Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sousedé z chatové oblasti se domluví, že Šmudla prodá Vorlovi ojetý vůz na splátky. Vorel ale Šmudlovi za auto neplatí, protože zaplatil za technickou kontrolu a auto má spoustu technických závad. Rozzlobená paní Šmudlová chce odjet s autem domů, ale rodina Vorlových jí v tom brání, dojde k potyčce a záměrnému poškození auta paní Šmudlovou. Obě strany se sejdou u soudu, kde Vorlovi žalují Šmudlovy o náhradu škody. Podaří se advokátovi celou věc vyřešit smírem? (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1984 až 1989 bol v československej televízii vyprodukovaný komediálny seriál "Paragrafy na kolesách". Bolo natočených deväť častí. Spoločnou témou týchto príbehov bol automobilizmus. Režisérsku taktovku nad týmto projektom držal Milan Rúžička. Úvodná, v poradí prvá epizóda nesie názov "Susedia". Televíznu premiéru mala osemnásteho mája roku 1985. Je to príbeh o spore medzi dvoma rodinami. Ich konflikt sa začal predajom ojazdeného vozidla Škoda 100. Tento kšeft značne naštrbí ich susedské vzťahy. Vygraduje to až do takej miery, že to celé skončí na súde. Vorlovci versus Šmudlovci. Vo svojej špecifickej dobe doznievajúceho socializmu, to bolo možno aj celkom vtipné, ale ja som sa teraz pri sledovaní tejto starej seriálovej televíznej komédie nijak zvlášť nepobavil. ** ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Milý pane, víte, kdo kupuje auto na splátky? No přece ten, kdo nemá na nové auto." To bylo pokárání od advokáta. Uvědomil jsem si, jak se společnost posunula. Nemáme peníze, ale "kupujeme" vše, co chceme, nejen auta. Jinak příběh o sousedech byl zábavný, zajímavý a hezky ubíhal. Navíc obsazená bylo opravdu skvělé a sedělo mi. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh o tom, kterak prodej auta naruší vztahy mezi dvěma manželskými páry. Navzdory slušnému obsazení (Janžurová, Kozderková, Řehoř, Křiváček a v menších rolích Kopecký jako advokát a Kotva jako hospodský kibic) to bohužel žádná velká legrace není. Navíc to působí hodně nerealisticky, teda zejména ty náhlé změny Řehoře a Křiváčka z velkých kámošů v zapřísáhlé nepřátele a zpět. ()

Reklama

Reklama