Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

geimz 

všechny recenze uživatele

Muzikály budú už len z princípu do veľkej miery gýčovité, Najväčší showman má však veľkú devízu v tom, že jeho muzikálne časti sú výborné a pesničky chytľavé. Problém je príbeh a vzťahy medzi postavami, ktoré sú nedostatočne rozvinuté, a trpí tým tak celý film, z ktorého si po záverečných titulkoch odnesiem len pár pekných hudobných motívov. ()

Daqvid77 

všechny recenze uživatele

Přiznávám Muzikálové filmové adaptace nejsou zrovna můj šálek kávy a přesto se těžko dostává. Ale musím uznal lepší jako LA LA Land lepší tempo hlavně díky kradší stopáži ale přesto 2* ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Hugh si tento snímek v Hollywoodu doslova vydupal i se slovy, že je mu jedno kolik vydělá nebo prodělá. Ale že musí být natočen, aby světu opět připomenul starý odkaz a společnosti nastavil zrcadlo... Hugh, vždy jsi byl a stále jsi mou platonickou láskou. Nicméně, tento Tvůj naplněný, k naprosté dokonalosti a ryzosti srdce dovedený skvost zastiňuje muzikály jako Chicago nebo Moulin Rouge zcela po právu... I jako žena se před Tebou skláním s plným vědomím toho, že ještě v době natáčení písní jsi bojoval opět s rakovinou kůže. Objevil jsi skrytý poklad v podobě Kealy Settle, a píseň This is me! pro ni, nebo obě sobě navzájem byly stvořeny... Jak jsem si mohla přečíst ve stovkách komentářů, které měly tisíce souhlasně zdvižených palců či srdcí, tato píseň nejen tisícům lidí navrátila sílu dál bojovat se životem a v životě, ale mnoha dalším zabránila v konečném sáhnutí si na vlastní život... Dnešní povrchní společnosti, kde falešná krása, diktát udržení si mladistvého a krásného vzhledu za jakoukoli cenu, kde i mírná fyzická odchylka nebo jizva po operaci srdce jsou stigmaty zavírajícími většinu dveří a nechutně hloupých pohledů nadutých a empatii postrádajících osob se zakrnělým mozkem a kusem ledu místo srdce, nastavuje zrcadlo... Nekompromisní zrcadlo společnosti, která stále rychleji ztrácí lidskost, přirozenost, a obává se ve své hlouposti všeho, co je jen trochu jiné. Co jen trochu vybočuje z toho, co je dnes požadováno, očekáváno a vyhledáváno: Falešná modla dokonalosti... Povrchní dokonalosti, která neexistuje... "So look out, because here I come. And I do no apologize!" Bez dalších slov, bez dalších diskuzí: 100% a plných 5 hvězd!!! ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Příběh příliš nezaujal, ale díky příjemnému hereckému obsazení a skvělým hudebním číslům jsem si tento muzikál opravdu užil. Jackman a (překvapivě i) Efron byli výborní a na každém jejich vystoupení bylo znát, že si to užívají. Celkově snímek působí velmi radostným, barevným dojmem, díky čemuž tomu lze odpustit i některé slabší pasáže. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Jsem vyřízenej.. Myslel jsem, že už film jako Moulin Rouge nepřijde, ale on přišel! A navíc znovu ze stejného prostředí. Fantastický soundtrack.. Po pár minutách jsem věděl, že to bude stát za to. Velkolepý začátek a najednou nic.. Hlavní hrdina je na vrcholu, má všechno o čem snil a najednou tma. Vše se odehrávalo jen v jeho hlavě.. Dokonalá vizualizace. Funguje to skvěle nejen jako životopisný motivační snímek, ale i jako kniha, ve které je ukryto mnoho mouder. Pokud potřebujete do něčeho rozhoupat, toto je správná volba. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman je pre mňa skrátka a dobre Wolverine. A spievajúci Wolverine je čudný Wolverine. Asi by som mal prestať pozerať muzikály, lebo žiadnemu asi nebudem schopný dať najvyššie hodnotenie. Aranžmá aj herci v Najväčšom šoumenovi boli skvelí, ale to je tak z mojej strany všetko. Príbeh nechytil a pompéznosť šoumenstva sa ku mne nedostavila v želanom efekte. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Několik působivých okamžiků, vizuálních nápadů a choreografie, navlečených ve vatě smutně předvídatelného děje. Okouzlení cirkusem se nekoná. Freakshow sloužící jen jako statisté v pozadí. Písně nepříliš zajímavé. Snad jediným tahounem je Hugh Jackman, kterého všechno kolem baví. Rebecca v netušené roli operní pěvkyně alespoň nezklame. Muzikál, který zaujme, protože muzikálu moc není, ale nakonec skončí jako nikoho a nic neurážející výplň internetových streamů. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Svižné, úsmevné, zábavné, ale zároveň aj citlivé a dojemné. Skladby sú chytľavé (vôbec by som sa nečudoval nejakej tej nominácii), tanečné choreografie nápadité a vďaka presvedčivým hercom si divák jednotlivé postavy veľmi rýchlo obľúbi. Nečakal som nič, no Greatest Showman sa mi takmer okamžite dostal pod kožu a odmenil ma skvelým kino zážitkom. Takže nie, posledným super filmom tohto roku rozhodne nie je Star Wars. 8/10 ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Obsazení dobré (zejména Jackman a Efron mile překvapili), písně chytlavé, jen s tou oslavou nepřirozenosti se na můj vkus příliš tlačilo na pilu. Doba se mění a má citlivost na podobná témata taktéž. ()

Bezda202 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být super...nebýt naprosto debilních písniček, na kterých muzikály bohužel stojí. U každé jsem se modlil, ať už skončí. Což je docela na hovno, když zabírají 80% stopáže. Za mě těžce promarněný potenciál a zbytečná (byť nečekaně znovu parádně zahraná) role pro Jackmana. Škoda...2* ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci filmu , stejně jsko jeho hlavní hrdina, nepochopili, že jejich dílko je opravdu jen cirku a chtěli od toho daleko víc. Bohužel chtěli ukázat, že různost je fajn a musí se za ni bojovat. Díky tomu se celý film bere strašně vážně a chybí trocha humoru a kreativity. Trpí tím zejména hudební čísla. Nelze kritizovat jejich choreografii a jak jsou natočeny, ale problém je zejména v hudbě, která má sice silné refrény, ale jinak jsou písně v podstatě stejné a nenápadité. U scény v baru, kde se domlouvá Jackman (velmi dobrý) s Efronem (absolutně nevyužitý), by se úplně hodilo číslo ala Gene Kelly, Fred Astair - bohužel jednoduchá popová píseň a jen záblesky nápadů s barem...Co se týče příběhu a věcí mimo hudební čísla nemá cenu psát, to skoro nefunguje. 5,5/10 ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Spektakulární, zábavný a výpravný hudební film. Nejenom Hugh Jackmann a Rebecca Ferguson excelují v opulentním audiovizuálním víru, vtahujícím diváka do centra dění filmu, odehrávajícím se ve svižném tempu za strhujícícho hudebního doprovodu skvělých a velmi emotivních muzikálových čísel, z jejichž zhlédnutí a poslechu až nasakuje husí kůže. Nelze nevzpomenout na (nedostižný) Luhrmannův Moulin Rouge... a nebýt určité, chvílemi až kýčovité, podbízivosti, bylo by to za plný počet. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Největší showman je jako cukrová vata o posvícení. Načechrané, dokonalé, růžové, huňaté potěšení, rozpouštějící se na rtech ve sladké blaho. Objednáte si ten největší chuchvalec, cpete se a jásáte, ke konci už to jde krapet ztuha. Ale zmůžete to! A jak rádi! A na rok je s vatou vystaráno, říkáte si. Avšak už po pár týdnech se vám zasteskne a začne vás zase honit mlsná. Hugh je fešák, všech fešáků král. Zpívá a hraje a je to zábava a velká jízda. Plejáda všechmožných dalších představitelů je tak pestrá, jak jen může být. Poselství si může každý zvolit sám to své, jste tým -zapenízeudělám cokoliv nebo tým -oslavujulidskost? :-). A soundtrack? Prostě pecka. Nemůžu nic vytknout! Energické, pozitivní, feel good! Ještě jednou prosím :-D ()

holyterry 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem nečekala nic světoborného od amerických zpívánek s Wolverinem, budoucí holkou Spidermana a helmou z Muzikálu ze střední. I když je to příběh který jsme mohli vidět v milionech dalších filmech a muzikálech něco si mi tam skutečně zalíbilo. Sice ano... Ten příběh je jedno z těch velkých klišé o tom jak i ti kteří jsou odlišní jsou pořád lidé, o tom jak si máme držet svých snů, o tom jak si máme vážit toho co máme, blá blá blá... Prostě tuctový příběh o velkém klišé ale i tak se mi líbí. Písničky ve filmu nezapadávají do žánrů které poslouchám ale jsou úžasné a dokonce se mi i líbí. ()

Klara 

všechny recenze uživatele

Jistě, příběh už stokrát vyprávěný, mnohdy dost kýčovitý, ale o tom v tomhle muzikálu nejde. Když jsem ho viděla před rokem poprvé, od začátku do konce jsem měla zatajený dech a jen jsem čekala na další fenomenální hudební číslo. To jsem ještě nevěděla, že od té doby film uvidím ještě nesčetněkrát. Ta hudba je opravdu neuvěřitelná. Jak by taky nemohla být, když ji tvořilo ověřené duo Pasek a Paul, kteří nedávno sklidili úspěch za La La Land (který je jedním z mých nejoblíbenějších filmů vůbec). Každé jedno číslo je precizní, dokonalé, písně jsou chytlavé, ale v tom dobrém slova smyslu, protože tyhle písně jednoduše nechcete dostat z hlavy! Úžasná choreografie a co se týče Hugha Jackmana... pro tuhle roli se narodil! Je vidět, že se mu splnil sen a roli si užívá plnými doušky. ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Je o mne známo, že nejsem fanoušek muzikálů. Tenhle film mne ale naprosto dostal. Což svědčí o tom, jak skvělý je. Zajímavý příběh, příjemná stopáž a Hugh Jackman a Zack Efron v neskutečných aranžích chytlavých songů. Mnoho z nich jsem si oblíbila hned na první poslech. Ano, co se týče příběhu i charakterů, bylo to lehce plytší a mohlo se jít více do hloubky, ale nevadí. V kategorii muzikál tak jasných 5 hvězd. ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama