Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

HAL 

všechny recenze uživatele

Chcete li vidět skvělý muzikál s Jackmanem a Bídníci jsou na vás moc depresivní, podívejte se radši na jeho geniální výstup na Oscarech 2009 - https://www.youtube.com/watch?v=Terhj8mjPwY&t=2s I když už jste ho viděli padesátkrát, stejně se na něj podívejte znovu - pořád to totiž bude mnohem lepší, než ztrácet čas u Greatest Showman. který má sice hezkou výpravu, ale jinak je to film tak prázdný, až to bolí. 5/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvalo, než mě to do sebe vtáhlo, a ani pak jsem nešel úplně za těmi emocemi, které to chtělo vyvolat - nemůžu si pomoct, ale mám z celého filmu takový nepříjemný pocit jakési povrchnosti či nevěrohodnosti (navzdory tomu, že jde o životopisný žánr), a to především v hraných (nezpívaných) sekvencích, kdy to na mě působilo hodně uměle, ateliérově a digitálně. Nesedly mi ani některé herecké výkony, především v případě tria Zac Efron, Zendaya a Michelle Williams (která zde vyloženě nemá ani moc co hrát). Když odhlédnu od těchto drobných výtek, byl jsem z toho jinak v podstatě bezvýhradně nadšený - především po muzikální stránce ten film strašně dobře funguje, všechny písničky do jedné jsou úžasné, choreografie je nádherná, a některá pěvecká čísla představují naprostý vrchol filmu (mě osobně ale přece jenom asi nejvíc zasáhla píseň Never Enough, která je v podání oslňující Rebeccy Ferguson naprosto dokonalá a skoro jsem u toho nedýchal, jak krásné to bylo). A vůbec, prostě celý soundtrack v tomto případě je neuvěřitelně povznášející a strašně mě baví, a už jenom kvůli němu by si ten film zasloužil plné hodnocení. Za mě obrovský respekt k řemeslné dokonalosti, s jakou to bylo natočeno (která mě mj. přiměla k myšlenkám o tom, že mi muzikál přijde jako bytostně hollywoodský žánr, a to se mi na něm právě líbí, a je mi současně trochu smutno z toho, že u nás se muzikály v podstatě netočí, a pokud už občas nějaký vznikne, je to většinou naprostá sračka), a velká radost z tak příjemného předvánočního dárku od CinamArtu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) NEJVĚTŠÍ SHOWMAN mě opravdu zabavil, na volný večer ideální volba. Jedná se o nenáročný snímek braný jako částečně muzikál. Výběr písní se celkem povedl, hlavně ta úvodní, která se opakovala vícekrát. Je to celkově pěkně zahrané, takže to nemůžu nijak kritizovat. Ale ? To velké ALE zmíním, že to mělo o dost vyšší potenciál. Bylo to z filmového hlediska takové nedodělané. Nicméně, je to jen můj názor. Kdyby byla delší stopáž, možná by bylo víc času na prohloubení emocí a jednotlivých postav. Takhle mi to přišlo moc urychlené. I úvod byl jak z rychlíku. Dětství, trvalo to pár minut a hned tu máme dospělého chlapa. Navíc to měl hlavní herec, showman takové moc jednoduché. Ale to jsou detaily, já se bavil, sice to nebudu sledovat opakovaně, někdy si to možná ještě pustím, ale jako jednohubka to bodlo. V podstatě nic mě na tomto bijáku nepohoršilo, jen se z toho dalo vyždímat mnohem víc. Přesto ty nejslabší možné 4* dávám zaslouženě. Hugh Jackman chvílemi opravdu zářil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mírně podbízivé obludárium. Nemá smysl si nic nalhávat - tenhle film není plnohodnotným životopisem, je plnohodnotným muzikálem. Barvitým, plným úžasných a chytlavých songů, předvedených na vysoké úrovni. P.T. Barnum rozhodně nikdy nevypadal jako Hugh Jackman, nebyl to ani takový dobrák, jak ho líčí film, a jen málokdo má povědomí o jeho existenci. A tenhle muž v podstatě z ničeho vybudoval geniálně kontroverzní show plnou anomálních lidiček, které stavěl na stejnou úroveň s ostatními lidmi. Nepřála mu odborná kritika, riskoval rodinný život, ale Hugh Jackman svoji obsedantnost zvládal sympaticky, s grácií a stejně tak i hudební a taneční čísla. Zac Efron, jeho věrný společník v podnikání, byl sice pohybově o třídu pružnější, ale když si účinkování ve filmu vydupal, musel ukázat, že mu jde i umělecká stránka věci. Film na diváka útočí svým vizuálem a technickými aspekty, je znát, že do filmu byly nality nemalé finanční prostředky, ačkoliv Hugh Jackman poslední dobou zářil jen jako herec jedné comicsové role, určitě bylo riskantní tak razantně žánrově přeřadit a následně uspět. Hudební čísla jsou největší devízou, na konci mně už nepřišla vůbec vkusná, ostatně půl hodiny před koncem už mě film tolik nebavil. Bylo to také dáno tím, že chyběla hlubší zápletka, rozměrný konflikt, rozvoj dějových linií/motivů zcela absentoval, vše konfliktní se vždy v dobré obrátilo, Jackman vládl neskonalým optimismem, tudíž naznačená nevěra s úspěšnou zpěvačkou (Rebecca Ferguson) a úřadující žhářství prakticky pozbývaly jakýkoliv hlubší význam. Ve výsledku se totiž show jen přesunula z budovy pod cirkusový stan, což působilo nadmíru imbecilně. Michael Gracey v minulosti pořádně nic nenatočil, má ale zkušenosti s hudebními klipy, což se ve výsledku do tohoto filmu promítlo. Hugh Jackman a spol. neúnavně a optimisticky pěje z plna plic, i kdyby jim na hlavu padaly trakaře. Podbízivosti se film nevyhnul. Pokud holdujete komerčně laděným hampejzům, v nichž prostopášné ženštiny z Moulin Rouge vystřídali divné lidičky, je to film, který vám bude činit radost. 7/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

105 minut stopáže a přesto jsem měla dojem, že se příběh nestihl pořádně rozvinout a jít víc do hloubky. Sledujeme sice život P.T. Barnuma v podání Hugha Jackmana a to, s jakým elánem a nadšením propaguje své nápady na grandiózní cirkus plný kuriozit, ale z nějakého důvodu to celou dobu brousí jen po povrchu. To, že se film nevěnuje blíže vztahům hlavní postavy s jeho manželkou a rodinou, by se snad dalo ještě odpustit, ale je zvláštní, že nám nedává nahlédnout ani do procesu tvorby všech těch famózních představení a hlouběji do vztahů s oněmi kuriózními lidmi, kteří jeho „show“ tvoří… Barnum jakožto hlavní postava působí většinu času jaksi odtrženě od ostatních postav a některé důležité prvky příběhu (jako například právě tvorba jeho cirkusu a nábor účinkujících) si odbydeme v rychlém sledu během jedné písně. Většina věcí, včetně tématiky odlišnosti ve zkostnatělé odsuzující společnosti, je jen tak načrtnutá a větší prostor ve filmu nedostane. Nakonec je z toho prostě jen muzikál, který povrchně zobrazuje život P.T.Barnuma a pár vedlejších postav, ale moc víc toho nabídnout nedokáže. Některé písničky jsou hezké, ale většina zas tak chytlavá ani zajímavá není. Navíc mi trochu vadilo, že děj filmu někdy přejde do písně takovým tím umělým nepřirozeným způsobem (což se u některých muzikálů děje a osobně to nemám ráda… preferuju muzikály, co mají větší cit pro rovnováhu mezi písněmi a zbytkem vyprávění). Nakonec tedy musím konstatovat, že na to, jak grandiózně se film tváří, to pro mě až taková podívaná nebyla. Herecké výkony fajn, ale provedení a obsah pokulhávají. Nedotažené dílo, které selhává na půl cesty v tom, co chce (nejspíš) divákovi ukázat a předvést. ~(3,1)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Film jako by vypadl z jiné doby. V základě chce nabídnout příběh snílka, který si jde za svým snem, na své cestě zakopne, ale poučí se. Až tak jednoduché to je. Ale tvůrci sem chtěli nacpat ještě něco málo levičácké agitky, takže se Hugh Jackman na jevišti natřásá spolu s hrstkou podivínů - vousatou ženou, vysokánem, potentovanými týpky nebo s asiaty a černochy, protože rasismus. Smyslem má být, že jsme si všichni rovni. Jenže tu samozřejmě máme hrozně hloupé zlouny, kteří prostě nemohou přijmout, že je někdo jiný! A pak jsou tu boháči, kteří mezi sebe nepřijmou lidi z jiné vrstvy! A jsou hrozně omezení a zlí! A všichni ti Jackmanovi divnolidi jsou samozřejmě hodní, aby divák snad nezapochyboval, co si má myslet... Škoda, že ale film zapomněl někomu z těch freaků dát zajímavou osobnost nebo příběh... nene, radši se budeme soustředit na Jackmana a jeho sen. Mno... Muzikálová čísla nejsou moc zajímavě zpracovaná - dobře se poslouchají, ale zapamatovala jsem si jenom dvě písně: power baladu "Never enough", ze které místy až mrazí, a "Rewrite our stars", která je doprovázená zajímavým artistickým doprovodem. Na to, že Jackman chtěl tenhle film natočit už sedm let, tedy žádná sláva. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčší showman vyplňuje tento rok na trhu to, čo rok minulý priniesol La La Land. A asi na jeho oscarové parametre nedosiahne, ani na divácku obľúbenosť. Problém je v tom, že sa iba málokedy zastaví a nenechá postavy poriadne nadýchnuť, čím by dostali väčšiu hĺbku a divák by sa dokázal viac zainteresovať do konkrétnych ľudských osudov, nielen samotného cirkusového subjektu. Ak by každá postava z estrády dostala ten svoj správny moment, bol by som dokonca nadšený. Pretože inak ma Najväčší showman bavil, má totiž poriadny spád, ale nakoniec by mu prospela práve väčšia stopáž, ako zbesilé tempo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny zdejších filmových amatérů je mi dobře známo, že okolní postavy kolem Hugha nebyly rozvinuty zcela záměrně. Nebyl to totiž snímek o nich. Tvůrci se zcela evidentně chtěli zaměřit na hlavního hrdinu - snílka a vizionáře, který své okolí používal pouze jako rekvizity usnadňující mu cestu za svým snem. Z písní mám rozporuplné pocity. Zazněla jedna úžasná píseň, do které jsem se zamiloval na první poslech a poté obrovská hromada dalších, které jsem již druhý den zapomněl. Zac Efron je evidentně vynikající zpěvák, ale stále v něm bohužel vidím toho homosexuála z HSM, což mě neskutečně iritovalo a znepříjemňovalo mi sledování. S nabývající stopáží jsem si přál, aby to co nejdříve skončilo. Ve výsledku jsem tedy viděl pár pěkných energických momentů zasazených do děje, který byl naskrz protkaný úmorně nudnou vatou. Lepší dvě hvězdy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nikdo nepřinutil, abych se podíval na muzikál, natož, abych si ho pustil sám od sebe. Dnes mi něco řeklo v hlavě, kurva tohle si pusť a drž hubu. Po celou stopáž jsem řval štěstím ! Nádherné písničky, nic jiného mě nenapadá napsat, něž prostě KRÁSNÝ FILM. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Protože nemám rád muzikály, tak bych rozhodně nečekal, že se mi tento film bude líbit. Je to ale fakt dobře pojaté a skvělé písničky a taneční čísla vás do toho vtáhnou. Hugh Jackman se na roli Barnuma opravdu hodí. Zachycuje to jeho příběh od začátku až po ona úžasná vystoupení. Pro fandy tohoto žánru to bude určitě příjemná podívaná. Obsazení je taky super. "Vlastním 12 nákladních lodí v Jihočínském moři." ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď ma môžu označiť za kultúrneho ignoranta, bez mučenia priznávam, že opery a muzikály neobľubujem. Aj keď West Side Story a Hair sú v desiatke mojich najobľúbenejších.  To však ani zďaleka nie je prípad Najväčšieho showmana. Možno by som bol zhovievavejší, ak by šlo o životopisný film o P.T. Barnumovi. Ale zvoliť formu muzikálu bolo dosť riskantné a pre mňa neakceptovateľné osobitne preto, že hudba k tomuto muzikálu ma ani v jednom prípade nezaujala. Počas filmu som mal väčšinu času pocit, že sledujem nejakú estrádu. Takže tri a ani kúsok navyše. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Greatest Showman" bolo pre mňa skutočným lákadlom. Vyzeralo to na film, ktorý by opäť dokázal priniesť vizuálne krásny, zaujímavý a dobre spracovaný filmový muzikál. Obsadenie bolo dobré, trailer zaujal a už ostávalo jediné. Film vidieť. A tak som ho včera zapol, pozrel a musím povedať, že som ostal po dopozeraní veľmi spokojný. Tento film podľa mňa veľmi dobre šíri veľmi dobrú náladu od svojich prvých momentov. Máme tu úžasné hudobné čísla s vynikajúcou choreografiou. Máme tu vynikajúce postavy, ktoré ma bavili od prvého momentu a užíval som si ich. Boli zaujímavé, mali veľmi dobre spracované životné príbehy a celkovo mi zapasovali do konceptu skvele. Takže v tomto smere som bol veľmi nadšený. Čo sa týka pesničiek, tak sú podľa mňa jedny z najlepších, čo som mal možnosť za posledné roky vo filme počuť. Sú veľmi znelé, zapamätateľné a človek si ich počas sledovania začne trošku spievať spolu s hercami. Takže v tomto smere dávam vysoký kredit. Jediné čo ma trošku mrzí je, že musíme v rámci príbehu skĺznuť neskôr aj do nejakých klišé. A tie sme videli skutočne tisíckrát. Ale na druhú stranu sa na ne film nijako výrazne nesústredí a nespomaľujú dej. Naopak mám pocit, že to ide veľmi svižne, je to vizuálne strhujúce, farebné, krásne a príjemne sa na to pozerá. Herci podali vynikajúce výkony a všetka tá energia, ktorá sa vo filme nachádza je veľmi dobrou zárukou toho, že si to užijete tiež. Takže ak máte radi filmové muzikály, tak toto môžem vysoko odporúčať. Pre mňa vynikajúci film. Hodnotenie: A ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Mělčina. Emocionální mělčina s tak bolestně předvídatelným dějem. Další sobecký snílek, který si buduje svou karieru na úkor lásky své ženy a dětí. Otřesné písničky, rádoby probouzející American dream. Otřesné herecké výkony. No...pomoc. Je to klišé, vystavené na odiv na pódiu, které se má blýskat a třpytit, jenže se tak neděje. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Moje chyba, nevěděl jsem že jde o muzikál, bohužel do práce jsem si jinej film nevzal, takže jsem tuhle ugdákanou vyprcanost musel dokoukat... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Muzikál je vizuálně chytlavý ale příběh otravuje. Musíte mít alespoň rádi cirkus. Některé choreografie jsou zábavné. Vystupuje zde hodně postav, které se nehřejí dlouho. Vidíme vousatou ženu, liliputa nebo tlusťocha. Více času je věnováno pouze vztahu Barnuma s jeho ženou (Michelle Williams), kteří mají dvě dcery. Výborná je výprava a herecké výkony. Časem začne hlavní hrdina pořádat turné s operní kráskou (Rebecca Ferguson), nevěnuje se rodině , ale polepí se. Vytvořit soudržný příběh se režisérovi podařilo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výprava krásna, bohužel mě nezaujalo jediné hudební číslo, což je u muzikálu velký problém. Ale v tomto případě bude asi chyba ve mně. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Uplynul téměř rok, kdy jsem byl naposled na muzikálu. Zatímco z La La Landu jsem odcházel vesměs nadšený, tentokrát jsem si držel hlavu v dlaních. Toto měl být Jackmanův vysněný projekt? To ses panáčku pořádně sekl. Co si budeme namlouvat, muzikálové prvky nejsou špatné. Písně jsou povedené, ve většině případů i chytlavé a herci citlivě procítěné, nicméně svou moderností do 19. století pramálo pasují. Podobný názor mám na choreografii tanců, která kreativní je, ale v mnoha momentech je až nevhodně a třesknutě přemrštěná a naspeedovaná. Čistou chválu tedy po vzoru herců zapěju jen na živelné herecké umění Jackmana, kameru a jedinou smysluplnou postavu Zaca Efrona. Ano, scénář by si totiž zasloužil nejhorší možnou známku, protože vážnější filmová inscenace si takovou to snůšku naivních a vyčpělých klišé nezaslouží. Příběh je omšelý, k naprostému naštvání absolutně neoriginální a jeho směrování k aktuální světové problematice o všeobecné rovnosti na facku. Zápletka je prostá jak lístek do tomboly, kde problémy jsou vyřešeny mávnutím kouzelného proutku. Chování postav postrádá jakoukoliv dospělost, smysl pro logiku a jejich překotnost je až fascinující, zanechávaje otázky, jak je možné, že někdo mohl něco takto pokryteckého schválit a myslet si, že budou diváci nad tím uznale pokyvovat či to minimálně tolerovat. Kdyby to byl film o dětech a pro děti, tak jsem schopen přihmouřit oči a přijmout to jako příběh o prvním kamarádství, ale v rámci této formy a na příběhy prázdnější struktuře muzikálu je to stále až moc bezcharakterní, mělké a bohužel velmi hloupé. 45%. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman v životní formě! Tančí, zpívá, prakticky nesleze z plátna, je prostě úžasný! Film je krásnou tečkou za letošním rokem. Bavil mě od A-Z, oceňuji vizuální pojetí, cirkusovou prostopášnost, výběr hudby, kameru, střih i obsazení. Čtyři hvězdičky dávám jenom proto, že kupříkladu ve srovnání s La La Landem (který je mým šálkem kávy), mi tento počin připadá maličko dramaturgicky slabší. Ale ono se to možná časem změní... Pěkné. Moc pěkné kino! BRAVO! ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Údajne vôbec nebol taký dobrák, ako ho vykreslili filmári”. Ako napovedá samotný názov snímku The Greatest Showman, reč je o jednom americkom biznismenovi, čo založil CIRKUS, do ktorého zavítali všelijaké ľudské bytosti s dôrazným HANDICAPOM. Phineas Taylor Barnum žil v 19. storočí a bol vynaliezavý FILANTROP, ktorý podľa hollywoodskych tvorcov je ušľachtilý ľudomil, že by dal aj svoju poslednú košeľu... Skrátka - Scenár sa trochu pohral s históriou a obrátil ju NARUBY ! Pre americké sentimentálne publikum by bolo asi nepredstaviteľné, aby z neho urobili akéhosi TYRANA, kým v skutočnosti bol. To je, akoby som Hitlera zmenil na Gándhího. Film sa mi celkom páčil, a tak nechcem zachádzať do extrémov. Hádam nebudem porovnávať „mravca so slonom” . K filmu. Debutant na poli celovečernej réžie, Michael Gracey, ide na 100 % istotu, t.j. jednak má k dispozícii špičkovú kameru spoľahlivého Seamusa McGarveyho, o ktorého sa mohol v pohode oprieť. K tomu pracovalo 6 strihačov na hotovej verzii, čo vskutku nie je zrovna málo. To môže znamenať toto : Náročné muzikálové čísla spojené s obtiažnou choreografiou, čo v konečnom dôsledku vyzerá parádne najmä na „striebornom plátne” . Chytľavá hudba robí svoje, a hodí sa sem. Ansámbel. Všetci sú naprosto famózni, o Zacovi by som takúto pochvalu zo svojich úst voľakedy nevypustil, ale hovorí sa : „Nikdy nehovor nikdy” . Zendaya je kočka. Michelle je už dávno ostrieľaná. Rebecca má menej priestoru. A HUGH JACKMAN sa cíti v tomto žánri, ako ryba vo vode... Ak by som hodnotil čisto filmovú stránku, tak to by bolo za 5 hviezdičiek. Bohužiaľ, ochabnutý je úmysel scenáristov, ktorí okrem toho, ako sfilmovali biografiu Barnuma, neponúkajú absolútne nič iné, ako fungovalo zákulisie, ktoré pôsobí jednoducho dokonalou harmóniou. Povedzte mi, kto by nechcel mať takéhoto šéfa ? Alebo všetko bolo trošku inak... ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama