Reklama

Reklama

Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Místo a čas s hodně relativní hodnotou lidského života. Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou, zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah. Glassovi se stává osudným střet s rozzuřenou samicí medvěda grizzlyho. Medvědí útok sice přežije, ale je těžce zraněný a lovecká výprava se musí rozdělit. Zatímco většina lovců pokračuje v cestě, s Glassem a jeho synem zůstanou jen dva muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Ti více méně jen čekají, až zemře, aby jej pak pohřbili a mohli pokračovat v cestě. Ale zraněný lovec stále neumírá, a tak se Fitzgerald rozhodne čekání na nevyhnutelné zkrátit. Při pokusu o nedobrovolnou eutanázii ho však přistihne Glassův syn, kterého Fitzgerald zabije. Ještě živého Glasse pak zahrabe v hrobě a spolu s Bridgerem zmizí. Jenže Hugh má hodně tuhý kořínek. V naprosto zuboženém stavu vyleze z vlastního hrobu, zoufale se potácí čarokrásnou, ale zcela lhostejnou krajinou. Při životě jej drží především nenávist a touha po odplatě. Musí překonat brutální zimu a hlad, divoké řeky, bojovné indiánské kmeny a dokonat svou pomstu. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 352)

markyzgero 

všechny recenze uživatele

di caprio tam umírá a ožívá, jednou vypadá jako lazarus oživenej ježíšem a jednou leze z koňskýho břicha jako z vagíny, tváří se tam na dva oscary, ale celý je to plochý jako břicho oblastní herečky a nabubřelý jak moje ego. revenant je onanie. ()

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

Skvělá režie, kamera, příroda a skvělý DiCaprio a Hardy. Zasloužený zatím Zlatý Globus pro DiCapria za herecký výkon, i když ostatní osazenstvo se mnou nemusí souhlasit, a i pro Iňárritua za režii. Osm hrozných a Revenant nejlepší filmy roku 2015 !!! 100% Tohle se prostě musí vidět ! ()

syphoon 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo a ještě jednou jo! Naprosto vyčerpávající snímek, kdy dostanete hlad, klepete se zimou a na závěr uleháte totálně KO jako by jste se plazili celou tu dobu právě vy. Ta hudba! To mystično!! Ta kamera!!! Ale ten DiCaprio!!!! Jedno lepší jak druhé. Zapomeňte na "katastrofu" v podání Birdmana, tohle je to, co od režiséra podobného formátu chci vidět! Iňaritu is back!!! 83% ()

PanPaniscus 

všechny recenze uživatele

Snad tím, že má podstatně méně prostoru herecky vítězí Hardy nad DiCapriem. Snad tím, že jsem nedávno viděl Hateful Eight byla ta stopáž vysloveně nesnesitelná. Snad tím, jak mi Glass svou nesmrtelností připomínal dvojku ze Sám doma, jsem chtěl, aby už bylo po něm. Snad už chudáci ze štábu rozmrzli, stejně jejich výkon ocení málokdo. PS: Oscarová hudba a kamera. ()

Oudee33 

všechny recenze uživatele

Rozhodně si mě získalo svou ponurou, depresivní náladou spjatou s krutostmi a surovostí té doby. Za mě celkem realistické pojetí. Hodně originální byla kamera, krásná prostředí hor a pár překvapivých nápadů jako třeba spacák z koně... by mě zajímalo do kolika stupňů to má extrém :) Ovšem příběh slabota a u hudebního podkladu si taky moc nedělali vrásky, ale ten vem čert, ten jen podtrhoval dramatičnost snímku a nenechala ho vyběhnout z vyjetých kolejí. Nicméně nemůžu přehlédnout výše zmíněný fakt, že forma nám tady opět vítězí nad dějem. Přesto poctivých 69% a čtyrhvězda o fous. DiCaprio do pohody jako vždy. ()

seeba10 

všechny recenze uživatele

Film za 5* spíš jen kvůli tomu, že na takový film se jednoduše zapomenout nedá. Tom Hardy, kamera Lubezkiho a reálnost medvěda to jsou jasně identifikovatelné vrcholy tohoto filmu. Ale současně neskrývám, že jsem vlastně čekal víc. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

A na světě je novej survival jako prase. Špinavost a syrovost prostředí té doby jsou cítit z každého koutu filmu a není ušetřenej nikdo. O DiCapriovi a Hardym není třeba pochybovat, oba herci jsou špičky ve svým oboru a jejich výkony dali filmu ještě větší vážnost. Je pravda až neuvěřitelný co všechno může jeden člověk přežít, ale zrovna tady mi to nějak nevadilo. Skvělej film o přežití a starý dobrý pomstě, po kterým jsem si řekl, jak se mám na světě pohodově ( po shlédnutí mi každej dá za pravdu ). PS: DiCapriovi bych toho oscara konečně přál. ()

