Reklama

Reklama

Nejzáhadnější vraždy

(TV film)
  • Velká Británie Julian Fellowes Investigates: A Most Mysterious Murder - The Case of Charles Bravo

Obsahy(1)

21. dubna 1876 zemřel Charles Bravo (Michael Fassbender), novomanžel s mnoha nepřáteli, na otravu antimonem. Julian Fellowes vyšetřuje pozoruhodný případ, který pobouřil viktoriánskou Británii a dodnes zůstal neobjasněn. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdo jinému jámu kopá.......asi tak to s Charlesem bylo opravdu, ale jeden nikdy neví a už se ani nedozví. Tak to byl poslední díl s Julianem Fellowesem, který byl asi i tím nejlepším z celé pětice. Určitě nelituji času, který jsem strávila s nevyřešenými případy dávných let ve viktoriánské Anglii, navíc bezvadně zrežírovanými Michaelem Samuelsem. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tajemstvími obestřený tragický příběh osudem zkoušené ženy, která ač se sebevíc snaží nalézt štěstí , lásku , porozumění a uznání ve společnosti svůj boj nakonec prohraje. Jak se říká kdo chce moc nemá nic. Opět skvěly Fassbender v roli charismatického zloducha, kterému se jen stěží odolává. Zajímavý průvodce celý příběh příjemně dotváří a průběžná rekonstrukce nám zase jednou nabízí zajímavé zpracování krimi žánru z dob dávno minulých s nádechem Sherlocka Holmese. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl cyklu a společně s tím prvním asi i nejlepší. Fellowes opět podává celkem uvěřitelné vysvětlení, ale tentokrát opravdu těžko říct, protože právě případ této vraždy je to nejzajímavější, co mi tahle série nabídla. A navrch přihodila skvěle hrajícího Michaela Fassbendera, který tady prostě nemá konkurenci. Závěrečný díl, byl opravdu silnou podívanou a já jsem rád, že jsem viděl celou sérii, protože je opravdu jedinečná, geniálně natočená, s atmosférou a je pomalu lepší, než klasické detektivky. A v tomhle případě má navíc i Fassbendera! Prosím víc dílů, je opravdu škoda, že jich je jen pět... 100%, za celou sérii pak 95%. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hodinový film-dokument, na kterej sem narazil jen samozřejmě kvůli Magnetovi, kterej mě přitahuje obrovskou magnetickou silou :o). Nic z této série sem doposud neviděl, takže premiérka. No,že by to byla nejzáhadnější vražda všech dob, tak to vážně nevím,ale zamotaný to bylo celkem slušně. Taky bylo dost zajímavý, že se tam objevoval vypravěč, kterej byl vlastně součástní obrazu, ale nikdo z herců ho jakoby neviděl. Příjemná podívaná pro zpestření jedné hodiny v lidském životě :o). ()

dris 

všechny recenze uživatele

Takové Vraždy v Midsomeru minulého století dle skutečnosté události. Přijemná atmosféra a zajímavě provedené rekonstrukce nevyřešených vražd, nevyřešených jen do té doby než si na ně posvítil Julian Fellowes (i když někdy je mým favoritem někdo zcela jiný). Závěr: Nejlepší díly: první !spoiler! stejnak to byl synáček!spoiler! a pátý. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

BBC měla vždycky zajímavé pořady a tenhle patří mezi ně. Pokus o rekonstrukci záhadné smrti manžela bohaté ženy, který umřel na otravu a na jehož smrti mělo svým způsobem zájem mnoho lidí. Případ hodný Sherlocka Homese :-) Závěr se mohl zdát překvapivým, ale indicie se objevily už docela brzy. Oceňuji výkony hlavních představitelů. ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá séria s poväčšine originálnym vyústením s logickými uzávermi pána Fellowesa. Vraha som uhádla raz, priznám sa :) a to vo tretej časti. Každá časť bola originálna a zaujímavá, stopáž práve tak akurát. Veľmi príjemná a vítaná zmena po súčasných tzv kriminálkach. ()

Reklama

Reklama