Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (563)

novoten 

všechny recenze uživatele

Co mu chybí ve scénáři, to dohání ve všem ostatním. Příběh je od začátku do konce vystřihovánkou, která drží pohromadě jen díky divákově toleranci a míře osobního zainvestování v pravých láskách vznikajících instantním okamžikem. Jenže toho srdce v něm! Z každého Jackmanova úsměvu či gesta je znát, že právě tohle je projekt, který si chtěl vymodlit a teď si v něm užívá každou vteřinu. Samostatnou kategorií jsou pak písně, mezi kterými není jediný slabý kousek a definitivně tak dají zapomenout na skutečnost, že se veškeré dějové zvraty nebo uzavřená přátelství dějí až příliš jako na drátkách. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $84miliónov║Tržby USA $174,340,174║Tržby Celosvetovo $435,732,529▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,173,565║ Tržby za predaj DVD v USA $30,139,524║ __Fenomenálne! Famózny muzikál!__ Krásna choreografia, chytľavé piesne, výborný herci, samozrejme Hugh Jackman vládne a citeľne si to užíva. Dejovo pútavé, dobové, nechá to zaspomínať na rovnako výborný Moulin Rouge. Neveril by som že to môže byť až taká muzikálová pecka, ktorá ani na chvíľu neodradí, nestratí vašu pozornosť. Dokonca aj taký Zac Efron tu je v pohode a asi po piatich rokoch si našiel normálnu znesiteľnú úlohu a nehrá už otravného spratka. Hudobne to je dynamické, úžasne to dotvára obraz. Je mi troška ľúto že som to prešvihol v kine a spätne, môžem povedať že pre mňa ide o film roka 2017. /100%/ ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Když se řekne jméno Hugh Jackman, většina lidí si představí toho herce který hraje Wolverina v sérii X-Men. Jsou ale tací kteří si vybaví talentovaného herce s hudebním talentem. Jackman své hlasivky vyřádil už v Happy Feetovi nebo Bídnících. A především osm let točil natočit film o P.T. Barnumovi , zakladatelovi kontroverzního cirkusu kuriozit. A poté co 17 let otročil Foxům jako Wolverine se mu konečně povedlo tento film natočit. Jackman neriskoval. Ano dosadil za kameru debutanta Michaela Gaceyho ale za písněmi stojí Benj Pasek a Justin Paul kteří stojí za songy z La La Landu. A kdo viděl La La Land ví, že tahle dvojce má songy nádherné. A tady vedle nešlápli. Nádherné písně spojené s krásným vizuálem a choreografií jsou jádrem filmu. Už první píseň The Greatest Show diváka vsune do děje a jen tak oči neodvrátí. Hugh Jackman si roli užívá a je vidět, že ho baví být součástí filmu, fajn je i sekundující Zac Efron kterému Jackmanův Barnum a jeho cirkus vloží novou radost do života, Rebecca Ferguson v roli talentované zpěvačky vypadá přirozeně, Zendaya jako afroamerická umělkyně je roztomilá a především v tom filmu funguje i Barnumova žena v podání Michelle Williams. Uvažuju nad tím a asi jsem jí křivdil. Ten film má ale i myšlenky- Myšlenka rasové nevraživosti a smíšeného páru nebo začlenění zrůd do společnosti. všechno to jsou věci k zamyšlení a je fajn, že se ten film snaží i zvýranit něco takového. Byl jsem vlastně spokojen. Pak jsem se zamyslel a došlo mi, že to asi možná přece jenom sází na jistotu a, že to ta přelomová bomba zas tak není. Pořád však příjemný muzikál kterých nikdy není dost. Otázkou je jestli se to dalšími shlédnutími udrží. UPDATE: VYDRŽELO A DOKONCE ZLEPŠILO! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pecka film! Muzikály mě nikdy nebavily, ale poslední roky jakoby tento žánr prošel obměnou a po vynikajícím La La Landu zde máme další famózní kousek. Příběh mě zaujal, je to hezké a především Hugh Jackman táhne celý film. Ale vlastně všichni zúčastnění předvedli skvělou show a skvělý zpěv. A za tu výbornou show a především za ten dokonalý soundtrack musím dát 5*. Ty písně ve filmu jsou neuvěřitelně hezké a ač jsou jsi všechny možná trošku podobné, tak přesto jsou dokonalé. Edit: Po 2 týdnech jsem si ten film pustil znovu a je to naprosto dokonalé. A po celé 2 týdny od prvního zhlédnutí si každý den pořád dokola pouštím soundtrack, ty písně jsou naprosto skvělé! Největšího Showmana řadím mezi mých TOP 15 filmů! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď ma môžu označiť za kultúrneho ignoranta, bez mučenia priznávam, že opery a muzikály neobľubujem. Aj keď West Side Story a Hair sú v desiatke mojich najobľúbenejších.  To však ani zďaleka nie je prípad Najväčšieho showmana. Možno by som bol zhovievavejší, ak by šlo o životopisný film o P.T. Barnumovi. Ale zvoliť formu muzikálu bolo dosť riskantné a pre mňa neakceptovateľné osobitne preto, že hudba k tomuto muzikálu ma ani v jednom prípade nezaujala. Počas filmu som mal väčšinu času pocit, že sledujem nejakú estrádu. Takže tri a ani kúsok navyše. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Dříve, než bylo jisté, že se film natočí, byl Jeremy Jordan požádán o pomoc, zda by nahrál demo verze písní. Souhlasil a v průběhu začal doufat, že by mohl hrát roli Phillipa Carlyla. Později byl požádán, zda by pomohl s workshopem (čtení scénáře + zpívání písní). Mělo se to konat v New Yorku, a tou dobou Jeremy natáčel první sérii Supergirl (od r. 2015) v Los Angeles, takže si musel z vlastních peněz zaplatit letenku, jelikož studio si nemohlo dovolit mu to ještě proplatit. Týden před workshopem ale trochu onemocněl. Navíc Hugh Jackman byl tou dobou krátce po operaci nosu a měl přísně zakázáno zpívat, proto byl Jeremy jediný, kdo to mohl zazpívat a kdo znal všechny písně, ačkoliv byl trochu nemocný. Zároveň na tom záviselo, jestli se fillm dostane na plátno nebo ne. Při poslední písničce „From Now On“, při které chtěl Jeremy zazářit, protože v tom mu neměl jeho nemocný hlas nijak vadit, ale náhle a neplánovaně začal zpívat Hugh Jakcman a zazářil on. Díky workshopu se film nakonec dostal na plátno, ale Jeremy poté zaslechl zmínku, že se Hugh Jackman sešel se Zacem Efronem ohledně role Phyllipa, který ho později i hrál. (Nika.Alkensk)
  • Když P.T. Barnum (Hugh Jackman) nastupuje do kočáru (v čase 1:08:16), je břečťan na stromech za ním zelený. V dalším záběru, kde odjíždí, je však veškerý břečťan hnědý. (karol_)
  • P.T. Barnum (Hugh Jackman) měl ve skutečnosti 4 dcery. Dvě se dožily vysokého věku a nacházejí se ve filmu, a které jsou také první 2 nejstarší (Caroline Cornelia *1833 a Helen Maria *1840). Třetí dcera se dožila pouze dvou let (Frances Irena *1842). Nejmladší dcera se dožila 31 let (Pauline Taylor *1846). Dvě mladší dcery zemřely ve stejný den, jen jiný rok. (Barunn)

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama