Reklama

Reklama

Paranoiac

Trailer

Obsahy(1)

Když John a Mary Ashbyovi zahynuli při leteckém neštěstí a jejich syn Antony spáchal sebevraždu, Eleanor i její bratr Simon se se smrtí rodičů a bratra jen těžce vyrovnávali. Po osmi letech se Antony Eleanor náhle zjeví v kostele během vzpomínkové mše. Simon však Eleanor nevěří a považuje ji za duševně chorou. Eleanor je rozhodnuta skoncovat se životem a jen Antonyho návrat ji v tom může zabránit. Rodinný majetek se má podle závěti už brzy začít rozdělovat... (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Paranoiac“ je rozhodně horor, který stojí za to si připomínat. Jeho atmosféra je nesmírně hutná, a to i proto, že zde nejsou scény navíc. Celou dobu máte pocit, že všechno, co sledujete, je naprosto nezbytné pro to, aby bylo možné dosáhnout požadovaného cíle, tedy vyvrcholení v těch naprosto finálních minutách. Ano, asi začnete tušit trochu dříve, kdo je vrahem, ale to v tomhle případě vůbec nevadí. Skvělý, atmosférický horor s menším množstvím postav a na malém prostoru, na který dnešní filmaři mnohdy vůbec nedosáhnou. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Opět jeden film, který nemá s kategorií horor nic společného. Ovšem jako rodinné drama s přesahy do thrileru nemá skoro chybu. Sledujeme rodinku Ashbyů s odměřenou snobskou tetou Harriet, bláznivou Eleanor, která vidí a slyší co ostatní ne a floutkem, opilcem hajzlíkem Simonem, který se třepe na rodinné dědictví. Když se vrátí nečekaně Tony, který měl být mrtvý, začnou se klidné rodinné vody proklatě čeřit, objevují se rodinná tajemství a postavy odkrývají své konstlive ve skříni. Je to sice z principu trochu nuda (tyhle rodinné filmy moc nemusím), ovšem skvělé herecké výkony v čele s Oliverem Reedem z toho dělají snesitelnou a ve finále parádní podívanou. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se najde kostlivec ve skříni, tedy pardón, za varhany.___ Paranoiac, to je mistrovské dílo pro mě dosud neznámého Freddieho Francise, která by měla být povinně promítána dnešním "horrorovým" režisérům na začátku jejich kariéry.___Atmosféra by se dala krájet, v druhé polovině filmu mi permanentně běhal mráz po zádech, ať už při scénách s maskou nebo při Antonyho skutečném návratu zpoza zdi. ___Oliver Reed je psychopat k pohledání, jeho pop-eyed oči jsou pro mě jakýmsi předchůdcem Townsendové ředitele Rogera Scrutona (kdo by nevěděl- Adrian Mole). Navrch všeho sympatická Janette Scott, ještě o něco hezčí "nurse" Liliane Brousse a parádní Simonův bourák (nejsem znalec - co to bylo za žihadlo?). Podtrženo sečteno, parádní doporučeníhodná záležitost s brilantní angličtinou, na které se parádně učí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku som mal pocit, ze pojde iba o menej sofistikovanu verziu Diabolique. Tvorcovia vsa vytahovali jeden prijemny zvrat za druhym a nakoniec som vazne netusil ako to skonci.Velmi pekne zamotana a Oliverom Reedom skvele zahrana zalezitost. A mam pocit, ze zapletka sluzila ako zaklad pre prvu celovecernu Adamsovu rodinu. Skoda prepaleneho zaveru. Silnych 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pomalu se rozjíždějící psychologické drama se postupně mění v thriller s horrorovými prvky. O čistý horror ale nejde, jelikož strašení bych nezaměňoval za napětí. Skvělý O.Reed zde hraje alkoholika (jímž byl bohužel i v osobním životě), a jak se postupně zdá, nebude zřejmě jediným, komu (kromě Eleanor či tetičky) haraší ve věži. Zdánlivá romance se nakonec promění v boj na život a na smrt. Nechybí ostré útesy, neklidné moře, rozlehlý dům, stíny, masky, varhany, ostrý hák a plameny. Černobílá kamera zachycuje okamžiky štěstí, krásná i tajemná zakoutí domu, scény opilství a šílenství. Patřičně atmosferická hudba (zkomponovala Elisabeth Lutyensová) dokáže zaznít sladce, strašidelně i zaburácet. Chybí snad jen bouře, ale třeba scéna s autem se postará o napětí i bez ní. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama