Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

blazma 

všechny recenze uživatele

This is the greatest show.. Písnička je nejvíc... asi týden jsem jí nemohl dostat z hlavy. Bohužel pro mě, je to to jediné co jsem nemohl dostat z hlavy. Celkově byl film přijemný na koukání, ale nebyl to pro mě film který by jsem s klidem kouknul znova. Spíše naopak, zapnout to znova asi by jsem se unudil k smrti. Takže kouknout jednou? ANO! kouknout na to znova? Radši NE! ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Show síce viac-menej fakt perfektná, ale to samo o sebe ani zďaleka nestačí. Bolo to celé velmi nevyvážené, často to strácalo drive a asi od polky, keď sa film začal meniť na istú "povrchnosť", dosť začal u mňa upadať. Pritom mal tak skvelo našliapnuté. Škoda, mohlo to byť o dosť lepšie.. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Epesní cirkus se spoustou barev a muziky. Nemůžu si pomoc, ale jeden z hlavních faktorů, který táhne tento snímek, tak je samotné tempo, což ale mnohdy nemusí stačit. Vše i díky písničkám se poměrně rychle posouvá kupředu a nikde se příliš nezastavuje. Ony písničky mi přišly příliš jednotné a nikterak se od sebe neodlišující. Prostě jeden žánr. Asi není příliš mnoho důvodů, proč vidět tento snímek napodruhé. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Největší Showman je užasný film kde mi vlastně ani na vteřinu nevadilo že část toho je muzikál ... Dokonalé provedení, dokonalá hudba, dokonalé obsazení , chybělo málo a patá hvězda by byla na světě, trošičku toho příběhu tam ještě zasvětit lépe. A nemám slov ... jinak samozřejmě až na pár detailů bez chyb :) dávám krásných 85-90% a děkuji tvůrcům .))) ()

hematop92 

všechny recenze uživatele

Konečně muzikál, který mě bavil a nemůžu konstatovat, že se jedná o směsici hudebních sraček, které zní furt dokola stejně. Písničky jsou super, Hugh Jackman mě trošku nebaví, Zendaya je kost, Rebecca je kost, Michelle je kost a tak si říkám, že vlastně všichni jsou tak krásní i když někteří jsou obézní a chlupatí. Klásňoučky film. ()

Fin_429 

všechny recenze uživatele

Krásný pohádkový muzikál. Dojímavější než Titanic a tak málo stačilo. A ano je to kýčovité a možná neoriginální, ale když se rozjedou emoce, tak vás takově věci nezajímají a tak jak řekl Toren: ,,Má to srdce" a to je někdy hlavnější než nějaký skvěle vybudovaný příběh. 8/10 ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Jestli na něco tolik nekoukám, jsou to muzikály, ale někdy máte období a chuť na to zkusit něco jiného a já tak pár kousků okusil, no a po čem jsem sáhl, to jsem si užil a rezonuje to ve mně ještě týdny poté.. Největší showman je svěží podívaná, která mi připomíná Anglii za první poloviny devatenáctého století a takovým "olivertwistovským" dojmem představuje příběh cirkusáka Barnuma.. Začal jako chudák, který se strachoval, aby jeho děti měly co jíst, aby všechno vsadil na jednu jedinou kartu, celou rodinu zadlužil, aby si on mohl splnit sen a celému světu dokázat, jak výjimečný je.. Díky osobitému zápalu a nadšení pro věc a publikum dokáže spojit kdejaké společensky odvrhnuté jedince a představit je jako svoji vlastní "freak show". Jenže i když si to možná ani on nemyslel, tak v každém z nich je víc a liliput či žena s vousy mají sami na to, aby vyprodávali ty největší divadelní sály.. Ano, je to sice muzikál, ale nejsilnější je až ve svých skutečně hudebních kouscích, kde mě zpěv Rebeccy Ferguson dohnával k slzám.. Asi prvních pět minut jsem byl skeptický a věřil, že alespoň v rodinném poli ústředního hrdiny mě to něco přinese, ale když se pak poprvé rozezní "The Greatest Show Ever", jakoby každý zúčastněný dostal dávku adrenalinu.. A když pak ještě některé postavy dostávají více prostoru a začnou ústřednímu Jackmanovi více sekundovat, viz. Zac Efron nebo Zendaya, už není pochyb a i když mi to příběhově nemá, co dát, tak ta energie jakou diváka film nasaje je neuvěřitelná.. Že jsem ochotný přehlédnout i výjimečně sterilní příběhovou strukturu, navíc zaobalená tématy rovnosti a svobody, či ohýbání společenských konvencí.. Krásný pohádkový příběh, které není nějak přelomový a v podstatě jen kopíruje nějaké šablony, ale svojí energií jde o jeden z nejlepších filmů vůbec! Skutečně duševně nabíjející podívaná.. 90% ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

FIlm na který stojí zajít! Film za který se vyplatí zaplatit! Film který připomíná, proč bylo kino a velké plátno vytvořeno. Aby tu lidé prožívali opravdové emoce, radost, vzrušující nadšení a měli ho ještě den, ne-li více, poté. Je mi jedno, že zápletka není nijak objemná, scénář není propracovanější až na ocenění za oskara...proč? Protože to tenhle film nepotřebuje. Pokud nechcete piplat a rozdělovat film na dobré a špatné stránky a něco zažít a nic víc neřešit, neváhejte. Prostě neváhejte. Vysněný projekt Hugh Jackmana je podle všeho přesně takový, jak si ho dlouhých osm let představoval. A samotný Jackman si to zřejmě hrozně moc užívá a hraje, zpívá a tančí tu naplno. Zároveň bezproblémově zvládá i dojemné hlubší scény. Všechny písně i taneční čísla jsou jedinečná a každá se něčím liší a je originální. A i tak se stále jedná o jeden samý styl míchání klasického muzikálu s lehkým popem. Což je něco, co tu ještě nebylo. A...proč se s tím vlastně ještě vypisuju :D...Prostě na to běžte, ideálně pokud můžete hned, hned teď! Na co čekáš? = FILM PO KTERÉM SE JEŠTĚ HODINU CULIL RADOSTÍ O 4 MĚSÍCE POZDĚJI... ...jsem si nakonec uvědomil, že i když se jedná o skvělý zážitek fungující hlavně na první dobrou, vidím tu spíše jen lehce nadprůměrný pokus o pompézní muzikál, který stojí na skvělých písničkách a charismatu jedné jediné postavy. A to přece nestačí. To bych zpochybňoval samotnou existenci filmu, která nabízí mnohem více stránek pro obohacení. Nachází se tu totiž spousta momentů, které bych si dokázal představit lépe zrežírované, natočené i vizuálně podané. Konkrétně vizuál tu dost často působí digitálněji, než by měl a je pravda, že se mi spíše líbí druh jemného decentnějšího muzikálu, jako La la land, který je po všech stránkách 3x vymazlenější. ()

ElisR 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tenhle film na filmovém trhu chyběl. Málokdy dávám pět hvězd, ale tento film si to plně zaslouží. Zac Efron dospěl, už z něj není teenager z "HSM" a nikdo nemůže popřít, že herecky i pěvecky svou roli zvládl výborně. Velkým překvapením pro mě byl Hugh Jackman, u kterého jsem netušila, že tak skvěle zpívá. Překvapila mě i "Disney hvězdička" Zendaya. Jen tak něco mě nedojme, ale tento film ve mě vyvolal přesně ty emoce, které vyvolat měl a sem tam jsem musela "zamáčknout slzu". To všechno podtrženo skvělými choreografiemi, chytlavými a znělými písničkami a skvělým životním příběhem. Za mě naprostá pecka, film jsem určitě neviděla naposledy!!! 5* ()

soukup_b 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem poměrně skeptická, co se týče přespříliš šťastných filmů, obzvláště pak muzikálů, The Greatest Showman mě doopravdy nadchnul. Písničky byly hrozně chytlavé a na můj vkus i dobré (obzvláště pak scéna Hugh + Zac v baru byla úžasná), choreografie samozřejmě také. Vizuální stránka také moc povedená (až tady na pár scén, u kterých byla vysloveně vidět ta umělost). Musím uznat, že nějaká ta psychologie postav se tam v podstatě neobjevila a občas šel děj až moc rychle. Ale celkově mě film ani v jednom okamžiku nenudil. A zpívající Wolverine už je jen taková třešinka na dortu. Za mě 75% ()

Deidy 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu sympatický muzikál, písničky jsou chytlavé, choreografie svižná a opravdu živá, má to pohádkový nádech... Ale... Pokud to má být životopisný film, obešel by se i bez toho všeho. A nebo by bylo aspoň fajn, aby to celé nebylo až tak moc naivní a nerealistické. Navíc místy značně nelogické. Na jednu stranu se tam Barnumovi vyčítá, že klame obecenstvo, ale na druhou to celé prezentují tak, že všechny ty "kreatury" byly reálné, maximálně se jim lehce pomohlo vizáž doladit (viz vycpání tlusťochova břicha na ještě větší). Sám Barnum celou dobu mele o tom, jak našel výjimečné lidi, ale když pak dojde na pasáž s Jenny Lind, tak o svých podřízených začne mluvit jako o klamu, kdežto Jenny je skutečný přirozený talent. Tak wtf? Celý film se odehrává navíc značně zkratkovitě, místy je to až na škodu, ale naopak dá důraz na naprosto (pro osvětlení života Barnuma) nepodstatné věci, jako je třeba vztah Zendayi a Zaca... Chvílemi jsou postavy zakopány do pozadí (kolikrát je to i samotná hlavní postava), aby se najednou odkudsi vynořily a staly se ústředním bodem celého děje, jako by šlo celou dobu jen o ně (u hlavní postavy je to ok, ale u zbytku si tím nejsem moc jistá). Dále mě fakt rozčilovalo to šablonovité dělení na nafoukanou šlechtu, hloupé měšťany, na vzdory zlému osudu dobré "kreatury" a šlechetného Barnuma a jeho famílii. Žádná z postav nešla středem, zkrátka naprosto nulová psychologická a sociální profilace postav. ()

RoseThrone 

všechny recenze uživatele

Nedokreslené postavy a prostor zajímavým charakterům také moc nedali, což je škoda. A ne, není to film pro všechny, ale pro snílky ano. A Ti budou sakra spokojení, jako jsem byla právě já. ()

kachnacekk 

všechny recenze uživatele

Na předpremiéru jsem se dostala náhodou a od filmu/muzikálu jsem tak předem nic nečekala, protože jsem ani netušila na co jsem vlastně kývla. Z Lucerny jsem odcházela nadšená. Abych to upřesnila po vizuální a hlavně hudební stránce je film neuvěřitelný. Choreografie jsou promyšlené, barevné a boží. Neodtrhnete se od nich a je vám líto, že vůbec končí. Absolutní špička je ovšem soundtrack a to na muzikály netrpím. Ještě za cesty domů jsem si koupila soundtrack. Z hlediska dějové linie byly některé momenty zbytečně uspěchané, občas to působilo rušivě/zmatečně. Vůbec mi mi třeba nevadilo užít si víc vystoupení Cirkusu. Asi kvůli předvánočnímu naladění nebo nadšením hudby, jsem to filmu ráda odpustila a určitě se zařadí mezi filmy, které si pustím ráda znovu. ()

Billiecz 

všechny recenze uživatele

Protože miluji muzikály,už od shlédnutí traileru jsem věděla, že na tohle musím do kina. Nejvíc husí kůži jsem měla při scéně, kdy stála na podiu Rebecca Ferguson s písní Never enough. V ten okamžik jako kdyby se čas zastavil. Po druhém shlédnutí měním na *****, protože některé scény a soundtrack nemohu dostat z hlavy. P.T. Barnum:" Don’t listen to them, they don’t understand you, but they will." ()

Psychous 

všechny recenze uživatele

Nejlepší muzikál který jsem kdy viděl. Fantastické skladby a božská choerografie. Soundtrack řadím suverénně na první místo a do kina půjdu minimálně ještě jednou :-) ()

paddy35 

všechny recenze uživatele

Předem přiznávám, že muzikály mě nebaví, takže si myslím, že tahle recenze snad docela objektivní. Tohle se mi prostě líbilo. Je to sbírka všech možných hollywoodských klišé co se týče příběhu nebo efektů, ale jsou zde skvělé myšlenky vyjádřené přesnými slovy a dialogy. Líbili se i rovněž písničky a charismatický Hugh Jackman. No a to hlavní, úžasně jednoduchým způsobem je tu popsáno, jak funguje byznys, a je fuk, jestli se film odehrává v 19. století nebo v současnosti. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Pro me velke prekvapeni. Krasny pribeh a pekne, poslouchatelne pisnicky. Muzikaly nevyhledavam a vetsinou me vubec nebavi, jako napr. LaLa Land. Tady jsem se bavil od zacatku do konce a nemel jsem nutkani pisnicky pretacet. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy plné pozlátka, barev a muzikálových melodií opravdu nemusím. Tento jsem výjimečně dokoukal až do konce, i když jsem se po chytlavém začátku později docela hodně nudil. Těch barev, flitrů a sladkosti tam bylo na můj vkus opravdu až dost. Nicméně musím pochválit všestranného Jackmana, který se hlavní role zhostil s naprostou přirozeností. Možná bych se podíval na životopis P.T. Barnuma, který by byl trochu špinavější, méně vyumělkovaný a hlavně bez velkolepých písniček. ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama