Reklama

Reklama

Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Místo a čas s hodně relativní hodnotou lidského života. Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou, zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah. Glassovi se stává osudným střet s rozzuřenou samicí medvěda grizzlyho. Medvědí útok sice přežije, ale je těžce zraněný a lovecká výprava se musí rozdělit. Zatímco většina lovců pokračuje v cestě, s Glassem a jeho synem zůstanou jen dva muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Ti více méně jen čekají, až zemře, aby jej pak pohřbili a mohli pokračovat v cestě. Ale zraněný lovec stále neumírá, a tak se Fitzgerald rozhodne čekání na nevyhnutelné zkrátit. Při pokusu o nedobrovolnou eutanázii ho však přistihne Glassův syn, kterého Fitzgerald zabije. Ještě živého Glasse pak zahrabe v hrobě a spolu s Bridgerem zmizí. Jenže Hugh má hodně tuhý kořínek. V naprosto zuboženém stavu vyleze z vlastního hrobu, zoufale se potácí čarokrásnou, ale zcela lhostejnou krajinou. Při životě jej drží především nenávist a touha po odplatě. Musí překonat brutální zimu a hlad, divoké řeky, bojovné indiánské kmeny a dokonat svou pomstu. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 352)

Shaqual 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti technicky vydřený. audiovizuálně poutavý drsný film z ještě drsnější doby s dechberoucími záběry a skvělou hudbou. Jako vždy skvělý mistr Leonardo a fantastický Tom Hardy. ()

zzuba 

všechny recenze uživatele

Eintopf uvařený v bezchybné kuchyni z perfektních surovin a přesně podle osvědčené kuchařky. Vznikne skvělé jídlo. Ale jsou to ty promyšlené odchylky od receptu, co z takové chálky dělají geniální zážitek. A to tu není. Ten film je fajn. Říká se, že umění se skrývá v detailu. A tady byl na detail věnován tak velký důraz, až přechází zrak, možná příliš velký. Výprava, kostýmy, krev, nejlepší medvěd od dob Rudého Gentlemana. Ale. Ale. Ale. Nemohl jsem se ubránit děsivé předvídatelnosti. Jak kdyby byl film poskládán ze skvěle uhnětených prověřených celků (bráním se slovu klišé). Doufal jsem, že snový scény s mrtvejma manželkama a dětma jse si odbyli již v Gladiátorovi. Taky tam na mě umíralo až moc zvířat, ale dobře, buďme naturalističtí. A jak už pak přežíval úplně všechno, no začalo mi to bejt jedno. Ještě, že ta kamera byla tak skvělá. Ale stejně. Nejsem žádný trapper, ale už jsem párkrát venku spal. V zimě jakbysmet. Jsem milovníkem indiánské léčivé sauny. Ale, že by mu za celej film byla zima až s koněm? A to si zaplaval v zamrzlý řece, ani jednou se nezatřásl. Ani jeden pšík? Ale no tak.A ve srovnání Hardy - DiCaprio, oba docela můžu, ale Hardy byl tady pro mě lepší. A proč? Jeho postava byla prostě líp napsaná. Film předvedl pestřejší životní situace, lépe se vyjasnila jeho motivace pro činy. DiCaprio? No, en měl napsáno, že bude trpět, válet se v blátě a sněhu, křičet, slintat, kulhat a blouznit, proč? Protože přece trpí, bolí ho to a přišel o rodinu. Vím, že to je tragédie, ale to se prostě blbě hraje a blbě mu to napsali. Ty halucinace byly prostě moc. A ještě poslední večer před soubojem pokecat s kámošem u ohně a pak ráno jít na věc. No ták. Nechci bejt zlej, ale doufám, že Leo za tohle Oscara nedostane, měl by ho dostat Tom. Za mě by to bylo na tři hvězdy, ale za inity přidám ještě jednu. ()

