Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (563)

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že filmy hodnotím na základě toho, jakou měly hudbu, kameru, herecké výkony a tak dále... Ale u tohoto filmu jsem zjistil, že to vše je jen zástěrka toho, jaký mám z filmu emocionální zážitek. Doteď jsem nezažil moc filmů, kdy jsem měl chuť tančit, smál se a zároveň mi tekly slzy. Tento film vše změnil. ()

LenaPond 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od filmu hodně, možná to byla ta chyba...nebo snad špatně zvolený film ve špatnou dobu? Písničky byly krásné, ale upustila bych od té popovosti a možná přidala nějaké ty minuty filmu navíc. Děj totiž pokulhával, a ikdyž to tady není stěžejní, začala jsem se už v půlce nudit. Show to byla velkolepá, avšak mým očím to nestačilo. Za perfektní obsazení přidávám plusové body.. 3* ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Muzikálově naivní, ale příjemný příběh s chytlavými melodiemi. Čtyřka je to sice trošičku slabší, ale je tam. A Wolverine zpívá jako bůh! ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Hudba je chytlavá, herci dobří, kamera úžasná, a přesto z filmu čiší jedno obrovské "nic". Hlavní postava byla ohromně nesympatická - a to mám Hugh Jackmana hodně ráda, vyprávění jakéhosi děje bylo velmi zvláštní, uspěchané. Když to vezmu kolem a kolem, mnohem raději bych viděla opravdový životopisný film o P. T. Barnumovi, ne tuhle směšnou hříčku, která s jeho reálným životem má společného opravdu málo. Přemýšlela jsem, že dám 3 hvězdy, protože řemeslně je to asi udělané dobře. Ale nakonec jdu do dvou, protože přestože mám ráda muzikály, tady jsem s příchodem každé písničky sténala a doufala, že brzy skončí, protože v samotném filmu byly vesměs zbytečné, děj nikam neposouvaly. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včerajšia premiéra . Čo k tomu filmu povedať? Film má dobrý zaujímavý príbeh. Herecké obsadenie je skvelé aj tie výkony sú parádne. Je vidno, že H. Jackman si to užíva. Má to pár záväzných chýb na ktorých to padá. Prvá je, že film kde má byť smutný je smutný 10 sec a hneď na to nejaká veselá pesnička ako keby sa pred tým nič nestalo. Aj tie pesničky sú na môj vkus až moc veselé... Je to dráma s Happy koncom... Celkové hodnotenie za mňa je 60%. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Mám silné podezření, že zahraniční a do jisté míry i tuzemské hodnocení tohoto filmu vytáhli nahoru hlavně příslušníci woke agitky, kteří ve "zrůdách" viděli svůj vlastní obraz, ačkoli zcela chybně.. ovšemže "zrůdou", která dostala nejvíce prostoru ačkoliv objektivně patří k nejméně zajímavým z ansámblu (nebo z inventáře..?) je snědá obézní vousatá žena s prořízlou pusou. Co na tom, že ve skutečnosti to byla hubená běloška a co na tom, že i samotný princ humbuků je tady vykreslený jako společností nepochopený lidumil a mladý krasavec, zatímco ve skutečnosti šlo o šedesátiletého, vypočítavého rasistického vydřiducha, který svoje zaměstnance zneužíval, ovšem na jeho obranu, zcela poplatně duchu tehdejší doby. Zkrátka typické prznění a ohýbání historie i současnosti, jak je u "bdělých" filmů zvykem. Jinak jde o průměrný, nezapamatovatelný muzikál s několika výbornými, leč do děje nepasujícími a obsahově neobohacujícími písněmi, které by se daly bez ztráty kontinuity dojedné vystřihnout a to u filmového muzikálu pokládám za stěžejní chybu, důkaz tvůrčí lenosti či neschopnosti. 3/5 ()

Michal.Jezek 

všechny recenze uživatele

Vynikající, epické, magické, dámy a pánové, tohle se vám podařllo. Hugh v životní formě ve dvou hlavních rolích v roce 2017 a v obou obstál. Co na tom, že by si film zasloužil třebas o 20 minut více z hlediska většího rozvinutí příběhu, role ostatních herců, texty a melodie písniček a parádní kostýmy vás nenechají v klidu. Díky za krásný konec roku!! ()

PanPaniscus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem musel vysloveně přemýšlet, co se mi na filmu vlastně nelíbilo. A našel jsem jen malichernosti. Nepamatuju si, kdy jsem si naposledy u filmu říkal, že režisér ten film zvedá o několik levelů výš a McGarvey to s kamerou skvěle doplňoval (narozdíl od Života, kde byl pomalu to jediné dobré)... Choreografie byly dokonalý a překonával je snad jen Jackman, ze kterýho tryskalo z plátna nadšení z hraní. Zendaya by bez ceny taky být neměla. Hudba byla skvělá, texty už trochu klesaly k Efronovým školským muzikálům, ale to zase vynahradily prostřihy s normálním dialogem, který mě úžasně překvapily. Odcházel jsem víc nadšený než z třetího Thora a z toho mám upřímnou radost :). ()

Zveldr 

všechny recenze uživatele

Muzikál je o energických písničkách, velkolepých choreografiích a o emoci v oněch písničkách. Přijde mi, že tento film splnil vše, co jsem od něj očekával a hudbou mě opravdu příjemně překvapil. Muzikály nejsou moc o příběhu, ale spíš přesvědčivých písničkách, které mají v sobě emoci a sílu. Jednoduchý příběh zde mi přijde značně logický. Hugh Jackman se zhostil opravdu perfektní role, jež se mi líbila víc než u Bídníků. Jsem spokojen s tímto výsledkem, na který jsem čekal od prvního traileru. Celý film jsem byl v opravdovém dojetí, jež vyvrcholilo k slzám. Ano, přiznávám se veřejně! :D Perfektní film s nejúžasnějšími písničkami!! ()

nenet 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát omílaný příběh o chudém člověku s odvážnými sny, které díky svému talentu a úsilí dokázal realizovat. V tomto případě je navíc zřejmá paralela mezi filmem a skutečností - Hugh Jackman snil o natočení muzikálu, věnoval přípravě spoustu času a nutno přiznat, že se mu to povedlo náramně. The Greatest Showman v jeho podání je neodolatelný, plný energie a umění a dokonce i vážnější momenty působí vcelku přirozeně. Myslím, že přesně takhle by se mělo se sny zacházet. Moje hluboká poklona a neskonalý obdiv patří i geniální mladé skladatelské dvojici Pasek&Paul, protože jejich písně zde mě opravdu nebývale nadchly. ()

Ondounek 

všechny recenze uživatele

Krásnými písněmi naditý muzikál, který mě mile překvapil. Vůbec mi nedošlo, že Zac Efron už není ten hezounek z High School Musical, ale stal se z něj velmi schopně hrající třicátník. Jednu hvězdičku strhávám za na můj vkus moc urychlené přepnutí spínače v hlavě Hugha Jackmana, který v průběhu dvou minut úplně změnil pohled na celý svůj život. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Skvelé pesničky, skvelý výber hercov. Obsahovo prijateľné ale na miestach nedotiahnuté. Zápletka nečakaná, resp. som čakala že Zac Efron bude ten zlý a Hugh ten dobrý. Za vynikajúce pesničky 4* ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

jako bych tam slyšel tu sračku furt dokola... DE-SPA-CITO...minimálně podobně otravnou melodii provazi cely film ale chrapat se u toho dá ()

Jack333 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně skvělá podívaná, která v sobě má hlubokou myšlenku, jež hledá odpověď na otázku, co v životě nakonec je pro nás to nejcennější. Hudební podkreslení a zpěv úžasný (hold tradiční popík - excelentní Rebecca Fergusson a Keala Settle), herci vybráni dokonale, škoda jen že nebyl využit potenciál všech kolem. A ta mnohdy pokulhávající příběhová linka. Proto o hvězdu méně! ()

Equilita 

všechny recenze uživatele

Nikdy som si nechcela priznať, že mám rada muzikály, ale po zhliadnutí Najväčšieho showmana musím priznať, že takto kvalitné muzikály úplne milujem, dokonca sa možno vyšplhajú aj medzi moje top žánre. Toto je Hugh Jackman, ktorého mám rada. Vo filme, kde sa môže naplno prejaviť jeho talent. Dokonca aj Zac Efron mi časom vadí stále menej a menej. Asi treba rýchlo zabudnúť na High School Musical, pretože ak sa Zac dostane k naozaj skvelému projektu, určite nesklame. Tento snímok predbehol aj môj obľúbený La La Land a dosiahol takmer až na Moulin Rouge. Bolo to farebné, rozmanité, bolo sa na čo pozerať a samozrejme treba spomenúť úžasné soundtracky, ktoré si rada vypočujem zas a znova. ()

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele

Dávám tři formální hvězdičky za životopisný aspekt, ale jinak to se mnou ani nehnulo. Muzikály mě nebaví, cirkusy nezajímají a tato popová muzika se mých uší moc nedotýká..Hugh Jackman mi není sympatický a na Zaca Efrona jsem alergická. No docela chápu, že byla o rok posunuta premiéra kvůli kolizi s La La Landem. V bezprostředním srovnání by to nebyl Největší showman ale největší propadák..i když teda v míře patetičnosti by si mohly oba filmy vzájemně gratulovat. ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama