Reklama

Reklama

Hanazakari no kimitači e: ikemen paradaisu 2011

(seriál)
  • Japonsko 花ざかりの君たちへ~イケメン☆パラダイス~2011 (více)

Obsahy(1)

Ašija Mizuki je dívka, která velmi obdivuje skokana Sana Izumiho. Jenomže zničehonic se její idol přestal věnovat skákání. A tak se Mizuki převleče za kluka a vydá se do Sanovy školy přesvědčit jej, že by se měl vrátit tam, kam patří: na atletické hřiště. Běh k cíli nebude nic snadného, ale s novými přáteli z kolejí cesta nebude tak trnitá... (Zíza)

(více)

Recenze (4)

Zíza 

všechny recenze uživatele

První díl ve mně zanechal dosti rozpačité pocity. Pak se to zlepšovalo. Hodně si to vypůjčilo z mangy, pokud jsi četl, možná si užiješ víc. Každopádně to není tak veselé, komediální jako seriál z roku 2007. Možná i chlapecká skvadra není tak pohledná, ale to těm s chromozonem Y je asi úplně jedno, co? Celý seriálem se táhne takový pochmurný tón (jde tu o zavření školy, proti kterému všichni sem tam bojují). Je tu fajn, že se tu objeví pár lidí z 2007, dokonce Hibari tu má větší roli a výborně si tu padne do noty se současným Masaem, tedy Oskarem :-D Ten je tu asi to nejlepší (jako v 2007 Nakacu tu hraje docela komediální prim). Některé postavy jsou tu lépe propracovány, ale prostě to není tak oddychové a tak k zasmání jako 2007. Ašija ujde, Maki je sice jen jedna, ale i Maeda Atsuko se toho posléze zhostila obstojně. Sano tu není takový psí čumák jako v 2007. Asi takhle: má to své dobré scény, nepobavíš se tolik, ani to není něco, co musíš nutně vidět. Pokud máš hodně volného času a nic jiného ke zhlédnutí, tak bych to mohla bez výčitek doporučit. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na úvod rovnou řeknu, že původnímu Hanazakari no Kimitachi he z roku 2007 se to nevyrovná... ALE kupodivu to nebylo ve výsledku tak špatné, jak jsem čekala. Sice doteď nechápu význam této předělávky, když už původní Hana Kimi bylo úspěšné, ale zkrátka jsem se na ni jen tak pro zajímavost rozhodla podívat. A první díl byl děsný - především postavy se mi absolutně nelíbily a celkově to vyznívalo tak nějak divně. Takže jsem čekala, že to bude nuda dokoukat, ale k mému překvapení se to pak zlepšilo. Dokonce jsem u pozdějších dílů musela uznat, že hlavní trojice představitelů se celkem úspěšně vyrovnává svým starším protějškům z původního Hana Kimi, přestože jsou hodně jiní (to platí především pro Nakamuru, který jako postava skokaře Sana vyzníval hodně jinak, než když ho hrál Oguri). Miura Shōhei se bez problémů svým výkonem vyrovnal Ikutovi Tōmovi a Maeda Atsuko celkově překvapila, protože jsem ji původně měla jen za jednu z idolek ze známé japonské skupiny AKB48 a nečekala jsem, že bude moc umět hrát. Teprve později jsem se ale dozvěděla, že začala svou hereckou kariéru už o hodně let dříve, což vysvětluje to, že herecky nepůsobila nijak toporně ani vysloveně špatně, takže i ona se v mých očích víceméně vyrovnala původní Horikitě Maki. Problém byl spíš jen u vedlejších postav, z nichž mě neoslovil téměř nikdo a někteří mě dokonce rozčilovali (například Nishii Yukito jako Nakao - Kimura Ryō byl v této roli mnohem příjemnější a zábavnější). Ale zdaleka největším problémem tohoto seriálu byla celková atmosféra, která zkrátka nebyla tak zábavná jako u původního Hana Kimi. Oceňuji sice, že se tvůrci rozhodli nekopírovat úplně přesně původní seriál a snažili se o obnovenou dějovou linií s množstvím změn (tady musím zmínit, že původní mangu jsem nečetla, takže netuším, co z toho je manze blíže), ale zkrátka od doby, kdy jsem viděla Hana Kimi z roku 2007 mám tento příběh spojený se zábavnou až šílenou atmosférou, která je na tom podle mého to nejlepší. Takže jsem se u tohoto nového počinu sice nenudila a chvílemi jsem si naopak třeba užívala vztah Mizuki a Izumiho, který je krapet jiný než v původním seriálu (za což jsem rozhodnutá udělit alespoň slabší 4 hvězdy), ale osobně si myslím, že na tohle by se nikdo neměl dívat, pokud neviděl původní Hana Kimi. ~(3,5)~ ()

Karala 

všechny recenze uživatele

Co na to říct? V rámci toho, že originál ještě zdaleka nevychladl, přísloví praví, toliko polévka ohřívaná bude, zkysne brzo celá...Je pravda, že tato verze se od minulé v mnoha ohledech dějově a přístupově liší, ale výběr herců a jejich snaha obstát požadovaným očekáváním je jak škrábat klíčem po lakovaných dveřích, když se netrefíte do zámku. Ve výsledku to má něco do sebe, ale kdo se zasmál dosti u první verze a ví jak vše dopadne, doporučuji spíše než vstupovat do stejné řeky, přejít raději most a jít dál... ()

Reklama

Reklama