Anomiska 

všechny recenze uživatele

Forma skvelá, obsah trochu sklamal. Trošku cielené na to, aby Leo dostal sošku, i keď moc nemal čo hrať. Hardy z toho vytrieskal viac. ()

majesty 

všechny recenze uživatele

Poctiva filmarina. Premyslam ktory blazon dovolil napisat obsah filmu ako mega spoiler. Pretoze je tam cely dej v podstate zhrnuty. Wtf? ;) ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Milujem filmy, pretože nám otvárajú dvere do iného sveta. Do sveta tam za zrkadlom, do fikcie, ktorá sa mohla a nemusela odohrať, do iného časopriestoru, kde vzniká paralelná realita. S vlastnými pravidlami, vlastnými podmienkami, zaľudnená postavami z predstáv jej tvorcov. Revenant je jeden z filmov, ktorý to dokázal, ktorý ma vtiahol do svojho imaginárneho, sveta a mne bolo pri čítaní titulkov ľúto, že tam nemôžem zostať o niečo dlhšie, pretože pri každej návšteve kina dúfam, že sa mi tam podarí vstúpiť, ale deje sa tak iba zriedka. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Vinikající DiCaprio a snad ještě lepší Hardy. Skvělá kamera i soundtrack. Snad jen ty umělecký úlety s mrtvou indiánkou a objímáním stromů si mohl pan režisér odpustit. ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Filmařina jak má být, tedy v mašinérii krok zpět. Alejandro připomněl hercům, že si ty prachy a slávu musí zasloužit a oni plakali. Leč méďá by kohokoliv (a ještě to je medvědice bránící své bejby) rozsápal za pár vteřin. Mě přišlo prostě debilní koukat na fight s medvědem skoro 5 minut. Takže touha přenést reálnost je v tomto kontra do očí bijcí. Není to nejlepší film všech age, rozhodně nejlepší film současnosti a rád si dám repete. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Prisahám, že sa erudovane vyjadrím hneď ako si pozbieram sánku zo zeme, zašijem všetky rany a poriadne si oddýchnem. ()

megan017 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda film dostane Oscara, ale Leo to má letos jisté. A pokud né, taky dobře, aspoň si z něj dál můžeme dělat prdel. Mé očekávání byly překonány, když jsem totiž zjistila, že tam bude Leo, čekala jsem vesměs obrovský patos, který s pikantními záběry bude šetřit jako s šafránem. K mému překvapení Leo tam neběhal v obleku a nemusela jsem sledovat jeho povýšenecké řvaní, takže plus. Nedá se ani mluvit i scénáři, protože jeho postava většinu filmu nemluví, takže všechno závisí jen na jeho mimice a řeči těla, nemluvě o tom, jak surově se tam s ním zametá, což musí zákonitě potěšit jeho hatery.:-D Střih je tu minimálně, brutální scény jsou dlouhé a pořádně surové=reálné. Film je hodně autentický, režisérovi se podařilo perfektně vystihnout dobové chování a už z toho prostředí mě poleval studený pot. Ovšem, kdo chce vidět nefalšovaný příběh Hugha Glasse, tak bude lehce zklamán. Film tomu pravdivému příběhu vůbec nesedí na míru. Glass je tu až moc nevinný, Fitzgerald je postava, kterou v postoji a jednání budete dokonale chápat. Nicméně koncept je to furt stejný, i když lehce přibarvený. Finále mohlo být lepší, nicméně můj letošní favorit je jasný. ()

Gremlin1 

všechny recenze uživatele

Tanec s vlky 2015. DiCapriův výkon moc nedokážu posoudit, je to stále Leonardo - stejně Oscara vyhraje ten medvěd... Nejvíce na mě zapůsobila vizuální stránka filmu. K natáčení byl použit pravděpodobně pouze pouze jeden objektiv, voda protékající zkrz zraněný krk, do zmrzlé půdy zaryté nehty, svíčkami osvětlené přítmí, místy geniální CGI a do toho, jak se zdá, opravdová zima. Škoda, že jsem se přistihl, že se zejména po druhé třetině filmu trochu nudím. Každopádně se jedná o jeden z nejlepších filmů roku 2015 a jeden z mála, který bych rád viděl ještě jednou. ()

hekla 

všechny recenze uživatele

Úžasný zážitek! Leonardo ze sebe vydal vše jako herec i jako člověk, REVENANT je důkazem, že pro svou roli udělá cokoli, jeho herecký výkon byl tak skutečný, že až na konci filmu jsem si uvědomila, že to byl film a ne skutečný příběh, který se odehrával před mýma očima. Smekám před kamerou, která poskytla divákovi pocit, že je součástí děje, která zachytila tak nádherné výjevy, že mi srdce ustrnulo nad krásou, čistotou a divokostí přírody. Dokonalé prolínání děje s těmito záběry udělalo z filmu silný a nezapomenutelný lyricko-epický zážitek. ()

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Nový Predátor má název, už se natáčí

Nový Predátor má název, už se natáčí

28.07.2021

Loni na podzim přišlo oznámení, že se slavná značka Predátor dočká dalšího zářezu. K režii nového filmu nastoupil Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10), mimo to jsme ale nedostali žádné nápovědy k… (více)

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

30.08.2020

Herečka Elizabeth Debicki (Tenet, Krycí jméno U.N.C.L.E.) se upsala hlavní roli v nové špionážní minisérii ze druhé světové války Code Name Helene. Na produkci seriálu se bude podílet studio… (více)

Reklama

Reklama