Reklama

Reklama

Derren Brown: Enigma

(pořad)
všechny plakáty
Dokumentární / Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie, 2011, 76 min

Režie:

Benjamin Caron

Účinkují:

Derren Brown

Recenze (6)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pokud od Derrena uvidíte vícero divadelních vystoupení nebo pokud si některé zkusíte přehrát častěji než jednou, může se vám zdát, že ono zvláštní kouzlo částečně vymizí. V tomto případě totiž závěrečná pointa vysvětluje sympatický trik v úvodu a tím lehce sráží oslnivost toho, co Derren na pódiu předvedl. Nic to ale nemění na tom, že ona koncová, předem nahraná scéna je úchvatná a že jsem si ji musela pustit několikrát. A že už jenom kvůli ní stojí za to Enigmu vidět. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Divadelní vystoupení Derrenovi podle mě sedí mnohem víc než jakákoli realizace televizního projektu. Už jenom proto, že alespoň máte pocit, že jste sami v publiku a minimalizuje to tak možnost přečůrávání diváka - leda, že by měl nakonec Derren podplacenej celej sál :) Ba ne, naopak mi Enigma dokazuje, že tohohle chlápka ještě pořád můžu mít rád, protože po takovym psychologickym tréninku, jaký má on za sebou, se z něj jistým způsobem doopravdy stává mág a v téhle hodince a čtvrt to dokazuje. Navíc mu nemůžu upřít notnou dávku charismatickýho projevu a vystupování, která tenhle pořad pozvedla hned o třídu vejš. Někdy už budu muset konečně sednout k těm jeho knížkám "Magie a manipulace mysli" a "Vyznání iluzionisty". ()

vojtaz 

všechny recenze uživatele

Začátek trochu slabší (respektive uvěřitelnější) - jak karty tak "médium" už Derren někdy předvedl ba i vysvětlil. Ale ten zbytek??!! Naprosto úžasné a nepochopitelné!! Nemám slov. ()

sinclair84 

všechny recenze uživatele

České titulky jsem nesehnal, ale dá se to přelouskat i anglicky. Je to totiž dost podobné jeho dalším vystoupením. Trochu už má totiž problém přijít s něčím novým. Většina "kouzel" je totiž jen pár opakujících se triků sugesce a manipulace. I přes to to stále působí. ()

domceek 

všechny recenze uživatele

Môj vzťah k Derrenovi Brownovi je ambivalentný. Totiž... mnoho z jeho trikov je postavených na klamstve a nehanebnej manipulácií, čo by bolo zrejmé, keby sa netváril tak alturisticky a netvrdil že je to všetko len psychológia. Na toto ma nedostane, nech to znie akokoľvek úžasne a motivačne. Na druhej strane ale dokáže v Enigme vytvoriť taký komplexný a zrozumiteľný odkaz, ktorý sa priamo dotýka mojej duše, že som si pri tej otravnej pesničke na konci normálne porevala. Derren, mám ťa rada, ale aj ťa neznášam. ()

Mishi 

všechny recenze uživatele

Všetky jeho divadelné live shows ( Enigma, Something Wicked This Way Comes , An Evening of Wonders, Infamous ) či TV programy ( Trick of MInd , Experiments , Specials...) sú pre mňa osobne neuveriteľným zážitkom ilúzie, sugescie, hypnózy, lingvistiky či mágie a ďalších praktík , ktoré Derren využíva .Ako sám tvrdí, popiera , že by patril do skupiny "psychic people " Je až neuveriteľné koľko skrytých sugescií dokáže počas 1 večera zvládnuť, praktizovať hypnózu či dobre čítať človeka a dopredu predpokladané udalosti. Začal ako pouličný umelec až sa postupne vypracoval na veľkolepého showmana? Je škoda len, že som sa dostala k jeho programom len nedávno, určite by to stálo za to byť súčasťou jeho divadelnej show, lebo ako môžete vidieť , nikto mu neunikne. Jeho posledná show bola v r. 2014, potom podľa jeho slov zo zdr dôvodov si urobil prestávku a teraz ho tu máme opäť ... avšak formou ďalšieho knižného vydania tentokrát filozofického diela - Happy . Are you? ()

Reklama

Reklama