Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Cyklus Televizního studia Ostrava představuje 13 národních parků, které dnes najdeme na území bývalého Československa. Správy jednotlivých NP se především snaží uchovat ekosystém nejméně ovlivňovaný člověkem. Chtějí ukázat hodnoty krajinářské, přírodní (vzácnou faunu a flóru), nebo kulturní (lidovou architekturu, sakrální aj. památky). Proti tomu ovšem stojí módní přístup, ryze konzumní, všechno v národních parcích přizpůsobit potřebám lidí. Proto se cyklus bude blíže věnovat zajímavým záchranným programům národních parků. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Více takových příjemných a poutavých pořadů! Charismatický Tomáš Kočko nás provádí národními parky v Čechách, na Moravě a zejména na Slovensku. Občas krásně zahraje, zazpívá a povypráví. Pokaždé nám spolu se správci parku či starousedlíky představí krásy a zajímavosti míst, která více či méně zůstávají divočinou. Velmi zdařilý počin, který musí potěšit každého milovníka přírody. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál. Jen do toho Tomáši. Skvělá kamera, mluvený i hudební doprovod. Prostě nádhera, za kterou se autoři z TV Ostrava i ČT2 v žádném případě nemusí stydět. Děkuji. Chtělo by to kvalitnější HD záznamy. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl z této skvělé a trochu jinak pojaté série o našich NP doporučit jeden jediný díl, byl by to ten o Velké Fatře! ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé díly: 1.Velká Fatra 4*.... 2.Šumava 3,5*.... 3.Slovenský ráj 4*.... 4.Poloniny 3,5,*.... 5.Národní park České Švýcarsko 3*.... 6.Muráňská planina 3,5*.... 7.Pieniny 3*.... 8.Krkonošský národní park 3*.... 9.Slovenský kras 3*.... 10.Nízké Tatry 3,5*.... 11.Národní park Podyjí 2,5*.... 12.Národní park Malá Fatra 3*.... 13.Tatranský národní park 4*.... ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné, viděl jsem všechny díly a je to pojaté spíše po přírodní a krajinářské stránce o turistických cílech se toho moc nedozvíte. Ovšem i tak to probudilo ve mě touhu hned se všude rozjet a podívat se na ta místa. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Skvostný dokumentární seriál o (nejen) přírodních krásách českých a slovenských národních parků se sympatickým Tomášem Kočkem. ()

MIchael90 

všechny recenze uživatele

Na takovýto nádherný počin jsem již dlouho čekal, o to větší byla má radost, když přišel! Srdce každého milovníka příroda musí zaplesat radostí, dokumentární seriál nabídne postupně všechny Národní parky Česka a Slovenska a to v moderním zpracování, s nádhernou kamerou, příběhy místních ochránců přírody a s geniálním průvodcem Tomášem Kočkem (lepšího člověka nemohli najít!). Další slova by byla zbytečná, stačí se jen posadit a dívat se na krásy naší téměř nedotčené přírody.. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Naprostá jednička s hvězdičkou. I když mi zpočátku průvodce nebyl moc sympatický, už po prvním díle si získal moje srdce a na jeho místě bych si nedovedl nikoho jiného představit. Jednotlivé díly jsou úchvatně natočené, přesně tak, jak bych si představoval dokonalé shrnutí jedné oblasti do pouhé půlhodinky. Nenudil jsem se a jen upřeně sledoval tu nádheru na obrazovce. Parádní série! ()

Tomino_DIY23 

všechny recenze uživatele

Nádherná příroda, hudební doprovod Tomáše Kočka, moje gusto. Nejvíce mě překvapila hudba Magnetic Man, kdyby tak v UK viděli, jak se z klubu dostali na vrcholky Velké Fatry! :-) ()

Reklama

Reklama