Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman opět v dalším muzikálu a opět velmi silný počin. Písně jsou výborné a choreografie mě bavila. Trošku mám problém s postavama, je jich tam dost ale pořádně se o nich nic kloudného nedozvíme. Film mi přišel pěkný a takový načančaný, ale chybělo mi tam něco víc z čeho bych byl paf. Přesto jsem si film užil díky povedené muzikálové části a hlavně tahounovi Hughovi. 70% ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha důkazů, jak zbytečné a subjektivní je hodnocení kritiků, kteří Showmana sepsuli jako propadák a díky tomu nešel do mnoha kin a v těch málo, ve kterých se promítal, byl znevýhodněn časy a počty promítání. Hodnocení i zde mluví o něčem jiném. Děkuji kinu Cineport Ostrava Hlubina, že na mou prosbu Showmana promítali. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman řekl, že chce udělat velký muzikál co udělá lidi šťastné a že chce aby to lidi bavilo a to se podle mě povedlo. Písničky nejsou otravný a film má neuvěřitelnou energii a rychlost. 105ti minuty nadupaný cirkus plný tance, písní a taky barev. Všichni co se na filmu podíleli tak byli super. Akorát mě mrzí, že se nešlo více seznámit se zrůdičkami. Nejsem muzikálový fanda protože třeba takový LaLa Land nemůžu vystát ale tohle mě fakt bavilo a neměl jsem prostor proto se nudit. Tohle fakt nebude bavit každého a každý kdo se na to koukne se bude cítí dobře a pohodově. A to je hlavní plus tohohle filmu 80% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Tak hlavně Barnum rozhodně nebyl takový dobrák, jako v podání Jackmana. Ty pop songy a synchronizované taneční kreace mi do první poloviny 19. století taky moc nesedly... V drsnějším balení by ten příběh člověka, který byl schopný vydělat na čemkoliv, mohl být fakt dobrý. ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Výborný muzikál, se spoustou chytlavých písní, parádních vystoupení, jen tedy s předvídatelným dějem. Ruku na srdce, ten je u muzikálu spíše až na druhém místě. Hugh Jackman opět dokázal své skvělé herecké schopnosti, ale hlavně a především, i ty pěvecké. Zato Efron byl... upřímně mu ta role padla jak prdel na hrnec. Možná se z něj v průběhu let stane herec, který se nebude muset utápět jen v Bčkových komediích. Rozhodoval jsem se mezi 4-5*, ovšem po závěru, při kterém přelétl mráz po těle jsem se dokopl k té lepší variantě! ♫♪It's everything you ever want, It's everything you ever need. And it's here right in front of you. This is where you wanna be♪♫--->88% ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

I když zpěv Hugha Jackmana nemusím, tak se jedná o hezký muzikál o chlapíkovi, co si jde za svým snem. Písničky byly chytlavé a neobtěžovaly. Škoda že Zac Efron a Rebecca Ferguson nedostali víc prostoru. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Je to kycovita sragora s tema nejhorsima popickovyma stredouproudyma pisnickama a tanecnima cislama jak z jakehokoli nahodneho klipu popovych hvezdicek. Opravdu to neni muj salek caje, ale proti gustu... ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 84 milionov dolarov // Tržby_ 420.5 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 8 210 548 KČ // Diváci v ČR_ 55 628 // Tržby v USA*_ 173.1 miliona dolarov ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Film mě moc nelákal. Nemám moc rád cirkusy a podobná estrádní prostředí. Ale nakonec musím uznat, že si mě svou zábavností, pěknými záběry, muzikálností a krásným soundtrackem jednoznačně získal a pohltil. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

vôbec nemusim muzikali a podobne srajdy ale toto bolo neskutocne epicky film vazne som ostal az sokovany aky je to perfektny film odporucam kazdemu herecke obsadenie perfektne Jackmanovi lepsie pasuju hrat taketo role ako wolverina a to je uz co povedat sountrack epicky ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásný snímek, bohužel dějově velmi jednoduchý a škoda číslo 2 jedná se o muzikál bez chytlavých písní, alespoň podle mého názoru. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Muzikály mám poměrně rád, avšak Největšího showmana bohužel nemohu zařadit mezi ty, které bych rád shlédl znovu, byť objektivně své kvality má. Zejména je to špatná práce s postavami, které zde jsou pouze objektem podřazeným sledu toho nejmainstreamovějšímu popu, který v průběhu stopáže působí poněkud monotónně, aniž by se pracovalo s dynamikou děje a zpěvu, v muzikálech natolik typickému, chybí mi zde šťáva. "Jinakost" Barnumova sboru je upozaděna, všechny postavy zde pouze jsou, jejich smysl však není důležitý - např. postava Rebeccy Fergusson mohla být mnohem větším oživením, kdyby jí bylo využito, manželka v podání Michelle Williams (mám ji rád, ale zde se očividně necítí ve své kůži) je na tom ještě hůře, Hugh Jackman se snaží, ale jeho postava mě nedokázala zaujmout. Důraz je kladen na vztah Zaca Efrona a naprosto nádherné Zendayi - i ten však nakonec vyzní doztracena. Podobně je přistupováno k ději, který nepůsobí konzistentně, a tak je ve výsledku film pouhým dlouhým klipem pro pásmo několika popových skladeb. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nádherná práce a opravdu neskutečné herecké výkony. Počínaje H. Jackmanem, který ne poprvé dokázal, že film sám utáhne naprosto v pohodě, krásná M. Williams, charismatický Z. Efron, který za mě dorostl do velkého herce, budiž mu HSM odpuštěno, výborná Zendaya, o které bych řekl ještě hooodně uslyšíme a v neposlední řadě, bohužel s minimem prostoru nádherná R. Fergusson. Proč nedávám 5*? Na mě hodně barevné, ano, to cirkusy bývají, ale především pohádkové. Pohádka moc. Z ničeho mnoho a ani požár, který mě dostal na mizinu, nezabrání návratu na výsluní. Až moc velké existenciální skoky na mě, což z toho dělá stále nádhernou pohádku. K hudbě nemám toliko výčitek. Krásné, ale místy bych řekl, že ta jedna ústřední píseň už hrála až moc... ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Banálny gýč o jednom americkom sne, plný povrchnosti, umelosti, falše, patetických fráz a digitálneho smogu. Takmer všetko okolo cirkusu sa mi protiví, ale zarábať na takomto panoptiku ľudských príšer mi príde obzvlášť zvrátené. To samozrejme aj subjektívne poznačuje moje hodnotenie. Ale keby som sa aj chcel odosobniť, opäť vidím iba limonádový muzikál s otravnými piesňami mainstreamového popíku. Tiež ma prekvapuje, že sa stále snažia spraviť z Hugha Jackmana speváka a muzikálovú hviezdu. Ale aby som nebol iba čisto negatívny, páčila sa mi jedna veľmi pekne stvárnená scéna s lanovou akrobaciou (Zac Efron a Zendaya) a herecky výborná Rebecca Ferguson, žiaľ iba s malým priestorom. Naproti tomu úplne nevýrazná Michelle Williams dostala priestor podstatne väčší. ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem tuhle SHOW chtěl vidět, ale stále jsem to odkládal z obav, že budu zklamaný. A víte co? Nejsem. Ty obavy byly naprosto nemístné. Všechny postavy jsou přesně takové, jaké mají být, příběh je naprosto dech beroucí a stále nás tlačí kupředu bez hluchých míst. A pak písničky (a hudba celkově) - je to hooodně divné a zvláštní, ale asi poprvé v životě jsem v muzikálu nezaznamenal jedinou otravnou či jinak iritující písničku či vystoupení. V tomto příběhu prostě všechno zapadlo do sebe takovým způsobem, až se mi tajil dech. Výkony herců (všech, včetně Efrona, Jackman jako vždy excelentní) byly naprosto fantastické. Takže Jackman opravdu je "The Greatest SHOWMAN" a já děkuji všem, kteří se podíleli na vytvoření tohoto klenotu. Za mojí maličkost emotivních 100%. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších čistě feel-good filmů, které se dají najít. Největší showman je tedy obrovské překvapení, je krásně osobitý, má v sobě srdce a strašnou spoustu rozmanitých emocí, nakonec vás vyhodí se širokým úsměvem na tváři. Do toho senzační obsazení, okouzlující výprava a mistrně vyprodukované písničky (těch se dlouho nezbavím) a máme tu další důkaz toho, že muzikály jsou zas na vzestupu. Škoda jen, že se kromě Jackmana a možná jeho ženy s Efronem nedostaneme blíže k postavám - vousatá dáma, Rebecca Ferguson i Zendaya jsou tu charakterově trestuhodně nevyužity. Film totiž není žádné hluboké dílko, je trochu naivní a jen tak příběhově klouže po povrchu (ani téma diverzity není tolik rozpitváváno), ta radost všech zúčastněných, která z toho prýští vás ale dokáže strhnout a na hledání všech nedostatků po půl hodině zapomenete. Ideální lék na depku! (Historicky to je nepřesné a polovičaté, ale on to nikdy ani neměl být historický film.) ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Největší Showman je překrásný filmový muzikál, který mě zabavil celou svou délkou. Co víc jen mužu chtít? Dávám 8,5/10!! ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama