Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

dalziel 

všechny recenze uživatele

Ak si Hugh myslí že bude miesto Wolverina točiť takéto sračky tak mu pôjdem do tej Australie rozkopať tie jeho adamantiove gule.Zmrd jeden. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

A to bylo všechno? Říkám si po sledování. S rozpolcenými emocemi. Krátké. Muzikál to byl skvělý. Show must go on, jak řekl Hugh, toto show byla. Ale stačí to? Mimo zpěvy to mělo i spoustu jiných skvělých prvků. Byl tu charismatický Hugh Jackman, sexy Zac Efron, božská Zendaya, dojemné rodinné drama, omezená společnost zbohatlíků, zrůdy, negři, trpaslík, všechno možné i nemožné. Často to však postrádalo cit a po shlédnutí mám nepatrně nepříjemný pocit, že toho mělo být víc. Zážitek ze stokrát zažitého kýče to byl ale výborný, zároveň však nic nepřinášející a sterilní. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí se tu rozplývá, ale na mě to teda ten kýžený dojem neudělalo. Asi to mělo působit velkolepě, ale nepůsobilo, spíš je to takové pozlátko. Akorát Hugha to moc baví, to je zjevné. A písnička mě zaujala asi jedna, jinak teda hudba žádná hitparáda. Srovnáni s La La Landem, který tu někdo zmiňoval, to určitě nesnese, ten si totiž broukám už přes rok, za to na tenhle snímek a jeho soundtrack za týden už ani nepomyslím. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Kdyby celý scénář nejel podle stokrát použité šablony, byla by ta čtvrtá hvězda jistá. Vše ostatní bylo skvělé. 65 % ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Příjemná muzikálová oddechovka, kterou táhnou dopředu kupodivu všichni zúčastnění a ne jen jako obvykle skvělý Jackman. S realitou to má samozřejmě společného pramálo a místy je to přeslazené až běda. Ale to vem čert. Mám chuť zpívat. 8/10 ()

NitroXcz 

všechny recenze uživatele

Je to pohádka ale zatraceně dobře odvyprávěná pohádka. Choreografie, střih a kamera k sobě ladí a je to pro oko a uši sedmé nebe. Líbivé texty a melodie písniček vás budou provázet celým filmem. Víc k tomu říct asi netřeba. ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Povrchní, kýčovitá, klišoidní slátanina, která se zoufale snaží vypadat jako Moulin Rouge, ale nesahá mu ani po chodidla. Dlouho jsem neviděla film, který by byl vyprávěn tak zkratkovitě a zároveň vypouštěl na svět tak pokrytecké a rádoby srdceryvné repliky. Jackman vypadá, jako by celý "děj" na něčem jel. Rebeccu Ferguson mám ráda, ale mou oblíbenou osobnost Jenny Lind do tohohle blázince vážně zatahovat neměli. Soundtrack je jedna velká kopírka popových songů. Tohle fakt ne. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Krásne umelecké dielo vo forme kvalitného muzikálu, ako po stránke vizuálnej, tak aj v oblasti nádherného audio prevedenia. O choreografii, hudbe, zvuku, farebných scenériách snáď ani nie je nutné veľa hovoriť, odporúčam Vám ich priamo zažiť. Vo vzťahoch hlavných hrdinov jednoznačne vnímate úprimnú lásku a hlboké putá, ktoré ich spájajú navzdory ťažkým životným podmienkam. Už trailer upúta, avšak ponúka iba toľko koľko je nutné, a tvorcovia nám tak v jednotlivých sekciách filmu, dej ešte niekoľkokrát vygrádujú. Atmosferický začiatok romanticky zobrazuje tvrdý kontrast medzi chudobou, a aristokratickou noblesou. Dôraz kladie na sny, túžbu po slobode a dôstojnom živote. Film citlivo tlačí do popredia hlboké hodnoty akou je ľudskosť, láska, prijatie, a priamo bojuje proti nepriateľom ľudskej duše, akými sú predsudky, odsudzovanie, porovnávanie, pýcha, a tiež podceňovanie seba či druhých. V priebehu času nastávajú v príbehu rôzne zvraty, zrady, krivda, niekoľko zápletiek (dokonca aj neočakávaných), ktoré sa veľmi prirodzene vyvíjajú a diváka tak vťahujú ešte hlbšie. Láska, túžba po slobode, konvencie, chudoba, falošný úspech, ťažký životný osud, hlboké vzťahy, sebaklam, plytkosť noblesy...film otvára množstvo tém, ktoré by sa dali zhrnúť vetami: Čo je v živote dôležité, Kto vlastne si, alebo jednoducho Aké sú tvoje priority, plány a ciele? Nuž, neprezradím už viac, ale keby som mal vytvoriť rebríček TOP 5 filmov roku 2017, musím konštatovať že sa oplatilo čakať do 28.decembra. Muzikál NAJVAČŠÍ SHOWMAN by v TOP 5-ke určite bol! Poznámka na záver: Stromček v závere filmu vám zaiste vyčarí na tvári úsmev:) ()

ChickenPate 

všechny recenze uživatele

Největší showman, nebo největší průser? Zápletka filmu je průhledná jak struktura látky na obnošených ponožkách a v celém filmu není moment, který by vás dějově překvapil. Taneční kreace patřící Lady Gaga, nebo jiné šlápotě z MTV, které provozují "zrůdy" v šapitó jsou tragikomické... jen o něco méně hloupě působí píseň "nejlepší zpěvačky světa", kterou by v 19. století nikdo nevyprodukoval. Za zmínku stojí také otitulkování filmu, u kterého si někdo dal opravdu záležet a přeložil i popěvek "Ó, ó, ó. versus Ó! Ó, ó. Na plakátu k tomuto filmu by měla být povinná výstraha "Vstup na vlastní nebezpečí!" a pokud svým komentářem odradím byť jediného potencionálního diváka tohoto filmu, budu to považovat za splnění své odpovědnosti vůči společnosti, stejně jako kdybych zachránil jednoho Somálce prostřednictvím Člověka v tísni. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Perfektné pesničky, zábavné choreografie a excelujúci Hugh Jackam. Na druhej strane v podstate absolútne nevyužité a nerozvinuté postavy. Celý film sa točil iba okolo P.T. Barnuma a občas sa tam mihli ľudia s ktorými prišiel do kontaktu. Ešte samozrejme jeho manželka (Michelle Williams) bola zobrazená viac, a Zac Effron so Zendayou, ale aj tento vzťah bol rozvinutý iba do minimálne uspokojivého rozsahu. Rebecca Ferguson náhle prišla, očarila a ešte náhlejšie odišla, čo bola veľká škoda. Najviac ma mrzelo, že samotnému cirkusu nebola venovaná toľká pozornosť a absolútne odignorovali všetkých vystupujúcich. Boli zobrazení iba ako podivíni a vyvrhelovania spoločnosti, ktorým nejaký podvodník dal šancu zažiariť a potom sa na nich aj tak vykašľal. Mňa práve táto zložka filmu zaujímala najviac a chcel som sledovať ju. Inak film ako celkom veľmi fajn, aj keď miestami temnejší ako som čakal, ale to nemôžem považovať za vadu. Bol to muzikál a po tejto stránke nemám výhrad (okrem akadémie, že nevybrali This is me ako víťaznú pesničku). 7,4/10. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman si tento muzikál viditelně užíval a vedl si skvěle. Písně chytlavé a dějově nerušivé, choreografie skvěle zvládnutá od všech. Příběh ovšem plynul na můj vkus trochu moc rychle, možná to chtělo o něco delší stopáž. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení bude jistě hodně zkreslené, protože moc nemusím muzikály a také mi Jackman nesedí do této role. To na druhou stranu neubírá nic na jeho opravdu široké herecké škále a velice mě překvapil co vše zvládne krom sekání drápy :). Navíc měl příběh hezké tempo a byl vystavěný na klasické konstrukci - z ničeho úspěch, pýcha, pád a vzkříšení. Ale proč ne, příjemně strávený čas. S odstupem času po dalším shlédnutí jednu hvězdu přidávám, prostě mě to baví. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda. U muzikálu je "problém", že Vám dost velkou část stopáže sežerou písně. Potom to bohužel vypadá jako u Největšího showmana. Kdyby měl film o 30 minut více, byl by to perfektní film. Takhle mám pocit, že spoustu témat je nadějně rozpracováno ale jen velmi málo dotáhnuto. Fantastická Rebecca Ferguson je toho největší příklad, její dějová linka mohla mít v pohodě o těch 30 minut větší prostor, stejně tak problém s místními balíky. Film má ale TAK pohodovou atmosféru, že stejně na čtyři půjdu a budu spokojený. Písně jsou skvělé, Jackman neuvěřitelný a choreografie fantastická. Jen ta pachuť po Rebecce zůstala. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Celkově obstojný muzikál. Na to, že tento žánr příliš nemusím, tak se jedná o relativně vydařený snímek, ač mě přišlo, že mohla to být ještě větší a ohromnější show, kdyby se zvládnulo více věcí. V první řadě asi o něco lepší, rozvinutější a na zvraty pestřejší příběh. Cesta chudého, všemi opovrhovaného kluka, který si svým úsilím i chytrostí zajistí bohatství a slávu, navíc si vezme za ženu svou lásku z dětství, je poněkud otřepaná, zvláště když poté nabízí pouze předvídatelnou dějovou linku s operní zpěvačkou, která samozřejmě skončí ve výsledku, jak jinak než šťastně pro našeho hlavního hrdinu. Hugh Jackman sice hraje tuto roli skvěle, ale kromě něj tu chybí výraznější postavy, které by nás vtáhli více do příběhu. Ona zmiňovaná zpěvačka v podání Rebeccy Ferguson je rovněž úžasná, ale zase nedostane příliš prostoru. Taktéž ta neskutečná rychlost vyprávění, s jakou se v první půlhodince dostaneme s panem P.T.Barnumem až k tomu, že mu lidé leží nohou, mi moc neseděla. Jinak třeba choreografie či písně jsou velmi dobré, až do momentu než začne zpívat Zac Efron. Určitě to není tak špatné, jak se může zdát, ale k dokonalému filmu to má pořádně daleko. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Ale ano, na tento hudební film se rozhodně dá dívat. Troch prkeného Jackmana zastiňují lepší tanečníci a herci, slušná byť trochu monotóní hudba a relativně povedený scénář. Kdyby se pak daly odstřihnout scény s brečícím a (ne)tančícím Jackmanem, tak bych možná jednu * i přidal. Ale na druhé straně snaha se cení... ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Na životopisný film by to bylo dost zkratkovité, ale zabalené do muzikálu to dává příjemnou pohodu. Docela mě to mile překvapilo. Hudební složka sice má úvody několika skladeb jakoby to byla stále jedna a ta stejná. Nic to ale nemění na celkovém dojmu, místy až pohádkovém a určitě romantickém. Použití „krásných“ postav společně s „obludami“, ovšem uvnitř „krásnými“. A klasická osa příběhu jak z české pohádky, kdy se chudý Honza dostane až ke králi (tady královně) a ve své pýše a bohatství padne zase dolů na hubu, aby začal znovu. ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama