Reklama

Reklama

Xia Yi Zhan, Xing Fu

(seriál)
  • Tchaj-wan 真愛趁現在 (více)
všechny plakáty

VOD (1)

Epizody(21)

Obsahy(1)

Potom, co přišel o všechny vzpomínky, se bohatý právník vypraví do vesnice, kde se svým synem žije jeho dávná láska. (Netflix)

Recenze (5)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Není to špatné dorama. Vlastně má dobré vlastnosti a při zpětném ohlédnutí, si vybavuji pouze je: někdy chování a reakce hlavních představitelů, nebránění se tématu sex (popř. doteků apod.), zajímavý příběh, roztomilý chlapeček, vážně jsem se nad ním rozplývala :-D, některé zvraty, že to, co jsme občas viděli, nebylo prvoplánové (když byl u soudu, obhajoval prasáka, připomnělo mu to minulost a později se k tomu opět vracíme zkrze zneužívanou dívku), charakter hlavní hrdinky mi byl za začátku velmi sympatický, později některá její rozhodnutí byly na pěst. Milé na tomhle dorama je, že nedělá z diváků idioty. Jo, je to vcelku na čas náročný seriál (já to sice dala za 2 dny, ale kdo tomu bude věnovat 20 hodin v kuse jako já, blázen?), ale pokud máte chuť na "reálnější" příběh s charaktery patřícími na Dálný východ, tak se obraťte na tohle. A víte, jak ty mámy jsou vždycky strašně neoblomné, tvrdé jako skály? Tak tahle se tak jehom tváří, pořád je to člověk s city, což bylo moc fajn :-) Přeloženo. ()

Mkqp

všechny recenze uživatele

Po 7. díle končím. Nějak mě to nezaujalo a dívat se pouze na přenádhernou Ady An mě u toho neudrží. Je to celkem škoda, protože postavy se oproti některým korejským seriálům chovají celkem normálně, a také přes přílišnou dramatizaci příběhu nelezou na nervy. Nicméně způsob jakým to je natočené mi nesedí. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

U 6. dílu končím, nechytlo mne to. Předně nutno zmínit ukrutně slabě realizovanou úvodní zápletku, to je vážně hodně odbyté. A celkově mi způsob pracování připadá až moc sladký a přehnaně emotivní, telenovela z toho cítit je, rovněž hudba je nadužívána a to až vysloveně rušivým způsobem. Nemůžu říct, že by se na to nedalo dívat, ale upoutat mne to nedokáže a že se způsob podání již radikálně nezmění je mi zcela jasné, tudíž i přes tu krásnou holku v hlavní roli necítím potřebu pokračovat. ()

vett 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu silný kalibr i mezi těmi opravdu těžkými dramaty. Žádná akce, vpodstatě žádný humor, dost závažná témata na romantické drama (zneužívání žen, vážně nemocné dítě, svobodné matky, sebevražda, vražda atd.) a poměrně pochmurná atmosféra, což tomu všemu dohromady dává hodně realistický nádech (samozřejmě v mezích žánru) a u některých scén mě skutečně mrazilo. Odlehčení přišlo až s postavou malého dítěte, ale ani to není bůhví jaké. Ten klučina hraje neskutečně (takový taiwanský Tomáš Holý:) ), bohužel v jeho případě scénáristé poněkud přestřelili a vkládají mu do úst věty, které by neřeklo ani dítě dvakrát tak staré. Hlavní herecká dvojka je sympatická, ikdyž na Vannesse Wu jsem si musela chvíli zvykat (a nejsem si úplně jistá jestli vážně hrál nebo jenom cenil zuby:). Co mě ale hodně zklamalo byl poslední díl, protože jsem měla dojem, jakoby se tvůrci přes noc zhlédli ve filmech podle Rosamundy Pilcher, a to co vypouštěli postavy z úst v tomhle díle jsem přežila jenom proto, že to říkali v čínštině (v češtině bych protočila panenky a bez milosti vypla) a celý poslední díl tak vyznívá jako pěst na oko oproti předchozím (neboli reálno se jaksi někam vytratilo). A za druhý nedostatek považuji hudbu, která se prostě většinou vůbec nehodila k tomu, co se zrovna dělo na plátně. Ale celkově musím pochválit, rozhodně nadprůměr mezi doramy. ()

Isabella.M 

všechny recenze uživatele

S čistým svedomím môžem povedať, že toto je jeden z najlepších kúskov ázijskej produkcie (ak nie najlepší), ktorý som doteraz mala možnosť vidieť. Od prvých záberov ma dej celkom zobral so sebou na rýchlu a spletitú jazdu ľudských osudov. Séria sa vyhýba gýčovitosti (a celkom úspešne), nalieva si čistého vína a to niekedy poriadne trpkého. Hrdinovia ukazujú aj svoje slabé a horšie stránky, nehrá sa na utopickú strunu a každý z nich počas deja vnútorne dozrieva. Aj keď ma niekedy neustály plač Ady An trochu rušil, Vanness svojím výkonom fenomenálne pozdvihol úroveň série. Vynikajúco sa mu to darí najmä vtedy, keď zápletka naberá nový spád po rokoch. V 16. dieli bol tak desivo presvedčivý, že som som sa skutočne bála spolu s hlavnou hrdinkou. Aj keď je veľká škoda, že v poslednej časti nebol využitý potenciál celej 1 hod a 10 min, ktorá by dodala dielu na dokonalosti. Akoby sa to produkcia snažila narýchlo uzavrieť. Napriek tomu, tlieskam, zaslúžene za 5* ()

Reklama

Reklama