vyobrazováno pozvolné stupňování celého konfliktu, je parádní a uvažoval bych po ní klidně o pěti hvězdách.. v půlce druhé ale lehce opadne tempo a začne se hrát trochu na jinou notu, což mi nepřišlo úplně k chuti, ale celkový dojem to přesto až tak zásadně nekazí.. ve finále tedy spokojenost s menšími rozpaky.. slabší 4* ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

History Channel se osmělil a po těch jeho současných "historických" nedokumentech, které vysloveně serou historii do huby, zabrousil poprvé v historii do žánru "film". Výsledek je překvapivě skvělý! Pokud mám srovnávat s jediným současným westernovým seriálem Hell on Wheels, pak tento "easternový" seriál pojednávající o Kapuletech a Montecích v kloboucích jasně vítězí na plné čáře. Costner je kovboj a nikdy mu žádné role neseděly lépe, takže pokud se objeví v seriálu pojednávajícím o 19. století v USA, výsledek vždy musí dopadnout skvěle. Po prvním díle (100 minutový nášup) jsem nadšen, zápletky jsou prozatím chytlavé, napětí graduje, postavy mě baví, seriál vypadá realisticky, takže doufám, že pozítří až seriál dokoukám, sem nebudu muset jít přepsat celkové hodnocení. 95% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně povedená sága o rodové nenávisti kopírující skutečné události amerických dějin. Překvapuje hned v několika směrech - jednak tím že i dnes jde natočit špičkové westernové drama, jednak tím, co se všechno ještě mohlo odehrávat ve Spojených státech v dobách, kdy všude jinde již existoval civlizovaný svět, a pak i tím, jak si sami Američané tak vysazení na své zbraně a svépomoc dovedou připustit, že tam, kde není právo nikdy nenastane ani spravedlnost. Všemu ohromně napomáhají herecké výkony, zvlášť Kevin Costner je dokonalý. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (13)

  • Kevin Costner získal svoju prvú Emmy za postavu Anse Hatfielda v kategórii herec vo filme/miniseriáli. (Slavigrom)
  • O Hatfieldech a McCoyových nalezneme první filmovou zmínku již v roce 1923 od Bustera Keatona v jeho satirické komedii Frigo, oběť krevní msty (1923). (Nyck)
  • Johnse Hatfield byl po svém návratu z Oregonu odsouzen na doživotí, ale poté, co zachránil dozorce, mu byl trest odpuštěn. Ještě čtyřikrát se oženil a zemřel v roce 1922. (cheyene)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Costner pašuje drogy pro del Tora

Costner pašuje drogy pro del Tora

17.07.2013

Kevin zažívá moc pěkný comeback. Sbíral ceny za western Hatfields & McCoys, obstarával emoce v Muži z oceli, vytrénuje Jacka Ryana a bude za akčního hrdinu v Bessonem produkovaném a McG-m… (více)

Costner jde do akce s Bessonem

Costner jde do akce s Bessonem

05.10.2012

Kevin Costner nepochybně zažívá velký comeback. Za Hatfields & McCoys právem získal Emmy v kategorii nejlepší herec v televizním filmu / minisérii, uvidíme ho v otcovsko-mentorských rolích v Muži… (více)

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

03.07.2012

Máme tu herecké posily pro Hru o trůny 3 a nový historicko-dobrodružný seriál od History Vikings. Začněme se Seveřany. History, které se věnuje hlavně dokumentům, se rozšouplo i s hranými věcmi –… (více)

Reklama

Reklama