Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Ve čtvrtém pokračování úspěšného anime Zero no Tsukaima se Louisa, její služebník Saito a několik jejich společných přátel a spolužáků z magické akademie vydávají na žádost princezny Henrriety do Romalie, kde se mají zapojit do oslav na jmenování jeho Svátosti. Zde je Louisa společně s Tyffanií, poloviční elfkou obdařenou magií na oživení mrtvých, požádána biskupem, aby se po dobu slavnosti staly kněžkami. Avšak ne každý s celou situací sympatizuje, a tak je, na rozkaz Galijského krále, Louisa unesena. Saito a jeho přátelé se však nevzdávají a plni odhodlání se vydávají Louisu hledat. Je jen otázkou, jaký má Galijský král s uživatelkou Nicoty plán. (EMIA)

(více)

Recenze (7)

Lucjen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zo všetkých sérii snáď najlepšia... ale celé anime je blbosť. Presne ako hovorí Kontractor, do Saita sú odrazu všetky zamilované, ale on tvrdí, že miluje Luisu, ako náhle sa však na scéne objavuje nejaká jeho nápadníčka s veľkým objemom hrudníka, je mimo. Nie je to poriadne ani romantické a už ani vtipné. ()

Darik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, v celku souhlasím s tím, co tu napsali Kontractor a daGGos. Likvidace nepřítele hned ze začátku je na škodu (tak nějak jsem celou dobu doufal, že to nějak přežil a že s ním ještě budou problémy), udělat z toho potom přes celej prostředek serie vyloženě obrovskou (promiňte mi ten výraz, ale je to bohužel tak) úchylárnu a zakončit to jednou superrychlou likvidací (takhle rychle by ho nevyřídil ani Arnold v nejlepších letech) dalšího super zloducha aby vygradovali do TOHOTO finále, je opravdu (oproti tomu, co bylo v první, druhé a trochu i ve třetí serii) dost velká slabota. Ale abych to tu jen nekritizoval - soundtrack funguje naprosto úžasně a poslední epizody byly vcelku fajn, co se týče děje okolo postav. A navíc se tu objevili od třetí řady mnou vymodlení elfové, kteří dostali taky nějaký ten prostor. Takže když si odmyslim ty ecchi prvky (což je tak polovina dílů), tak to nebylo zas až tak špatný. Dal bych 3*, jenže za to, že tohleto anime mám fakt rád a navíc sem si zamiloval některé postavy, tak tu 4* přidám. ()

Kontractor 

všechny recenze uživatele

Po posledním díle jsem natolik zhnusen, že nebudu psát dlouhosáhle vyjádření. Jak jsem již uvedl v diskuzi, anime vůbec nefunguje. Zabit nepřítele z tří serii ve ctvrtem dile, abyste pak dalsich X dilu mohli rozject ecchi fanservis a rict, ze vsichny milujou Saita, ale ten jenom Luisu a velke prsa je prinejmensim smutne. A aby to nebylo vse jeste dodelat par dilu o hrozici zkaze sveta, aby se vsechno SPOILER: vyresilo svatbou KONEC SPOILERU je uz i na muj zaludek moc. Kdyby tam aspon byl vtip, ktery se nachazel v predchozich seriich tak by bylo mozne rict ano je to romanticka komedie, jenze tady i ta romance funguje spatne. Hudba neni hrozna, graficke zpracovani si drzi svou kvalitu, jenze ten scenar je odpadniho charakteru a je urazkou titulu ZNT. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Keď som pred pár rokmi ešte neznalý stavu všetkých vecí zakopol v Brlohu o Luisu, bol som ako správny stredoškolák vstupujúci do tajov týchto kútov japonskej kultúry vskutku nadšený. Dnes po pár rokoch, strávených vo vodách animovanej tvorby a po márnom pokusu oživiť s pocitu nostalgie tú čarovnú chvíľu musím bohužiaľ konštatovať, že to čo som videl sa nedá nazvať inak než... než generický odpad. U prvej série som tomu ako tak chápal - nemala čo nového priniesť. Ale aby sa zvyšné tri série opakovalo to isté, už človeku nepríde vôbec smiešne. Ba, až som nad svojou tvrdohlavosťou zaplakal, že nie som schopný upustiť od rozpozeranej veci, veď čo keď... Ale žiadne keď sa nestalo. A preto mi nejde do hlavy akási popularita tejto "značky". Prastarým do hlbín zeme už nič neprinesie a mladým Arkhamčanom prinesie len nevídané utrpenie, ktoré som spomínal už vyššie a z ktorého sa doteraz desím. Spomenúť si tak na lamentovanie nad Šanou isto sa vyhnem tejto.. ehm "veci". ()

daGGos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy: je zajímavé, jakým vývojem (či spíše degradací) charakterů Zero no tsukaima za ty čtyři sezóny prošla. Po shlédnutí všech dílů už tak mohu s klidem prohlásit, že z celé té sebranky mě lidově řečeno nesraly jen dvě postavy - Tiffa, která nejspíš hlavně proto, že její jméno a tělesné proporce připomínají spíše herečku z béčkového porna, takže člověk ji snad ani nemůže považovat za nic jiného, než chodící fanservice a pak ještě Kirche, která se jako jediná s postupem času změnila k lepšímu. Popisu zbytku harému se raději vyvaruji, poněvadž by se to asi jen sotva obešlo bez dalších vulgarit. Děj: to efko v názvu znamená final a tak jsem víceméně očekával nějaké důstojné završení zápletky, která byla nastíněna už v předchozích řadách, pochopitelně s tím, že během těch 12 dílů dojde k nějakému vygradování a epickému závěru. Ale kdepak, Zero no tsukaima na to jde fikaně, hlavního superzáporáka celého dosavadního děje vyřadí jen tak mimochodem během prvních několika dílů, půlku seriálu stráví epizodkami víceméně o ničem, aby se pak až někdy kolem 10 dílu kde se vzal tu se vzal další superšmejd a honem ho kuchnout! Zklamání je ještě slabé slovo pro to, abych popsal můj celkový dojem z "příběhu". Hodnocení: z předchozích řádku už asi dokázali všichni vyčíst, že ze Zero no tsukaima F příliš nadšený nejsem. Bohužel, tahle série měla skončit již s první maximálně druhou řadou. Každá další byla jen dalším hřebíčkem do rakve. ** ()

Palisander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudem zapierať, že ma zasa dostal záver. Konkrétne predposledná časť. A hektolitre romantiky :-). Uznávam, že to nie je práve existencionálna dráma, ale keď pozerám háremovku, tak asi rátam s tým, že tam budú baby, baby a zasa baby. A teda aj prsia, prsia a ďalej to už poznáte. Jednoducho žáner má svoje povinné prvky. Na druhej strane Saito definitívne prestal prať nohavičky, čo je nepochybne tragédia ;-). Určite to nie je dokonalé, ale všetky štyri série som zvládol v jednom ťahu, takže ma to asi bavilo :-). Iba ma mrzí, že pre Tabithu sa nenašlo niečo lepšie. Chúďa, drhne ako otrok od prvej časti a zostanú jej akurát oči pre plač. Niekto má koláče bez práce, niekto zasa pár omrviniek hoci by sa zodral. Ja chcem rozprávkovejší koniec! Inak použijem nejakú likvidačnú mágiu! Hneď ako nájdem paličku ;-). ()

Reklama

Reklama