Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva je mladá žena bez špetky zodpovědnosti. Leon je desetiletý chlapec, který utekl z dětského domova a hledá svou biologickou matku. Krátce poté, co se oba potkají v malé kavárně, začne Eva chlapci pomáhat. Pětatřicetiletá Eva je zcela nepředvídatelná, kouzelně nezodpovědná, bezdětná žena. Desetiletý Leon, který se zase chová a uvažuje jako dospělý, vyrůstá bez rodičů. Eva se ve svém pohodlném životě k uzoufání nudí a obdobně je na tom i s láskou. Leon ve snaze najít svou biologickou matku právě utekl z dětského domova. Přestože se tihle dva nikdy neměli potkat, narazí na sebe v kavárně a stráví společně pět nezapomenutelných dní. On ji přiměje dospět a ona jemu zase pomůže být znovu dítětem. (Cinemax)

(více)

Recenze (8)

jirkahorn 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle feelgood filmy a popravdě řečeno bych čekal i vyšší hodnocení, protože filmu prakticky není co vytknout. A to, že je průběh filmu předvídatelný? Vždyť přesně to je důvod, proč si člověk takový feelgood film pouští. Chemie hlavních postav fungovala na výbornou a má očekávání byla tedy bezezbytku naplněna. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková jednoduchá francouzská jednohubka, která zřejmě bude mít horší hodnocení hlavně proto, že postava Evy je tu vnímaná jako solidní cácora, která neví, co se životem a jelikož její tatík je pracháč, nemusí ani pracovat a tak ze dne na den ve svém kumbálu přežívá a společnost jí dělá umění a umělci, kteří s ní vedou někdy i dost zbytečný umělecký kecy. Na druhou stranu se mi ale postava Leona líbila a konec taky nestál za zahození. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Francouzský název je L'échappée belle. Potkají se privilegovaná pařížská žena a sirotek a nečekaně se stanou přáteli. Ona umělecky založená s hlavou v oblacích ochotně. On nevyhnutelně. Následuje neočekávaný sled událostí v kavárnách, bytech a sídlech. Snímek se občas marně snaží udržet pozornost diváka. Osvěžením je pohlednice Říma. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené a nápadité. Tvůrci naštěstí nesklouzli k plytkému vyprávění, ve kterém se nic neděje, a tak děj pozvolna graduje. I když se závěr filmu dal očekávat, stejně "Eva a Leon" tak nějak pohodově vyzní. Hvězdu přidávám i za nádherný soundtrack. ()

Bruce0659 

všechny recenze uživatele

Eva sa správa ako typická puberťáčka, i keď je vo veku, že by už mohla dospieť, užíva si svoj bezstarostný život plnými dúškami, cigarety, alkohol, párty,... Leon je malý chlapec, ktorý utiekol z domova, aby našiel svojich rodičov. Obaja sa náhodou stretnú a počas niekoľkých dní medzi nimi vznikne puto a navzájom si značne ovplynia životy... Príbeh o nich bol síce pekný, ale vôbec ma nechytil za srdce. Dej je miestami nezáživný, plný klišé, emócie tu na diváka nepôsobia tak ako by mali. Hudba je veľmi príjemná, ale zvyšok len priemerný. 40% ()

Reklama

Reklama