lksvcr 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tento snímek je filmařsky perfektně provedený. Například herecké výkony byly fantastické, casting skvělý, lokace a vizuálnost nádherná. Jen hudba mi přišla poněkud nevýrazná. Jednu hvězdiku však srážím za to, že jsem se u filmu docela nudil. Chvílami to bylo zdlouhavé a unavující, oproti tomu scéna s medvědem byla struhující a probudila ve mě emoce, ale většina filmu zas tak záživná nebyla, aspoň pro mě. Hodnotím 80% za vyjmečnou kvalitu. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Rozvleklé útrapy nezničitelného trappera na plazením se za pomstou, že i Rambo bledne závistí, s ukázkou zázračné indiánské medicíny, která trochou svinstva a řádným vypocením vyléčí i smrt, s popisem zaručeně účinné diety, kdy přežijete na shnilém morku, kořínkách a nějakém tom syrovém mase, tady by zase záviděli poustevníci. Kromě toho: člověk má dar řeči, aby nejsnadněji předával data mluvením. Halucinací netřeba. ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Pěkné exteriéry, vynikající herecké výkony, z nichž výrazně vyčnívá Leonardo DiCaprio a to v celém filmu pronese jen pár vět. Po shlédnutí se přidávám k jedné ze stran nedávno rozběhlé diskuze: Ano, je to výkon hodný Oscara. Jenže tím chvála tohoto koloniálního eposu končí. Velmi strohý příběh, který nedokáže naplnit nekonečně dlouhou stopáž. Do toho těžko uvěřitelné situace a chování postav. Velká škoda. Od počátečních pěti hvězd jsem se postupně dostal ke třem, nakonec dávám slabší čtyři za plusy zmíněné na začátku komentáře a za to, že si film udržel až do konce syrovost bez zbytečného hollywoodského nánosu. ()

sigi2 

všechny recenze uživatele

Pár mesiacov dozadu som v Gravitácii prežíval pocit, že ma to unáša do nekonečného vesmíru, včera som sa v Revenant plazil zmrznutým lesom a odmŕzali mi prsty na rukách. Nechal som tomu noc na uležanie, ale nemôžem hodnotiť inak ako najvyššie. Kamera, výprava, zvuk, herecké výkony, všetko podčiarkujúca nepríjemná hudba. Takmer (možno na pár hluchých minút) dokonalá zmes ideálneho filmového zážitku. A Tom Hardy? Už postúpil do prvej ligy a nehrá tam o záchranu. ()

Skatemurai 

všechny recenze uživatele

Běžte na film hladoví. Ještě 5 minut po filmu jsem měl husí kůži. Skoro celý film jsem tajil dech. Často jsem měl pocity jako by mě zasáhl Amorův šíp. Nejlepší film který jsem viděl za poslední léta. Pečlivě poskládaná dokonalost. Jestli Leo nedostane Oskara, tak akademie ztrácí jakoukoliv legitimaci. Film, který chci vidět znovu! A chci vidět více takových. 100% spokojenost. ()

HanaGr 

všechny recenze uživatele

Celou dobu takovej nějakej lepší film, ale zase žádnej dechberoucí kousek. Už tak od půlky jsem byla přesvědčená, že je to pro mě tzv. trojčička, tři hvězdy, průměr. Nicméně poslední scéna s oběma hl. hrdiny mě donutila si skoro okousat všechny nehty na rukách a Leovi jsem kurňa držela fakt palce, tudíž za to jsem přihodila ještě jednu. :) Jo a jestli Leo za tyhle galeje to zlatý těžítko nedostane, tak už fakt nevím. :) ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Film, od kterého si tvůrci museli slibovat, aby se hlavně divákovi zaryl až pod kůži. Už první scéna bitvy proti Reejům je tak postavená, aby jste si onu bitvu vychutnali z mnoha pohledů. Všechno pokračuje přes scénu s medvědem až po scénu koňské přikrývky až se dostane do strhujícího fight závěru, jenž tedy chválím všemi deseti. Hodné chvály se ovšem musí vzít jedno, a to je kamera. Lubezkiho snímání je opravdovým kumštem a pro oko diváka slastným. O dialozích to zde příliš není. Hlavní je, co herci předvádějí bez nich. Neskutečně zahráno. S citem a přitom důkladně. Tom Hardy jako odporný sobecký lhář, byl super. Především se ale samozřejmě jedná o Leonarda DiCapria. Ten, pro něj zatím nedosažitelný Oscar se zdá být nejblíže, ale podle mého názoru byl ve Vlkovi lepší, což si prostě nemohu odpustit, tady je to hlavně o tom, co si musel protrpět a budu citovat z jedné recenze - DiCaprio si vytrpěl každý cent svého honoráře - a to je zatraceně pravdivé. Body přidává snímku i bezvadné vedení pod taktovkou Alejandra G. IIñárritu, makeup či naprosto úžasně vybrané lokace, se kterými si, již zmíněná kamera, dovedla vyhrát do sytosti. Opravdu tento film musela být opravdová lopota natočit. 80% ()

vaava 

všechny recenze uživatele

Očekává se, že DiCaprio dostane za ztvárnění obrovské lidské vůle při, ač negativní, dostatečné motivaci svýho vytouženýho Oscara. Já, bejt akademikem, bych mu ho i dal. Scénáristoj ne za konec filmu, kde to vyloženě zpackal. Já vim, ty konce holt nejsou jednoduchý a happyendy jsou už vohraný... ()

mazzarek 

všechny recenze uživatele

Po zdařilé akci v lese u mě film skončil, protože to co se dělo dál bylo už moc sci-fi. Proč 156 minut? Podle mě by to v pohodě zvládnul max. za 110 minut. Scéna s medvědem byla to nejlepší co mohl film nabídnout. Pokud by na to některé sázkové kanceláře vypsali kurzy, tak by jsem prohrál, protože bych si vsadil na medvěda. Možná by nebylo špatný natočit film Leonardo DiCaprio vs megažralok vs obří chobotnice. Do teď jsem si myslel, že Rambo je na přežití v divočině ten nejlepší, ale DiCaprio by strčil do kapsy určitě i Terminátora. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

„Leze, leze po Oscarech, nedá pokoj, ještě nezdech...“ Po energií a nápady hýřícím Birdmanovi přišel pan Iñárritu s filmem, který má tempo Miloše Zemana na cestě ke korunovačním klenotům. A k tomu je surovej a syrovej jako krvavá flákota masa, kterou budete muset žrát holejma rukama. Takže počítejte s tím, že ho buď strávíte, nebo se vám z něj zvedne kufr. Musím napsat, že takhle fyzicky nepříjemné pocity jsem už v kině dlouho neměl, na druhou stranu, místy je toho „naturalismu“ tolik, až to celé začíná být nechtěně směšné; třeba při vyndávání vnitřností ze zvířecího těla mi přišel Leo jako poštovní úředník, co vykládá balíky ze svojí dodávky. Celá story se mi zdála být značně přitažená za skalp, až téměř pohádková, abych ke svému překvapení na vševědoucí wikipedii zjistil, že skutečný Hugh Glass patrně prožil ještě něco horšího, a že o některé chutné detaily nás rejža s mistrem Leonardem připravili. (Díkybohu!) Jinak to není vlastně nic moc (až na Toma Hardyho, ten je parádní!), ale pokud máte rádi krásné záběry divoké zimní (většinou) přírody a moc hezky natočené indiány, tak se vám to stejně přese všechny objektivní blablavýtky dostane pod medvědí kožešinu. Stejně, jako mně! 80 % ()

odvedle 

všechny recenze uživatele

Vyraz "zivot ho bije" dostava vo filme druhy rozmer, avsak pretoze Leo nie je priamo z Kryptonu, tak po filme zostalo akesi rozcarovanie, pachut (za par dni po utoku medveda skakat ako lan po strani, je divne, ci?). V kazdom pripade kamera je vyborna, niektore sceny ze vau, scenerie krasne... ()

Blutarg 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo větší než samotná realita. Je to až extrémně dlouhé a nevěřím tomu, že by přežil jen polovinu toho, o se mu stalo v takovém mrazu... Když se nad tím zamyslím, tak je to až nereálné. ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Remeslna filmarina spojena s uchvatnym vizualem, oscarovym Dicapriem a par hluchymi misty...nejsem zklaman, nejak takhle sem to cekal...kdo ale ceka na nejake prehnane wow, asi se nedocka...na Revenant se proste jen hezky kouka a prijemne plyne, zbytecne nenudi, byt je stopaz dosti dlouha...Leo jde do hloubky nejen ve filmu, myslim ze v te roli si taky dost vytrpel, byt to misty nepusobi tak uplne jako hardcore survival....Ten utok na Oscara by mu letos mel vyjit, ikdyz si na tehle film za par let uz asi nikdo nevzpomene...vrcholy jeho tvorby jsou jinde. ()

hospoda96 

všechny recenze uživatele

Tak uvidíme jestli se Leonardo už konečně doplazí (metahumor v souvislosti s tímto filmem :D) k tomu Oscarovi nebyla to jeho nejlepší role jednoznačně ho tady přehrál Hardy, ale už z principu mu toho Oscara už sakra dejte :D. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Asi mě mrzí, že sem se na to podívala až doma, protože v kině to mohl být fajn zážitek. Silnej příběh a boj s přírodou je takový univerzální téma, který už sme viděli tolikrát, že nám tak často v hlavě neuvízne. Pro jednou jsem taky ráda, že sem si omylem stáhla verzi s českýma titulkama, protože ytad všichni herci tak moc huhňali, že bych pomalu půlce delších vět nerozuměla snad ani v češtině. Na stoprocentních 5* to u mě asi není, ale čtyři si to taky nezaslouží. ()

wOOzIe 

všechny recenze uživatele

To tak když máte skvělého režiséra, který má stále dobré nápady, které jsou relativně neokoukané. Skvělé herce v hlavních rolích, kteří vyloženě táhnou celý film. Úžasnou kameru, o které nepochybujete, že dostane oscara už od prvních minut. A vložíte je do zmrzlé divočiny a bez prakticky jakéhokoliv děje. Film je tak dokonale řemeslně natočený, že i tak prázdný příběh s minimem dialogů a hloupou pointou, vás dokáže dobře zabavit na dlouhých 156 minut. Mě se na tom filmu líbilo prakticky všechno, ale chyběl mi tam trochu hlubší děj. Vím že je dnes v módě točit filmy bez děje a ono se to lidem stejně líbí, ale tady je myslím škoda látky. Přál bych si stejný tvůrčí tým, s příběhem který má co nabídnout. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Povedzme, že tento film bol vytvorený hlavne, aby Leo vyhral Oskara a aby celý svet žasol, že konečne x krát nominovaný Leo ho ....VYHRAL Pozor! Za tento film si ho už skutočne zaslúžil.. mimochodom Leo gratulujem s Oskarovi. /60%/ ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nehrál Leo, ho*no by se stalo. Na něm to vůbec nestalo. Příběh taky tuctárna vobecná... Ale TA KAMERA, HUDBA a ATMOSFERA je monstrózně varlervoucí!!! A akce s medvědem je parádní digi žranice! Hardy byl ale výtečnej... 80% ()

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Nový Predátor má název, už se natáčí

Nový Predátor má název, už se natáčí

28.07.2021

Loni na podzim přišlo oznámení, že se slavná značka Predátor dočká dalšího zářezu. K režii nového filmu nastoupil Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10), mimo to jsme ale nedostali žádné nápovědy k… (více)

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

30.08.2020

Herečka Elizabeth Debicki (Tenet, Krycí jméno U.N.C.L.E.) se upsala hlavní roli v nové špionážní minisérii ze druhé světové války Code Name Helene. Na produkci seriálu se bude podílet studio… (více)

Reklama

Reklama