Reklama

Reklama

Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Místo a čas s hodně relativní hodnotou lidského života. Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou, zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah. Glassovi se stává osudným střet s rozzuřenou samicí medvěda grizzlyho. Medvědí útok sice přežije, ale je těžce zraněný a lovecká výprava se musí rozdělit. Zatímco většina lovců pokračuje v cestě, s Glassem a jeho synem zůstanou jen dva muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Ti více méně jen čekají, až zemře, aby jej pak pohřbili a mohli pokračovat v cestě. Ale zraněný lovec stále neumírá, a tak se Fitzgerald rozhodne čekání na nevyhnutelné zkrátit. Při pokusu o nedobrovolnou eutanázii ho však přistihne Glassův syn, kterého Fitzgerald zabije. Ještě živého Glasse pak zahrabe v hrobě a spolu s Bridgerem zmizí. Jenže Hugh má hodně tuhý kořínek. V naprosto zuboženém stavu vyleze z vlastního hrobu, zoufale se potácí čarokrásnou, ale zcela lhostejnou krajinou. Při životě jej drží především nenávist a touha po odplatě. Musí překonat brutální zimu a hlad, divoké řeky, bojovné indiánské kmeny a dokonat svou pomstu. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 352)

mandlova 

všechny recenze uživatele

Polykala jsem krev, dýchala hlínu, cítila zimu, uhýbala šípům, topila se....neskutečně niterný zážitek, kde vám jeden záběr vyžene tep do nebeských výšin, aby vás další scenerie bez příkras pohladila po duši. Pokud je nějaký film v tomto co roce! ale dekádě, který se bezpodmínečně MUSÍ zažít na velkém plátně, je to tento masterpiece. Survival western o odplatě, kde si Oscara zaslouží každý z týmu, ale Leonardo se pro něj proplazil, probojoval a projedl celou divočinou. Závěrečný pohled do jeho očí vydá za tisíce slov. So Give this man his bloody Oscar...(He deserves it since childhood!) http://9gag.com/gag/aNeVYwG edit 29.2.2016 - Je to doma!!! All hail the king! ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Boj o přežití ve zmrzlé, zasněžené, ale fakt nádherné přírodě. Říkáte si, zda je možné přežít boj s medvědem v drsných podmínkách s myšlenkou na pomstu za vraždu jeho ženy a syna. A on to vážně dokázal.....,ale "wau" ze mě nevypadlo. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

90% percent času na 90% mŕtvy DiCaprio žobre o Oscara na 120%. Dej prakticky nijaký. Na to aké to bolo živelné a realistické je asi každému - vrátane tvorcov - aj nie medicínsky vzdelanému človeku jasné, že film by mal skončiť po veľmi krátkej chvíli v dôsledku jediného slova: Sepsa. Hviezda za vždy perfektného Hardyho, druhá za medveďa a kameru. Inak dosť prúser... ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Mimořádná podívaná - kamera, atmosféra, efekty, prostředí. Supermanství Leonardovy role neubere celou hvězdu: 90% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Určite top päťka čo sa týka dicapria, zaslúžený oscar za výborný výkon. Súboj s medveďom plus cely film skvelá kamera. Tu teraz percentá sedia a netflix prekvapil že pridal aj dabing. Ale po čase už film nemá na plný počet. 4* ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Keby túto rolu ponúkli Chuckovi Norrisovi, tak by asi odmietol, že to je aj na neho priveľa prežiť v jednom filme v ukrutnej zime rozpáranie chrbta medveďom, priľahnutie medveďom, skok z útesu, útoky všelijakých ľudí, a počas toho všetkého zahojenie polámanej ruky a nohy. No natočené je to parádne, od detailov medveďa až po úžasné scenérie drsnej krajiny. Len tá hudba, škoda že sa už upustilo od pekných a zapamätateľných filmových melódií, asi už bolo všetko skomponované, a dnes sú to len dunivé zvuky a pár taktov aby sa nepovedalo. Zaujímavé bolo vyobrazenie Indiánov, ktorí neboli ani zlí ani dobrí, ako si ich rôzne pamätáme z rôznych filmových období, ale takí neutrálni. Na Oskara by to za mňa asi nebolo, ale štyri hviezdy filmu obetujem. –––– Pomsta je v božích rukách. Nie v mojich. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Vypiplaná filmařina. Dlouhé nestříhané záběry (i když na kolik je to práce CGI, těžko říct, pár jsem si jich tam všimnul) na filmech miluju a tady tomu dodávají tu správnou naturalistickou drsnou atmosféru. Překvapil mě počítačový medvěd, který už nevypadal trapně (tímto zdravím Volání divočiny 2020) , i když ten mírný "ještě tomu pořád nevěřím" odstup tam byl. Od děje jsem však čekal něco úplně jiného. Scénáristicky tam byla spousta odboček a kudrlinek, ale námět samotný je hodně přímočarý příběh, co se dá shrnout na pár vět. Nevadí, filmy o pomstě mám rád a jak už se v minulosti mnohokrát ukázalo, tohle téma potřebuje atmosféru daleko víc, než bohatý příběh. Toma Hardyho jsem tu vůbec nepoznal. Spolu s Krvavým diamantem  nejlepší film DiCapria. V kině to musela být nádhera. ()

Lektor 

všechny recenze uživatele

Téměř hypnotický survival/thriller, který je v mnoha aspektech dokonale přesným až do finální katarze. Film roku. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Nebýt skvělého vizuálu bylo by to za dvě. Nesmrtelný Leo se krev nekrev voda nevoda vrhá ze skály , střílí , seká... Několikrát jsem vybuchl smíchy , což očividně ale nebyl záměr tvůrců. V polovině jsem přijal jako holý fakt , že je prostě nesmrtelný , a už jsem jen chtěl přežít tu šílenou stopáž. Je to skvěle nasnímané a syrově zahrané , ovšem až po závěrečnou okrajovačku mě to ani omylem nepohltilo. ()

greath 

všechny recenze uživatele

Surový, realisticky, krutý a chladný film, presne taký aká bola ta doba. Kamera Emmanuela Lubezkiho je očarujúca a Alejandro González Iñárritu je génius. Bezkonkurenčne najlepšia snímka za posledné roky ak nie najlepšia snímka vôbec. ()

Madlene 

všechny recenze uživatele

Vizuálně silná podívaná se spoustou opravdu vydařených scén, samozřejmě taky fantastická příroda...vytýkám především dvě neúměrně "Rambo" působící scény a závěrečný kamerový pohled stylu: "Oscar wanted".Ten prostě opravdu nebyl nutný, stejně jako ty Rambo style akce... ()

ZinedineCR7 

všechny recenze uživatele

Revenant? Film podobny Vlku z Wall Street. Preco? Pretoze ma okolo seba hype Lea. Leo musi dostat tentokrat Oscara!!!! Vazne? Nie! Ak vyhra, tak nech si pride plesatu sosku pokrytu zlatom prebrat v spolocnosti digitalneho medveda, ktory mu tu nominaciu zabezpecil :) A v tej chvili by som udelil dodatocneho Oscara Piercovi Brosnanovi za rolu vo filme Lovec a Prenasledovany, ktora je piesocnatou obdobou tohto filmu... ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

The Revenant má tak obrovské filmové kvality, ale tak strašně moc tlačí na pilu, že tomu prostě něvěřím. Ano, je to v každém ohledu vynikající podívaná, ale všichni působí tak sebejistě až mě ta bezchybnost a hra na božstvo spíš unavuje. Like it or not, ale Dicapriova role je v podstatě prázdná skořápka umělé a nevěrohodné síly, kterou prostě nelze vnímat jinak, než jako protagonistu vláčející se sněhem až ke svému konci. ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

málokedy sa mi stane že od filmu neodtrhnem oči, som už z tej kasty divákov čo videli všetko a nič ich neprekvapí- či už je to násilie, krv, také tempo, onaké tempo. z tejto rutiny ma pravidelne vie dostať jedine David Cronenberg alebo Pedro Almodovár, naposledy to bol Innarituov Birdman. Revenant je viac než len survival film, možno to bolo tou absolútne DOKONALOU kamerou (ktorá prosto musí dostať oscara) alebo neskutočnou hudbou, alebo faktom že ten chlap prosto nechal first classovú celebritu DRŽAŤ HUBU a krok až do finále ktoré sa podľa mňa bude pamätať rovnako ako dnes pamätáme finále Vtedy na Západe. úplne celé dobré, také silné kino tu dlho nebolo a dlho nebude. ()

iantomasik 

všechny recenze uživatele

Markéta Lazarová ani Andrej Rublev to teda není, i když by se to mezi ně samo rádo zařadilo, ale naštěstí je film řídký na dialogy a většinu čas spíš ukazuje než vypráví, což je dobré. V kontextu art filmů je to spíš průměr, který více "cituje", než by přicházel s něčím originálním, ale v kontextu blockbusterů jej lze i zavděk kamery a střihu považovat za prvotřídní film. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Minulý rok Interstellar, letos Revenant, příštího roku se bojím víc než Oscar Leonarda... hahahaha, já vím, vtipné jak prdel. Nicméně, to nemění nic na faktu, že hájp vymaštěných fanoušků opět posral film (tedy vytvořil očekávání k pěti hvězdám). A taky délka. A délka. A ještě jsem zapomněl na délku filmu. Možná mi ještě něco uniklo, asi délka. Na druhou stranu, jak mi filmy od Iňarritua nesedí, tohle bylo stravitelné a to díky úžasné kameře, jenže příběhově plytké a herecky "jenom" skvělé. Přirovnal bych to k 150 minutovému pornu s nějakou zápletkou... zápletka nikoho nezajímá a všichni jen chtějí vědět, jak je ta poloha vzhledem ke gravitaci možná. Mad Max byl dost podobný, ale byl zábavný, byl kurva SVIŽNÝ a na nic si nehrál! Revenant měl být dech beroucí, inovativní a co já vím ještě, ale byl jen plný řvaní, sípání a to měla být ta neskutečná dřina, kterou si štáb a herci prošli ve vytápěných stanech... Když jsou děcka ze školy 2 kiláky domů, tak jim je stejná kosa... ale nedostanou Oscara. Jen zjeba, že je na koberci to bíle svinstvo. #prayforoscarleo ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Slovo, které tento film vystihuje asi nejvíce je slovo NATURÁLNÍ. Snímek vás hned v prvních vteřinách vtáhne přímo do nemilosrdné, zmrzlé krajiny Amerického západu, kde si hlavní hrdinové moc příjemných chvil neužijí. Rozhodně si ale nepředstavujte, že uvidíte další kovbojku, která s realitou nemá pranic společného. Tohle je drsný, realistický film z nádherného, ale velmi nehostinného prostředí, které brilantně zobrazuje kamera zachycující scenérie krásnými, dlouhými a skoro až dokumentárními záběry. To je ostatně na filmu asi to nejzajímavější. Příběh, přestože je podle skutečné události je dosti neuvěřitelný a v takto dlouhé stopáži značně rozvláčný. Ne že by byl nějak nudný, jen prostě nedostanete nic, co by vás dostalo do kolen. Nespornou kvalitou jsou ovšem herci, hlavně Hardy a DiCaprio, kterým natáčení v takto náročných podmínkách opravdu nezávidím, přesto ovšem podávají skvělé a naprosto věrohodné výkony. Pokud hledáte kvalitní historické drama s dokonalou technickou stránkou a skvělým obsazením, tak vás Revenant jistě nezklame. 80% ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Ne mě to bylo přiliš zdlouhavé s pár wtf momenty lehce monotonní a přitažené za vlasy tak, aby to bylo pro diváka atraktivnější. Na oskara dle mého názoru ne a to ani pro Lea (za tento film) už jen proto jak okatý to útok na něj je. ()

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Nový Predátor má název, už se natáčí

Nový Predátor má název, už se natáčí

28.07.2021

Loni na podzim přišlo oznámení, že se slavná značka Predátor dočká dalšího zářezu. K režii nového filmu nastoupil Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10), mimo to jsme ale nedostali žádné nápovědy k… (více)

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

30.08.2020

Herečka Elizabeth Debicki (Tenet, Krycí jméno U.N.C.L.E.) se upsala hlavní roli v nové špionážní minisérii ze druhé světové války Code Name Helene. Na produkci seriálu se bude podílet studio… (více)

Reklama

Reklama