Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

marek29 

všechny recenze uživatele

Mám fakf rozkol. Soundtrack? Jasných 5. Film jako takový? Asi za 3. Obecně nemám moc muzikály rád a tady jde o 2 dobrý songy - co si budeme.. Příběh je ale milý, i když ne zrovna originální :) 4 z milosti ()

Snilek1379 

všechny recenze uživatele

Nádherné písničky a Hugh Jackman, který se v z toho mála prostoru pro nějaké drama snaží vyždímat, co to jde. Toť vše. Jedná se v podstatě o hodinu a půl skvělého hudebního zážitku s povedenou vizuální stránkou. To mi připadá, vzhledem k tomu, že se jedná o životopisný muzikál, docela málo. Myslím si, že námět měl daleko větší potenciál a dalo se z něj vytáhnout mnohem více. Veškeré epizody hlavní postavy v podstatě jen protančíme a povrchně si o nich zazpíváme. Žádné emoce, žádná hloubka. Nicméně jako rodinný film je to dobré, řekla bych, že dokonce výborné. Je to ten typ filmu, na který můžete zajít s celou rodinou, na nic nemyslet a jen se nechat unášet pohádkovou pozitivní atmosférou. ()

boltCZ 

všechny recenze uživatele

Krásné písničky a hudba, dramaticky zpracované, aby chytly za srdce, ale jinak prázdné – žádný příběh, zápletky umělé.  Přišlo mi to jako téměř dvouhodinový klip na You Tube k deseti písničkám na volné pokračování.  Na příběh nenároční asi prázdnotu přehlédnou a film si užijí. Já trpěl a obdivoval se zároveň. 55% ()

janahorova 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je super barevné muzikálové vystoupení. Baví mě i na několikáte zhlédnutí. Jen mi nesedlo obsazení herečky  Michelle Williams, kterou nemůžu vystát, je taková strašně "umělá", nebo "toporná". ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Muzikály nikdy neboli mojím obľúbeným filmovým žánrom, a viac menej som sa im vždy snažil vyhýbať. V tomto prípade som však filmu šancu dal, aj vzhľadom k účasti môjho hereckého favorita Hugha Jackmana. Dejovo to nie je nič výnimočné ani zložité, dočkáme sa životných slastí aj strastí, zábavných či dramatických scénok, vrcholov aj pádov. Hudobná zložka je občas chytľavá, občas menej, ale svoj účel na dotváranie príbehu spĺňa. Herecké zoskupenie ja na úrovni, hlavne Jackman valcuje. Vizuálna stránka je ok. 60%. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi podařený muzikál, songy luxusní a především Hugh se do role pořádně vžil a byl výborný. Nevím nakolik snímek zachycuje realitu, ale mělo to náboj, energii a dobře se na to dívalo. I zde lze vidět, že se nelze zavděčit všem aspoň, že se z toho poučil. Hodnocení: 79/100. ()

Boysor 

všechny recenze uživatele

Môže byť aj milión muzikálov lepších ako toto ale tento skvost je priam neodolateľný a originálny. Proste jednoducho krásny. Hugh Jackman si to nesmierne užíval to ako sa z malého chlapca (ktorý bol chudobný) vypracoval na najlepšieho showmana všetkych čias a rozdával radosť nielen svojej rodine ale i všetkým navôkol. Zahral to geniálne tak ako i ostaní herci. Muzikálové čísla či už to boli tanečné alebo spevácke boli môjmu oku lahodiace. Nezáleží na tom kto ako vyzerá ale to ako ukážeš svoju radosť a ako ju všetkým predáš. V tom je tento muzikál jasným úkazom toho čo v skutočnosti znamená radosť. 10/10 Sorry Mama Mia ale toto je u mňa number one. ()

strachon 

všechny recenze uživatele

Za tu "Never Enough" v podání Rebeccy Ferguson to asi stálo. A možná i pár dalších jednotlivostí. Jinak vlastně docela neoriginální, byť nehorázně načančaný a pohádkově kýčovitý muzikál, který se jen vzdáleně a poněkud upachtěně snaží šlapat na paty nedostižnému vzoru Moulin Rouge. ()

Shewolff 

všechny recenze uživatele

Film skrývá silný příběh. Atmosféru prohlubuje skvělá hudba a herecké výkony. Líbí se mi myšlenka ve které zvláštnost využijí pro svůj prospěch. Není to jen slepý muzikál, ale je zde i silný příběh o odlišnosti, stereotypu a i je zde významná rodina. Chudý chlapec, který udělá vše aby mohl být se svou láskou ,mladý muž, který se postaví pro lásku na vlastní nohy a lidé kteří byli za zrůdy se stanou váženými umělci. Splněné sny a ta hudba. Tenhle film se mi trefil do noty😉 ()

MyskaMari 

všechny recenze uživatele

Obecně nejsem moc fanda muzikálů. Hudbu miluju, ale většinou je strašně nepřirozené, když lidi začnou zničehonic zpívat na ulici a celé to akorát působí trapně a divně. I proto se mi líbilo, že tady je většina hudebních scének dobře zakomponovaná a posouvá děj někam dopředu, především hlavní song Million dreams je prostě skvělej. Sice je těch dobrých scén většina, ale i tak mě řada lezla na nervy a měla jsem chuť je přetočit. Některé dějové linie jsou nedokončené a celé to působí dost vyumělkovaně a nedokončeně. Je to škoda, protože děj mi přišel zajímavej a i proto jsem se nakonec rozhodla dát 4*. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Famózne!!! Tak nakoniec sa to podarilo! Po tohoročnom sklamaní v podobe La La Land (kde som odchádzal z kina uchvátený spôsobom akým to bolo natočené, kamerou a farbami, ale ani jediná skladba či tón mi v hlave nezostali) dostal Moulan Rouge konečne vizuálne nádhernú, spevavo dokonalú, príbehovo pútavú konkurenciu a konečne nie je na mojej pomyslenej muzikálovej priečke sám. Skladby, choreografia počas nich (scéna v bare!!!) sú neskutočne živé a nadupané, tam kde bol "Červený Mlyn" majstrovsky nádherne statický, žije "Najväčší Showman" dynamikou, každá vec na place je v pohybe (minimálne sa to pri tej kamere tak javí), tam kde La La Land síce spevácky a hudobne zapôsobil ale nezanechal žiadne stopy, tam Showman bude dlho rezonovať v pamäti a núti pohmkávať si jednotlivé melódie. Režisér sa vyhral s každou scénou, hry tieňov, farby, strih aj kamera sú v dokonalej harmónii a k tomu ten vypiplaný spev všetkých zúčastnených. Kašlite na recenzie o príliš rýchlom ubiehaní jednoduchého príbehu, o nevysvetlených udalostiach v scenári...sú to len prázdne kecy (na rozdiel od filmu plného nádhery). Sadnite do kina, ideálne do IMAXu a nechajte sa obkľúčiť špičkovo znejúcimi skladbami, prenádherným farebným kabátikom a animáciami v každej scéne, k dokonalosti dotiahnutými choreografiami a príjemným príbehom. Ak sa Vám páčil Moulan Rouge, The Greatest Showman má minimálne rovnaké šance u Vás uspieť. Všetci protagonisti si film naplno užívali a je to z plátna sakramentsky cítiť. Hugh žiari ako nikdy predtým a z celého ansámblu srší obrovská energia. Všetci herci idú naplno a mňa to neskutočne bavilo a podľa reakcií som nebol v kine s týmto pocitom sám. Ďakujem zamestnancom IMAXu, že po upozornení na rozkalibrované projektory spravili rýchlu nápravu a tiež divákom, že ma nezahádzali VHSkami a neupálili na hranici z Blu-Ray diskov za moje upozornenie a následné zdržanie projekcie na túto nedokonalosť. Myslím, že tých pár minút stálo za ten zážitok. 5/5 ()

FosaCZ 

všechny recenze uživatele

Kdyby se v Největším showmanovi nezpívalo, byl by to podprůměrný film. Naštěstí jsou tady ale skvělé písně, z nichž každá má potenciál stát se hitem. Ve výsledku tak má showman mnohem větší drive než Bídníci a La La Land dohromady. A to je to, co dělá dobrý muzikál dobrým muzikálem, ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama