Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

Folky 

všechny recenze uživatele

Na to jak moc nemám rád muzikály mě to docela bavilo. Příběh je sbírka klišé a nic si z toho nezapamatuju, ale zábava dobrá. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nie som fanusik muzikalov,ale tento sa mi pacil,nikdy by som nepovedal,ze Hugh Jackman vie tak dobre spievat,podal skvely vykon,takze prijemne prekvapenie...:-) ()

Magenta 

všechny recenze uživatele

Nevadila by mi kýčovitost a rozjuchanost, kdyby měl ten film nějaký příběh. Jednotlivé postavy Barnumovy freak show nedostanou takřka žádný prostor, ve filmu se nic moc neděje a ten zbytek je nalajnovaný a nezajímavý. Jediné, co se mi fakt líbilo, byla hudba, Never Enough je opravdu pecka (i když s operním zpěvem nemá nic společného), pak Zendaya, která je prostě krásná a navrch překvapivě neotravný Zac Efron. To je vše. Příběh P.T.Barnuma si zasloužil zajímavější scénář. Celou dobu jsem měla pocit, že sleduji nějakou sestříhanou verzi a půlka filmu chybí. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Na první pokouknutí mě to úplně nedostalo, ale písničky z tohohle bijáku se mi od té doby prostě nedaří dostat z hlavy. Druhé shlédnutí bylo o něco lepší, třetí ještě víc a myslím, že dojde i na další. Tahle show je jako pocta P. T. Barnumovi podle mě skvělá, i kdyby jeho příběh odvyprávěla jen z poloviny přesně. Některá choreo mi úplně neseděla a také mimika některých herců během jejich pěveckých výkonů, ale tyhle nedostatky považuju v konečném důsledku spíš za drobné. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je tenhle showman tím největším, ale jeho špektákl bezesporu nenudil. Takřka pohádková story…možná až moc primární…ale zato podepřená chytlavými hudebními čísly včetně choreografií. Funguje to. Herci si taky „odtančí“ své a tak snad možná jenom škoda upozadění skutečného příběhu „prince humbuku“ P. T. Barnuma na úkor pestrobarevné báchorky. Jsem malí, jsme velcí, zarostlí i holí, zpíváme, tančíme, metáme kotrmelce, trápíme se, milujeme…….bavíme! ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Svižná story, efektní pěvecká a taneční vystoupení a obecně si vizuál zaslouží velkou pochvalu. Obsazení - Jackman, Efron, Ferguson a Zendaya je taky pecka. Bohužel tu trochu pokulhává příběh, který je místy vyprávěn hodně zkratkovitě a občas působí trochu nelogicky a nedořešeně. Prostě je vidět, že se tvůrci zaměřili hlavně na vizuál. Přesto příjemné zpestření konce roku 2017. 3* ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Sice opulentní kýč, ale já jsem spokojen. Pěkný vizuál a líbivá hudba. K tomu vydatné herecké obsazení. Možná akorát Rebecca Ferguson mohla dostat širší prostor. Nicméně i jako člověk, který jinak nemusí muzikály, jsem si film velmi užil. Snímek tedy doporučují 4 sloni z 5. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Po šestnácti letech jsem se dočkal konečně filmu, o němž mohu směle a s jistotou prohlásit, že se jedná o výborného následníka Moulin Rouge. Snímek si pohrává s kabaretními prvky s obdobnou grácií a ladností a přitom dokáže být rovněž i zábavný, ba přímo někdy i komický. Přitom v něm nejde pouze o to strhnout na sebe příběhem, ale také poukázat na docela podstatnou problematiku. V posledních letech jsme totiž svědky toho, jak minoritní etnická skupina afroameričanů na sebe strhává pozornost a poukazuje, jak je znerovnoprávněna. Ovšem na znevýhodnění postižených se takováto pozornost až dosud tolikero nestrhávala, přestože si ji (dle mého názoru) zaslouží mnohem více. Nicméně to jsem trochu odbočil. Hlavní myšlenka je totiž rodina pro rodinu. A dovolím si říci, že je zde prezentována docela dobrým způsobem. Jistě, je to omíláno ve filmu dokolečka. Avšak docela nenucenou a hravou formou, tudíž člověk nemá pocit, jako kdyby mu bylo vnucováno cosi, co by se dalo přirovnat „otravným podomním prodejcům“. Písničky jsou dobré a vezme-li se v potaz rozmanitost daných postav, je až s podivem, jak skvěle si sedly s líčeným příběhem. Příběh zde přitom není nijak komplikovaný, neobratně a nuceně natahovaný, ale výstižný, pružný, hbitý a především přímočarý – to dost oceňuji, protože se tak v něm člověk neztrácí, může jej dobře sledovat a ve výsledku i přijít na smysl filmu i něco si z něj odnést. Bravurní z herců byl pochopitelně H. Jackman, jehož kvality jsme si už dřív mohli potvrdit v Bídnících. Není tedy překvapením, že ani zde nebyl k přehlédnutí. Naopak mne však potěšilo, že svým hraním nezastínil i druhé herce a dal jim tak prostor. Přitom za toto vše nevděčíme pouze režii a skvělému scénáři, ale rovněž i kostymérům, kulisákům, ale i kameře – ta zde dokázala snímat průběžné vše podstatné a nestalo se u ní to, že by přesmíru byla nucena přepínat mezi svými záběry (takovéto přepínání se mimochodem v současné době neznámo proč děje čím dál tím více a snímek pak působí fádním dojmem – což zde naštěstí neplatí). Zpětně si však uvědomuji jeden docela podstatný problém. Třebaže jsem ale řekl, že jsou písničky dobré, nejsou až tak skvělé, abych si je musel například zpívat dokolečka (např. u Odvážné Vaiany jsem si písničky zpíval pořád, avšak zde nikoli) - jsou pouze dobré (třebaže uznávám, že hlavní omílaná písnička je v tomhle výjimka a má i šanci na nějakou tu sošku). Dlouhodobě váhám nad 4 a 5 hvězdičkami, ale prozatím dávám jen 4 - abych se utvrdil ve vyšším hodnocení, musím se na film v budoucnu podívat znova a zkusit ho pak opětovně posoudit (navíc mám tušení, že snímek má po životopisné stránce nějaké nesrovnalosti, ale to bych to musel důkladněji prozkoumat s opětovným shlédnutím). ()

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Na Showmana jsem se těšila, moje očekávání byla vskutku vysoká a tak jsem fakt ráda, že mě film nezklamal.. skvělá hudba, kostýmy a atmosféra, vám prostě nedají jinou možnost, než si říct, že je to perfektní způsob jak uzavřít filmový rok 2017.. ale dvě věci bych tomu vytkla. Proč se proboha musí u všech postav opakovat vývoj jejich ústřední písně ve stylu naděje/vrchol VS čiré zoufalství v slzách? Naprosto zbytečné minimálně ve dvou scénách, které působí spíš směšně a pak.. Ten finální switch Jackmana a Efrona? Ve chvíli, kdy vede onu show Jackman, jehož charisma kolem něj září jako zlatá aura a jeho hlas má na vás takovej účinek, že byste chtěli aby vám četl pohádky na dobrou noc, je to něco, na co byste se mohli koukat furt. A když místo něj nastoupí ukvílenej pištil Efron, působí to jako pravá Freakshow bez toho spravnýho drajvu, kterej byste ve finále chtěli.. Ale jinak je to prostě jasná pětka. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Myslím, že když ten film někdo bude brát jako příjemný oddech se skvělou hudbou, tak bude nadšený! Ano je tam kousek naivní pohled na svět, ale co na tom? Já jsem tušila, že tahle role bude pro Jackmana jak ulitá, už po filmu Dokonalý trik, kde byl pro změnu kouzelník. On je prostě showman a už teď se těším, až film v budoucnu znovu uvidím. Mezitím si dám tak stokrát soundtrack. :D ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Muzikál nemusí odpovídat historické realitě, jde přeci o "kouzlo snu." Mně ale ta sladká romantizace dravýho a vychcanýho podnikatele do tatínka s růžovejma dceruškama, neuvěřitelně sra... Nemám rád filmy, kde je jasně na začátku nějaká halucinace-ejakulace itelektuála-tvůrce a na ní pak naroubovaná historická postava. Kapitalismus v 19. sotoletí v USA, to musela bejt pěkná řežba a tady z ní máme pohádku. Skutečný Phineas Taylor Barnum v r. 1835 například získal jakousi starou černošku, kterou vydával pode jménem Joice Heth za 160letou bývalou kojnou prezidenta Washingtona, což podle filmu je v pořádku, protože úžas diváka je to jediné důležité a hlavní. Škoda jen , že se stejným pravidlem neřídil i v posuzování jiných, sobě podobných šarlatánů. Např. se soudil s fotografem, který fotil duchy. Z toho se dá spíš soudit, že skutečný Barnum byl pragmatik a že své ideály používal jen když se to zrovna hodilo. Jak snadno lze dokonale a s velkým profitem oblbovat lidi, když si u soudu vysloužíte nálepku bojovníka proti esoterii. V Moulin Rouge byla základem láska dvou lidí a tomu se dalo věřit, tady je to idea, že účel - úsměv diváka světí prostředky dohromady s cirkem jako láskyplnou náručí pro ty odlišné. Jackmanovu postavu,tupě naspídovanou optimismem a láskou ke všem by si nelajsnul dát do příběhu ani autor pohádek. Jinak jde o slušné řemeslo po všech stránkách. ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Zábavné, odlehčující, velmi podařené. Trochu těžkopádné ve vývoji postav, a někdy děj působí, jako kdyby z něj někdo vystřihl celé pasáže, aby se stopáž podařilo ukočírovat na přiměřenou délku - ale vem to čert; je to muzikál. Písničky mají spád, jsou chytlavé a o to tu jde především. Možná trochu škoda jednotvárného nástupu - který se opakuje celý film - kdy jedna postava přejde ze slov ke zpěvu a až posléze se přidají nástroje a ostatní zpěváci. Někdy by potěšilo spadnout rovnou do melodie - viz Mamma Mia! (5*****). I tak ale spokojenost. Zcela volná inspirace skutečným životem P. T. Barnuma je v případě milého zpracování pochopitelná a nevadí, ani sociální podtext není přehnaně vtíravý. Na první shlédnutí trochu rozpačité, při druhé projekci citelně přehlednější. 4**** ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Dej tohto filmu mi silno pripomenul animák Sing. Koncepcia podobná, len pár menších odlišností. Inak hudobno-tanečné vystúpenia boli vážne skvelé. Pekná oddychovka. 70 %. ()

Eduardo 

všechny recenze uživatele

Konečne poriadny muzikál od čias Moulin Rouge. Jedna pesnička lepšia ako druhá, výborná choreografia, skvelá kamera, jednoducho radosť sledovať a aj počúvať... škoda len, že s tým príbehom nešli troška viac do hĺbky a dosť rušivo pôsobili aj slabé digi triky, do ktorých sa očividne veľa neinvestovalo. Ale zábava to bola výborná a nemal by som problém si to pozrieť znova ešte aj v priebehu rovnakého dňa :) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Bez preháňania najlepšie songy čo som kedy v muzikály počul. Je to síce čistý pop, ale každá jedna pieseň je výborná a chytľavá, pričom aj tanečné choreografie pod nimi sú absolútna špička. Problém je, že námet filmu je prinajlepšom... problematický. Glorifikuje sa tu totiž osoba, ktorá bola podľa všetkých dostupných historických materiálov čistý zmrd. Po tomto by ma neprekvapil už ani dojemný muzikál o Hitlerovi a Eve Braunovej. Odhliadnuc od toho je príbeh proste báchorka a nutná výplň medzi jednotlivými speváckymi číslami. Tie samotné ale dokážu potiahnuť zvyšok veľmi vysoko. 8-/10 ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka s fajn písničkami a skvělým Hughem Jackmanem v hlavní roli. Příběh Barnuma a jeho rodiny byl zajímavý, poutavý a těšil jsem se zpracování tohoto filmu. Celý film je dobře natočen, je tak akorát barevný a působí vesele. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo až zbytečné upozorňování na odlišnost lidí v cirkuse. Chápu, že určitá integrace všech možných lidí (a diverzita obecně) je tématem číslo jedna ve světě a zdá se, že to tvůrci chtěli prodat i tady, ale někdy mi to v příběhu vadilo, protože příběh Barnuma byl sám o sobě dost zajímavý, a někdy tyto scény rušily a odváděly mou pozornost. Určitě tam ta myšlenka musela zaznít, to je v pořádku, ale byla opakována na můj vkus až moc dokola. To bylo ale tak jediné, co bych snímku vytkl. Skvělý byl i Zack Efron a hlavně Zendaya, která byla ve své roli naprosto fenomenální. ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Muzikály nemusím, což mi došlo hned v prvních minutách. Rozhodně také nejsem fanda moderní hudby v dobových kulisách. Byla to pro mě pěst na oko. Na řadě míst jsem musel zápasit s čirým patosem, ale většinou filmu jsem se musel srovnávat s tím, jak mě film příjemně překvapil. Přestože jde téměř o šablonovitou pohádku, která jasně ukazuje, jak má dobro vypadat, tak v určitém bodě se začne tato iluze bortit a byl jsem sám ze sebe překvapen, jak silně to na mě působilo. Jakoby ten film na mě křičel „pohádky neexistují, naivko“ a já si opravdu uvědomoval svou naivitu. A sebereflexi já od filmů opravdu můžu. Hrozně rád bych viděl některé scény hutně zahrané bez zpívání. Na druhou stranu bych tím asi přišel o nabyté kousky, jako duel v baru, kde komornost, jestli se to tak dá nazvat v porovnání s davovými scénami, mi tu přišla jako mnohem silnější munice. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Jackman je nepochybně nejlepší volba pro tuhle roli, postava mu dokonale sedí a ohromně si ji užívá. On, jeho herečtí kolegové a chytlavá taneční čísla, je ale bohužel všechno, co drží film nad vodou. Příběhově neuspokojivé, někdy se to vypráví pomalu, za okamžik zas příliš rychle, a nedostane se to však pod kůži natolik, abysme se o postavy báli, prožívali s nimi jejich emoce, které tady jednoduše nefungují, a to je ten největší problém. A srovnávat Showmana s Moulin Rouge prostě nelze - tady jsme o pár tříd níž. ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama