Reklama

Reklama

Dějiny Hollywoodu

(seriál)
  • USA Moguls & Movie Stars: A History of Hollywood
USA, 2010, 7 h 1 min (Minutáž: 58–61 min)

Scénář:

Jon Wilkman

Hrají:

Christopher Plummer (vypravěč), Marc Norman, Bob Balaban, Carla Laemmle, Peter Bogdanovich, Roger Corman, Gloria Swanson, Richard Gunn, Robert Benton (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný americký dokumentární cyklus Dějiny Hollywoodu vypráví příběh o životech a práci mužů a žen, kteří vytvořili více než sto let americké filmové historie. Jeho těžiště spočívá v rozhovorech s důležitými postavami hollywoodského tvůrčího společenství, a to jak současnými, tak těmi, kteří už patří minulosti. Jejich výpovědi doplňují názory renomovaných kritiků a historiků. Mluvené slovo doprovázejí bohaté archivní záběry a ukázky z významných a slavných amerických filmů. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Snorlax k tomuto seriálu (6)

Dějiny Hollywoodu (2010) 

Je malo dokumentů, které by dokázaly jít tak do hloubky, přitom byly tak záživné. ()

Konec zlatého snu, 1929–1941 (2010) (E04) 

Konečně někdio, kdo se odvážil nabourat ten nesmyslný mýtus Jazzového zpěváka coby prvního zvukového filmu. ()

Válečníci a mírotvorci, 1941–1950 (2010) (E05) 

Informacemi přetékající díl, který vysvětluje důvody vzniku optimistických filmů točených za války stejně jako poválečné hledání nosných filmových témat. ()

Útok obrazovek, 1950–1960 (2010) (E06) 

Konečně se dokument dostal do období, v němž se orientuju jen velmi povrchně, takže mi poskytnul spoustu nových informací. Ale předpokládám, že stejně jako u předchozích dílů, byl zajímavý i pro osoby zasvěcené minimálně objasněním jednotlivých konotací. ()

Ze starých časů do nové éry, 1960–1969 (2010) (E07) 

Nová vlna zasáhla Hollywood, starý způsob končí. Netušila bych, že se někomu podaří podat tuto informaci tak, abych pocítila smutek. Je to velmi zvláštní, ale poslednímu dílu tohoto skvělého dokumentu se to povedlo. ()

Reklama

Reklama