Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie odmítne sňatek s hrabětem a ten se jí pomstí. Nechá ji obvinit ze smilstva. Marie je odsouzena k bičování na pranýři a vypovězena z města. Je ale rozhodnuta svou čest vybojovat zpátky... Připravili ji úplně o všechno, proto s nimi nebude mít slitování. Nástrojem její pomsty se stane ... její krásné tělo! Kostnice, píše se rok 1414: Bezstarostný a šťastný život krásné Marie Schärerové se změní v peklo ve chvíli, kdy se ji až příliš ambiciózní otec Mathis, zaslepený vidinou možného společenského vzestupu, rozhodne provdat proti její vůli za neduživého Rupperta, nemanželského syna hraběte Heinricha von Keilburg! Marie totiž miluje svého přítele z dětských dob ... (TV Prima)

(více)

Recenze (45)

borec999 

všechny recenze uživatele

Z úvodu ešte ako tak obstojný historický film, ktorý však s pribúdajúcimi minútami viac a viac stráca dych a na konci som ho dopozeral skutočne iba zo záujmu. Kto však film ocení, budú podľa mňa ženy v strednom veku, keďže romantikou a aj erotikou sa skutočne nešetrilo. Podpriemer a ďalším dielom sa určite vyhnem. 25% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme další Angeliku a povídačku o tom kterak se „krásná“ žena přes chalachyňu vysoko dostala. No budiž. Kostýmy hezké, ale je tu znát nižší rozpočet. Zpočátku mne to i celkem bavilo, ale pak je to nudnější a nudnější. Chtělo to více akce a rychlejší spád. A rozhodně hezčí představitelku hlavní role. Tato mi vůbec nebyla sympatická. Ale dodíval jsem se do konce bez zrychlování, takže to vcelku ušlo. ()

Reklama

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film německé produkce. Jakási pohádka pro dospělé o dívce, která se postavila za svoji lásku proti vyšší moci a za to byla neprávem obviněna inkvizicí, zbičována a vyhnána z města. Její jedinou touhou je pomstít se a získat zpět svoji čest... Moc hezky natočený snímek, který je třeba brát opravdu trochu jako pohádku a nepitvat se příliš v reálnosti příběhu a v tom, co by mohly či nemohly dokázat prosté lehké ženy. Jistě by se rovněž nabízela úvaha, jak by s námětem naložila holywoodská produkce. Určitě by vytvořila velkolepou výpravnou podívanou, ale možná by tím filmu sebrala tu pohádkovou jednoduchou krásu bez zbytečných okázalostí, kterou jsem tam cítil a která je myslím nám - evropanům bližší. Výprava koneckonců ani tak nebyla na žádné nízké úrovni a u nás zcela neznámí herci nezklamali, i když za hlavní představitelku bych si dokázal představit trochu jiný typ ženy. 70%. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Není to žádný kinofilm, ale tv film a na tv dost dobrý, byť příběh je prostinký. Krásná Marie vůbec není krásná, přesto je mezi nevěstkami je nejhezčí. Na filmu mě zaujali především jako vášnivého cestovale reálie, hrady, krásné panoramatické pohledy na historická města, díky nímž letos za dovolenou volím neprozkoumané Německo a Rakousko. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Proč jen 53%? Možná by to mělo vic, kdyby ještě upalili Jana Husa a Jeronyma Pražského.  Zikmundovi, bylo v roce 1414 teprve 46 let. A klobouk dolů, že dokazal do Kostnice svolat ekumenicky koncil, ktery trval 4 roky...vite jak dlouho mu to trvalo? Žádný postovni holubi, telegraf...pěkně poslové na konich...a na pozadi tohodle všeho, se odehrál pribeh Hrisnice .... a proto se tam sjelo i nekolik tisic nevestek....Zikmund byl skvělý diplomat, to jen my z něj udělali Lišku ryšavou...zkuste si o tomto dění v Kostnici něco zjistit...a přestanete věřit blábolu, že nedodržel slib, daný Husovi..mohl mu slíbit jen to, co si svou moci a postavenim krále mohl vynutit.Kdyby Hus udělal to, co bylo ujednano a do Kostnice dorazil v kralove průvodu, mel uplne jine moznosti. Kdyz to pochopil, bylo pozdě.... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama