Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 84 miliónov $ | Tržby: 375.9 miliónov $ | iTunes Top Album: 1. | Dolby Atoms ma zatlačilo do sedadla. Špičkový, moderný soundtrack. Skvelý Jackman a Efron. Paradoxne, jediná chyba je, že sú spievané aj niektoré scény, ktoré možno mali byť len povedané. K dokonalosti chýbalo viac životopisného príbehu a o štipec viac dialógov. Dejové prehĺbenie sa stalo jasnou obeťou dynamickému napredovaniu a rytmu filmu. Takto to bol "len" dvojhodinový parádny videoklip s dokonalým zvukom. Pre mňa najviac scéna choreografia Jackmana s Efronom s póldecákmi v krčme :D Ps: Hneď po kúpe soundtracku som ho v ten deň dal asi 8x za sebou :D ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Žiadny žáner neprešiel za tie roky takým pokrokom, ako práve muzikál. Tento žáner ma kedysi absolútne nezaujímal, aj tí najslávnejší predstavitelia boli nekonečné filmy s jednou, prinajlepšom dvomi dobrými pesničkami, ale v posledných rokoch sa to začalo zlepšovať, Bedári, tiež s Jackmanom boli výborní, rovnako nedávny La La Land a uzavrel to práve Greatest Showman, ktorý je jeho úplnou špičkou, toto ma neskutočne bavilo. A pritom dobre, že som si o filme vopred vôbec nič nezisťoval, moc nemusím tieto tématiky okolo cirkusov a rôzne postihnutých ľudí, ale toto bolo dokonalé. Dejovo tu samozrejme nič neprekvapí, ale je to výborné, opäť sa tu vyzdvihujú tie očakávané hodnoty, že sme si všetci rovní a podobne, ale takéto témy treba a kľudne aj v takejto podobe. Ale paradoxne práve pri tomto muzikále ma prekvapuje jeho krátka dĺžka. Mal viacero línií a motívov, ktoré kľudne mohli dostať aj viac priestoru, línia s talentovanou speváčkou a jej vzťah k hlavnému hrdinovi, rovnako problémy mladíka s rodičmi kvôli jeho vzťahu k akrobatke, aj samotní postihnutí ľudia mohli dostať viac priestoru práve po tej ľudskej stránke, film kľudne mohol mať aj o hodinu dlhšie, dejovo tu na to potenciál bol, ale toto nebudem kritizovať, mne toto prevedenie prišlo dokonalé a tak verím, že tvorcovia vedeli, čo robia. Samotné pesničky a vystúpenia sú skutočne úžasné, ako som spomínal, v minulosti som väčšinou našiel jednu, dve obstojné pesničky a tým to končilo, ale tu je to jedno perfektné vystúpenie za druhým, dokonca skvelo fungujú aj tie komornejšie o dvoch vystupujúcich a vrcholom filmu je pre mňa rozhodne Rebecca Ferguson a jej Never enough, nádherná pieseň. Obsadenie je vynikajúce, Hugh Jackman je môj obľúbenec, ktorý už v Bedároch ukázal, že muzikál mu nie je cudzí a tu bol ešte lepší, ma tú mimoriadne sympatickú rodinu, spomínaná Rebecca Ferguson, ktorá ma v poslednej dobe baví stále viac, dokonca ešte aj ten Zac Efron sa mi tu páčil a so Zendayou vytvoril pekný pár. Len tí postihnutí nemali moc priestoru. Vizuálne je to rovnako úchvatná záležitosť, ako aj všetko ostatné, na debutanta je to mimoriadny výkon. Toto budem vidieť ešte mnohokrát, myslím, že sa Greatest showman stane jedným z mojich najobľúbenejších filmov. 95% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jackmanův kabinet kuriozit, který ale šlape na půl plynu a nedaří se mu po sobě zanechat výraznější emoce. Alespoň ty songy jsou celkem fajn. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherný vánočně laděný muzikál, kde Hugh Jackman maximálně proživá všecko, co se děje na plátně a nevím úplně, jestli jde pouze o to, že je muzikálů tak málo, ale všechna taneční čísla, a že jich je možná až moc, stojí bez výjimky za to a díky chytlavým písničkám a vymazlené choreografii dokáží člověka naprosto odzbrojit (Zendaya je naproso úžasná). Bohužel, k vytouženému pětikvaltu možná chybí schopnější dějová dramaturgie, přičemž některé zásadní události se možná stanou až moc rychle a problémy se zas až moc rychle vyřeší, skoro jakoby původní sestřih měl něco kolem 3 hodin. Samozřejmě je možné, že výrazně zasáhly střihačské nůžky, ale to mě zkrátka občas vytrhlo ze zážitku. PS : Už jsem si myslel, že jsem Rebeccu Ferguson viděl ve všech možných rolí, ale tahle operní pěvkyně jí sedla naprosto maximálně. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Největší showman dokazuje, že Jackman prostě umí. Hudebně jednoznačně potěší, ale v rámci celku by to chtělo více výraznějších melodií. Jinak je muzikál v rámci mantinelů zvládnutý dobře, ale potřeboval by pevnější ruku, co se týká hlavní příběhové linie. Místy je střih zbytečný, a jindy výborný. Člověk pak s tím vším nesplyne a je to opravdu škoda, protože je s čím pracovat. Nakonec podotknu, že Efron dokázal zaujmout. Nejvíce však potěšila Rebecca Ferguson, která byla jednoduše úchvatná. Něco z emocí ve filmu prostě zmizelo, ale i tak se jedná o příjemnou "vánoční" záležitost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Muzeum lidských kuriozit a dráždivé překračování obecného vkusu. Pokud se divák tak nějak nepovznese nad zmatečnou charakterizací hlavního hrdiny a diskutabilní sociální rovinou, bude rýpat až do konce. Je zřejmé, že někdo s tváří charismatického kořena Hugh Jackmana nebude hrát chlapíka, který podle všeho rozhodně nebyl žádný lidumil. Všelijak orientovaný byznysmen vydělávající na posměchu na jednu stranu stvořil bezpečné zázemí pro ty, kterými společnost opovrhuje, na druhou stranu se sám dopustil řady morálních přešlapů, se kterými se ovšem pracuje velmi zkratkovitě, stejně jako s dalšími motivy, které jen velice povrchně naťukneme, ale necháme je tak nějak vyprchat. Určitě by se čtvrthodinka navrch hodila. Pomohla by i hlubší psychologii postav. Takhle je to pocitově slátané a místy odfláknuté, zabalené do líbivého popíku, který je razantní a lehce nakažlivý. Což je na druhou stranu dobře. Obecně z toho všeho cáká neuvěřitelná pozitivní nálada, každý tak asi pochopí, že k sofistikovanosti Moulin Rouge to má zatraceně daleko. Už jenom proto, že se na konci všichni obejmou a zapějí song o sounáležitosti, jedinečnosti každého z nás a odhodlání změnit svůj osud. Jackman si vydupal muzikál, ve kterém se cítí velmi jistě. A znovu dokázal, že prostě umí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman je mi známy predovšetkým ako drsný Wolverine zo série "X-Men". V roku 2017 však zhodil zopár kíl, oholil si bujné bokombrady a stiahol svoje adamantiové pazúry. Znenazdajky sa objavil v hlavnej úlohe amerického muzikálu "Najväčší showman". Stvárnil postavu Phineasa Taylora Barnuma, ambiciózneho manažéra netradičnej estrádnej show. Prekvapivo mu to seklo. Dokonca i jeho spev sa mi zdal vcelku znesiteľný. Rozhodne nie som obdivovateľom filmových muzikálov, ale občas mi niektorý z nich padne vhod. Tak tomu bolo i v prípade snímku "Najväčší showman". **** ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jde strašně moc poznat, že se jedná o režisérský debut. Na první pohled se zdá, že s filmem je vše v naprostém pořádku, ale Gracey vůbec nezvládl práci s postavami. Jednotlivý přerod a vývoj postav působil velice násilně, vůbec ne přirozeně. Nejvíce tím utrpěl hlavní hrdina, který je během dvou scén naprosto jiný člověk a já měla pocit, jakoby celá jedna část byla z filmu vystřižena. Taky mě mrzelo, že to téma show složená z odlišujících se lidí, které svět nepřijímá, bylo zcela nevyužito. Vlastně v určité části jde celé toto téma úplně do pozadí. Ale jinak film dobře uběhne, příběh je samozřejmě předvídatelný od první minuty do poslední, ale já asi ani nic jiného od muzikálů plný moderních popových písniček nasazený o Vánocích nečekala. Zkrátka takový neškodný film, rozhodně neurazí, ale ani nenadchne. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bez super pesniciek sa uzasny muzikal neda upiect, velmi slusny vsak ano. Svizna jednohubka, ktora sa vsak na svoje vzory diva z uctyhodnej dialky. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Muzikály snáším dobře. Zcela určitě bych si odtud vybral 3 silné songy, které si v budoucnu rád někdy poslechnu. Některé scény správně bombastické, přesto nedokážu udělit vyšší hodnocení. Něco mě zde chybělo. Nicméně v celkovém vyznění lepší a vyrovnanější než Bídníci. 65% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Muzikály moc nemusím, taký La La Land ma napríklad vôbec nebavil, ale toto áno. Neviem prečo. Príbeh je v podstate jednoduchý, ale bavil ma hlavne Hugh Jackman, ktorého je že vraj toto vysnený projekt a musím povedať, že mu to sadlo. Niektoré skladby sú celkom chytľavé a ten cirkus okolo Huga je celkom zábavný. 80% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Když se řekne jméno Hugh Jackman, většina lidí si představí toho herce který hraje Wolverina v sérii X-Men. Jsou ale tací kteří si vybaví talentovaného herce s hudebním talentem. Jackman své hlasivky vyřádil už v Happy Feetovi nebo Bídnících. A především osm let točil natočit film o P.T. Barnumovi , zakladatelovi kontroverzního cirkusu kuriozit. A poté co 17 let otročil Foxům jako Wolverine se mu konečně povedlo tento film natočit. Jackman neriskoval. Ano dosadil za kameru debutanta Michaela Gaceyho ale za písněmi stojí Benj Pasek a Justin Paul kteří stojí za songy z La La Landu. A kdo viděl La La Land ví, že tahle dvojce má songy nádherné. A tady vedle nešlápli. Nádherné písně spojené s krásným vizuálem a choreografií jsou jádrem filmu. Už první píseň The Greatest Show diváka vsune do děje a jen tak oči neodvrátí. Hugh Jackman si roli užívá a je vidět, že ho baví být součástí filmu, fajn je i sekundující Zac Efron kterému Jackmanův Barnum a jeho cirkus vloží novou radost do života, Rebecca Ferguson v roli talentované zpěvačky vypadá přirozeně, Zendaya jako afroamerická umělkyně je roztomilá a především v tom filmu funguje i Barnumova žena v podání Michelle Williams. Uvažuju nad tím a asi jsem jí křivdil. Ten film má ale i myšlenky- Myšlenka rasové nevraživosti a smíšeného páru nebo začlenění zrůd do společnosti. všechno to jsou věci k zamyšlení a je fajn, že se ten film snaží i zvýranit něco takového. Byl jsem vlastně spokojen. Pak jsem se zamyslel a došlo mi, že to asi možná přece jenom sází na jistotu a, že to ta přelomová bomba zas tak není. Pořád však příjemný muzikál kterých nikdy není dost. Otázkou je jestli se to dalšími shlédnutími udrží. UPDATE: VYDRŽELO A DOKONCE ZLEPŠILO! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Začátek jak z partesu, ale když se v muzikálu hodinu čtyřicet recykluje hlavní motiv a když i v titulcích se jenom opakuje, co už jsem slyšel šestkrát, tak to teda sorry jako. Jackman poslední dobou válí, pojď ale prosim tě válet do pořádnýho mančaftu. Dík. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby se tu nezpívalo, dám víc hvězdiček. Možná že kdyby se herci v každé druhé scéně netvářili jak v reklamě na prací prášek, dám víc. Možná že kdyby scénárista neměl dovolenou a práci za něj neodvedl kulturní referent nejbližšího výboru, dám víc. Možná že kdyby to nebyla taková blbost, dám taky víc. Možná. Ale jen možná. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělý muzikál,(jak to umí jen Američané) o skutečném průkopníkovi moderního show byznysu. Film má svěží, byť předvídatelný děj, esprit, přesný a překvapivý střih, líbivé dialogy, perfektního Johna Debneye a hlavně skvělou muziku. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

78 %?!? 1) Jackman neumí zpívat. 2) Dvě písničky se mi líbí ("This Is Me", "Never Enough"), jedna je těžké romantické klišé, ale ujde ("Rewrite the Stars"), zbytek nestojí za nic. 3) U některých muzikálů je propojení příběhu a hudebních vložek naprosto přirozené, tady je to jako facka kovovou rukavicí. 4) Ty hnusné efekty jsou ve filmu schválně nebo padl rozpočet na hvězdy a hvězdičky? 5) Jako obyčejné drama bez větších ambicí by se mi "The Greatest Showman" možná i líbil, ale v tomto pojetí je to "The Biggest Failure". ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama