Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie odmítne sňatek s hrabětem a ten se jí pomstí. Nechá ji obvinit ze smilstva. Marie je odsouzena k bičování na pranýři a vypovězena z města. Je ale rozhodnuta svou čest vybojovat zpátky... Připravili ji úplně o všechno, proto s nimi nebude mít slitování. Nástrojem její pomsty se stane ... její krásné tělo! Kostnice, píše se rok 1414: Bezstarostný a šťastný život krásné Marie Schärerové se změní v peklo ve chvíli, kdy se ji až příliš ambiciózní otec Mathis, zaslepený vidinou možného společenského vzestupu, rozhodne provdat proti její vůli za neduživého Rupperta, nemanželského syna hraběte Heinricha von Keilburg! Marie totiž miluje svého přítele z dětských dob ... (TV Prima)

(více)

Recenze (45)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmů, který mě před mnoha lety utvrzoval v tom, že Němci netočí dobré filmy. Hříšnice se tváří jako historické drama, ale přitom se jedná o ryzí červenou knihovnu. Špatně natočené, nedá se na to moc koukat a v Německu se z toho stala trilogie. Kam se ztratil vkus, to teda nevím. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

No vida, my tomu Zikmundovi říkáme Liška ryšavá a přitom mu tak křivdíme. Vždyť neblahý osud tolika děvek mu ležel na srdci více než co jiného. Jako že je naivní děj s cukrovým zakončením se dá unést, pokud aspoň postavy za něco stojí, mají dobře napsané dialogy a je to trochu napínavé. Bylo něco z toho tady? Pro mne ani ťuk, a ten konec to zabil :) ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Neprávem podhodnocený film. Není to žádný skvost, ale do odpadu to také napatří. Prostě jde o slušný historický tv film s hepíkem na konec. Koho překvapí 4 hvězdy, tak je dávám dle mé filosofie jako protiváhu těm, kdo film zatratili zcela. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Škaredá a nesympatická Alexandra Nedel v roli údajně neodolatelné krásky, která se stává hrdinkou děvkoidní trilogie, jíž je toto první díl. Je to sice strašné, s historií, filmem nebo dokonce zábavou to nemá nic společného, ale mohu vás ujistit, že v dalších dílech bude ještě mnohem hůř. Pro milovníky pseudohistorických sraček, kteří si libují v guilty pleasure ovšem jednoznačná volba :D. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V rohu náměstí už se pomalu chystá hranice pro Husa, Evropa je v totální krizi kvůli papežskému schizmatu a císař Zikmund, ta liška ryšavá, se v Kostnici nestará o nic jiného, než o požadavky, které mu emotivně přednesl Odborový svaz poběhlic. ___ Hlavní hrdinka krásy a charismatu moc nepobrala, ale aspoň lépe zapadne mezi ostatní. Příběh je hloupoučký, že by se nad ním ušklíbla i bulharská striptérka a celé je to jen naivní hra na středověk. Navíc tv inscenace, tudíž výpravou neohromí (i když je samozřejmě lepší než v českých pohádkách poslední doby). /3. 4. 14./ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Reálie, jak už to u většiny evropských historických filmů bývá, jsou v pohodě. Sympatická byla i Alexandra Niedel a Götz Otto v roli císaře Zikmunda minimálně pobavil, ačkoliv představy opovrhované lišky ryšavé rozhodně nesplňuje. Každopádně příběh sám o sobě byl příšerný kýč o dívce, jíž zvůle pánů dostala na okraj společnosti a ona nastupuje na cestu pomsty. Pozitivní je, že se ke svému cíli po vzoru nejznámější coury Angeliky prošukala. Místy to nudilo, místy to i bavilo a občas nechtěně rozesmálo. Budu shovívavý. 50% ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

,,Marie Schärerová, zatýkám tě pro smilstvo a kurvení.´´ Nojo, byla to holt drsná a krutá doba. Tohle opravdu není klasický historický film. Je v něm mnohem víc. Doporučuji. Následují ještě další dva díly. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Není to žádný kinofilm, ale tv film a na tv dost dobrý, byť příběh je prostinký. Krásná Marie vůbec není krásná, přesto je mezi nevěstkami je nejhezčí. Na filmu mě zaujali především jako vášnivého cestovale reálie, hrady, krásné panoramatické pohledy na historická města, díky nímž letos za dovolenou volím neprozkoumané Německo a Rakousko. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Nepovedený a málo reálný film s málo sympatickou hlavní hrdinkou. Herecké výkony jsou skutečně německo rakouské tak jako produkce. ()

mab 

všechny recenze uživatele

Hloupý scénář, aneb "jak se nejstarším řemeslem propostelit od nuzáků až ke králi a tím obhájit svoji čest". Hvězda navrch za krásnou hlavní představitelku která i dobře odehrála svůj part. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá to doba, keď manželka zháňala svojmu mužovi radodajky, aby bol spokojný. - Okrem toho správanie a výzor postáv (mimo oblečenia) až príliš podobný so súčasnosťou, aj keď dej sa mal odohrávať pred 500 rokmi. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Z úvodu ešte ako tak obstojný historický film, ktorý však s pribúdajúcimi minútami viac a viac stráca dych a na konci som ho dopozeral skutočne iba zo záujmu. Kto však film ocení, budú podľa mňa ženy v strednom veku, keďže romantikou a aj erotikou sa skutočne nešetrilo. Podpriemer a ďalším dielom sa určite vyhnem. 25% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Německý historický film o Marii, která odmítne domluvený sňatek, načež je znásilněna, obviněna ze smilstva, zbičována a vyobcována z města Kostnice, tak je nucena nastoupit dráhu prostitutky jako cesty k pomstě. Hodnocení brutálně sráží televiznost, nažehlenost a zpracování v žánru, který evokuje naivní telenovely od Rosamundy Pilcher, ale proti tomuto proudu tam je dost násilí a víc erotiky, než ve všech českých filmech za rok. Já na to koukal se svojí holkou, která má slabost pro romantický filmy a já si v tom našel taky svoje, protože dějově to není špatné a kdyby to bylo v žánru noir bez naivity a hloupostí, tak ten námět je za pět hvězd. Kdyby ...takže jako partnerský kompromisní film ( spíše ženský thriller ) tři hvězdy. PS: Děj se odehrává v Kostnici roku 1414-15 , takže tam je ten koncil, kde se řešil papež, ale upálení Jana Husa tam nezmínili, zato Zikmund Liška ryšavá tady je jako sexuální mašina . ()

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele

Má ty prostoto! Rosamunde Pilcher v historickém hávu. Kterak se z nevinné dívky stane otřelá svůdnice. Kampak jsi zmizel kvalitní dabingu?! Jedna hvězda za kostýmy. ()

goni 

všechny recenze uživatele

Psychoza to svojim komentarom uplne vystihla. Napriek low-costovemu prevedeniu ma film napinavy zaciatok, ktory cloveka vtiahne do deja. Potom to vsak uz len upada a vacsina filmu je o nude a cakani na necakany zvrat. Ten sa vsak nedostavi. Naopak, zaver sa zmeni na frasku plnu nerealnych udalosti a sileneho happyendu. Skoda toho, lebo filmik mal ovela vacsi potencial [23/2013]. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se těšila na historický film a tohle byla dlouhá pohádka o tom jak se přes postel dá dostat k Zikmundovi a ke spravedlivému odsouzení padouchů. Ještě teď mám osypky z těch dialogů. ()

Reklama

Reklama