Reklama

Reklama

Portal: No Escape

všechny plakáty
Z natáčení  - Danielle Rayne
Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
USA, 2011, 7 min

Obsahy(1)

Protal: No escape, je krátký snímek o multiplayerové části hry Half - Life 2 - Portal. Pojednává o ženě, která se vzbudí v místnosti a nemá vůbec žádné ponětí, jak se tam dostala. Za pomoci zbraně vytvářející portály, které umožňují okamžitý přesun věcí a osob, se dá na útěk. (AllShallFall)

Recenze (63)

H34D 

všechny recenze uživatele

Poměrně vážně pojatý kraťas, který záměrně vypouští jakékoli známky humoru, které jsou počítačové hře Portal vlastní a místo toho se soustředí na úzkostný útěk a futuristický boj o přežití. Atmosféra je vcelku ucházející, děj však téměř neexistuje, 5 minut tohoto snímku je jeho maximum. 6/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vizuálně i obsahově velmi působivé s originálním nápadem. Spousta krátkometrážních sci-fi filmů vzniklých (nejen) na motivy počítačových her se většinou ve značné míře vyznačuje fandovským zápalem, skvělým zpracováním, mnohdy i překonávajícím miliónové Hollywoodské blockbustery a parádním vizuálem. A to, ať už se jedná o amatérskou, fandovskou filmařinu, nebo zkušené a protřelé tvůrce. Sice současné kultovní hry vůbec nehraju, takže nemůžu posoudit rozdíly, ale myslím, že originalita a moto "za málo peněz hodně muziky" se těmto "malým" snímkům rozhodně upřít nedá. A Portal rozhodně patří mezi ty nejzářivější kousky. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Je vidět že Half - Life od Valve se stal velkým lákadlem pro fanoušky na vytvoření krátkých filmů. Portal je nejen samostatná, ale i multiplayerová část, vycházející z HL2, bez jakékoliv návaznosti na příběh Half - Life, ale i přesto mě tento krátkometrážní snímek mě oslovil. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

asi bych tomu Portalu měl dát konečně šanci.. mezi nainstalovanými programy už ho mám více než rok, ale pořád ne a ne se k němu dokopat.. P.S.: Danielle Rayne je sexy! ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Počas hrania hry som si hovoril, aká je škoda, že sa takýto skvelý herný námet zrejme nedá sfilmovať (film o riešení hlavolamov by asi nebol najnapínavejší), ale tento kraťas mi ukázal, že cesta by tu bola. Typický nadhľad a robotický sarkazmus z hry síce vystriedala psychika a reálnosť, napriek tomu však ide o veľmi vydarený počin. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Stále mě štve, že se tu nezavedlo hodnocení počítačových her, i když bohužel se hůř dá poměřovat zkušenost s hraním, kde každé hraní může být různorodé a zkušenost se sledováním (mini)filmu, kde zpravidla jediná proměnná je velikost obrazovky a audio. Musí nám tedy stačit alespoň fanfilmy, krátké i dlouhé. Jedním z nich je i Portal: No Escape. Tento typ videí většinou vídám ve formě showcase schopností nějaké VFX skupiny. Zde to dělal pro mě neznámý člověk. Ty VFX skupiny zpravidla jsou zapálení fandové žánru, často s cosplayi a podobně. To se zde bohužel nekoná, žádnou pečlivou provázanost s Portalovou sérií nehledejte. Vznikla z toho ale zajímavá myšlenka i zajímavé dílo, které mi chvílemi připomínalo jinou FPS plošinovku s ženskou hlavní hrdinkou - Mirror's Edge, zejména při soubojích černých stráží beze jmen. Vše je ale výborně zpracováno, portaly vypadají skutečně jako portaly a ne jen díry ve zdi oblepené oranžovou nebo modrou lepící páskou. Je skutečně z hrdinčina vězení úniku nebo dle názvu úniku není? Odpověď na vás čeká zde. ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Povedený kraťas volně inspirovaný začátkem hry Portal. Působí velmi profesionálně, což ani není divu - v hlavní roli je dostatečně přesvědčivá Danielle Rayne, která má již nějaký čas na tv obrazovkách za sebou. Režisér Dan Trachtenberg zase režíroval reklamy pro některé známé společnosti a hudbu vytvořil Mike Zarin, autor prvního úderného motivu z traileru k Inception. Tým pracující na vizuálních efektech pro změnu vedl Jon Chesson, který dělal kromě řady her i na seriálech True Blood nebo V. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Snažili se. Až moc... A příliš a nepovedeně... Ze sympatické Chell je nějaká tvrdá holka, bůh ví proč tam jsou další lidé a způsob, jak rychle přišla na ty triky v praxi? -_- Zaboha ne. Komukoli by trvalo nejméně 10-15 minut, než by ho napadlo to, co jí. A ona to měla během minuty. Přeháním? Možná. Portál miluji. Dvojku ještě více. Film je prakticky jediný, ale to neznamená, že se mi zákonitě musí líbit. Nápad jak to udělat však chválím. Efekty jakbysmet. Přímo pozoruhodné. Pokud to však všechno shrnu dohromady, hodnotím prakticky jen efekty. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Fanda hry nijak moc nejsem, zasekl jsem se u Blizzardu a tam asi ještě dlouho zůstanu, pokud vůbec něco hrát budu, ale je vidět, že tady se dá vytvořit něco zajímavého i na podkladě hry. Není to nic skvělého, ale je vidět, že peníze jsou, když je dobrý tým. A hodně mě překvapilo, jak moc velký tým se za tímhle filmečkem skrývá. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

docela působivý sci-fi kraťas - námět z počítačové hry je cítit od začátku. Zpracování dobré a délka akorát. škoda té pointy, kterou jsem očekával ... a název vlastně napovídá. Můžete si ji pustit třeba odsud: https://www.youtube.com/watch?v=4drucg1A6Xk [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Úvod je jak ze hry, jako i působivá atmosféra a i pár tríčků s portály se dočkáme. Jasně, není tu humor typický pro obě Portálové hry, chybí GlaDOS i dort, ale tenhle snímek měl ukázat potenciál příběhu i potenciál režiséra, což se v obou případech povedlo, tudíž jdu na 4 hvězdy. ()

Související novinky

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

Reklama

Reklama