Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie odmítne sňatek s hrabětem a ten se jí pomstí. Nechá ji obvinit ze smilstva. Marie je odsouzena k bičování na pranýři a vypovězena z města. Je ale rozhodnuta svou čest vybojovat zpátky... Připravili ji úplně o všechno, proto s nimi nebude mít slitování. Nástrojem její pomsty se stane ... její krásné tělo! Kostnice, píše se rok 1414: Bezstarostný a šťastný život krásné Marie Schärerové se změní v peklo ve chvíli, kdy se ji až příliš ambiciózní otec Mathis, zaslepený vidinou možného společenského vzestupu, rozhodne provdat proti její vůli za neduživého Rupperta, nemanželského syna hraběte Heinricha von Keilburg! Marie totiž miluje svého přítele z dětských dob ... (TV Prima)

(více)

Recenze (45)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

No vida, my tomu Zikmundovi říkáme Liška ryšavá a přitom mu tak křivdíme. Vždyť neblahý osud tolika děvek mu ležel na srdci více než co jiného. Jako že je naivní děj s cukrovým zakončením se dá unést, pokud aspoň postavy za něco stojí, mají dobře napsané dialogy a je to trochu napínavé. Bylo něco z toho tady? Pro mne ani ťuk, a ten konec to zabil :) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V rohu náměstí už se pomalu chystá hranice pro Husa, Evropa je v totální krizi kvůli papežskému schizmatu a císař Zikmund, ta liška ryšavá, se v Kostnici nestará o nic jiného, než o požadavky, které mu emotivně přednesl Odborový svaz poběhlic. ___ Hlavní hrdinka krásy a charismatu moc nepobrala, ale aspoň lépe zapadne mezi ostatní. Příběh je hloupoučký, že by se nad ním ušklíbla i bulharská striptérka a celé je to jen naivní hra na středověk. Navíc tv inscenace, tudíž výpravou neohromí (i když je samozřejmě lepší než v českých pohádkách poslední doby). /3. 4. 14./ ()

Reklama

klapqua 

všechny recenze uživatele

Nemám rada nemecké filme (aspoň tie novodobé), ale toto ma celkom príjemne prekvapilo. Nejde o žiadne veľdielo, ani sa to veľdielom nesnaží byť... Prvá polka je určite záživnejšia, v druhej to trochu vázne, záver trochu pritiahnutý za vlasy, ale tak ok. Herečka Neldel sa síce snažila a hrala v pohodičke, aaaale že by mala kolo 20 rôčkov by som jej uverila možno po tme. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Není to žádný kinofilm, ale tv film a na tv dost dobrý, byť příběh je prostinký. Krásná Marie vůbec není krásná, přesto je mezi nevěstkami je nejhezčí. Na filmu mě zaujali především jako vášnivého cestovale reálie, hrady, krásné panoramatické pohledy na historická města, díky nímž letos za dovolenou volím neprozkoumané Německo a Rakousko. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Reálie, jak už to u většiny evropských historických filmů bývá, jsou v pohodě. Sympatická byla i Alexandra Niedel a Götz Otto v roli císaře Zikmunda minimálně pobavil, ačkoliv představy opovrhované lišky ryšavé rozhodně nesplňuje. Každopádně příběh sám o sobě byl příšerný kýč o dívce, jíž zvůle pánů dostala na okraj společnosti a ona nastupuje na cestu pomsty. Pozitivní je, že se ke svému cíli po vzoru nejznámější coury Angeliky prošukala. Místy to nudilo, místy to i bavilo a občas nechtěně rozesmálo. Budu shovívavý. 50% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama