Reklama

Reklama

Víla

Trailer

Obsahy(1)

Dom pracuje na nočních směnách v malém hotelu blízko průmyslového přístavu Le Havre. Jedné noci dorazí do hotelu žena, která nemá žádná zavazadla ani boty. Jmenuje se Fiona a povídá Domovi, že je vílou, která mu může splnit tři přání. Dvě z jeho přání Fiona splní, poté však záhadně zmizí. Dom, který se do ní na první pohled zamiloval, po ní začíná pátrat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jedním slovem DIVNEJ! Stejně jako všechny události, scény a herci v něm. Ale tak hezky divnej, koukatelně divnej. Fiona není zrovna krásná herečka, ale i tak je vám v roli nesmírně sympatická. Absurdní humor mě skvěle pobavil. Kdo chce vidět něco zvláštního a originálního, ať rozhodně sáhne po Víle. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo jetý i na mě, ale jako jóóó neorotodoxnosti vjezd povolen, ale když tenhle film zastihne diváka připravenýho na další řadovej biják, hrozí vyplo nebo přeplo. Film Víla je především vyprávění obrazem, snažil jsem si přijít na to, zda tím autor neoznamenuje nějakou vyšší myšlenku, ale nějak jsem jí neanšel, takže zůstalo u velmi podařených gagů (nasleplý číšnik nese pivo ), vtipně nasnímaných scén ( chodící taška ) a neorotodoxnosti (porod ). Mám rád odlišnost a originalitu ve všech možných oblastech, takže nakonec dcoela spokojenost. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co se mi na filmu La Fee líbilo nejvíc, ale asi to byla ta hudebně-taneční čísla, britská francouzština pána s Mimi a oba sympaticky obyčejní hrdinové. Ale taky to byly scény na střeše (obvazování prstu je někdy opravdu porod), strejda Jeff v blázinci nebo nahulená mlha před blázincem. Sympatický film. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

"Podobný film": Aki Kaurismäki - Le Havre...Ta inspirace tvorbou finského režiséra je na můj vkus až příliš okatá. Příběh kouzelné víly Fiony a nočního hlídače Dominika je však o dost slabší než u Kaurismäkiho. Navíc jak už to tak u bláznivých komedií bývá, občas to autoři s humornými situacemi až přehánějí...Přesto ve filmu byla jedna povedená scéna, na kterou bych nerada zapomněla - pacienti hrají v blázinci karty a do banku místo peněz přihazují barevné pilulky nebo rovnou celá platíčka léků. Tenhle moment mě opravdu upřímně rozesmál. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tato surrealistická komedie nepadne do oka zdaleka každému, stran ujetosti bych Dona s Fionou srovnala s Monty Pythony. Víla je naprosto svérázně ujetý film, který mě přesvědčil, že i igelitový pytlík se může pohybovat s grácií a nonšalancí. A mimochodem, vyšetřovací metody belgických policistů také nejsou k zahození. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen s minimálními náklady v dílně autorského tria klaunů a tanečníků Gordon-Abel-Romy. (Krissty)

Reklama

Reklama