Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Pomalu si rikam, jestli bych si o filmu nekdy nemel zjistit aspon NECO nez si ho pustim, muzikal jsem totiz vubec necekal - nicmene nedavno jsem jeden nebo dva muzikaly videl, tak aspon mam nejaky srovnani. Velmi zjednoduseny pribeh inspirovany nejakym PT BARNUMem o muzeu kuriozit a jeho honem za slavou... na muzikal tenhle film mel docela pekny herecky obsazeni - charismaticky australsky wolverine, muzatka Williamsova (tady jeste vypadala jako zenska - anebo mela paruku, nevim), milacek nactiletych divek Zac Efron nebo treba mlada bojovnice za BLM Zendaya. Ve filmu se podarilo zamaskovat nedostatky tech, ktere nemam rad, a vysvihnout dostatky tech, ktere rad mam. Pisnicky byly docela libivy a pribeh, ac romantizovany, pusobil neobvykle pozitivne. Slabsi 4* ()

applause 

všechny recenze uživatele

Skvělé zakončení této filmové sezóny projekcí, lepší už to ani být nemohlo. Už na začátku mě překvapila dramatičnost a hudebnost filmu a věděla jsem, že má namířeno vysoko. A to taky měl. Úplně nejlepší byli samozřejmě písničky, ty si zaslouží nominaci na Oscara určitě a také hlavní hvězda filmu, Hugh Jackman. Ten mě tu opravdu překvapil a skvěle se tam hodil i Zac Efron, kterého moc nemusím. Ale nevím zase, kdo by tam měl byt místo něho. Mimo písně, které si určitě stáhnu a herecké výkony se mi moc líbily i choreografie a samotná hudba. Housle a piano. Ale nejlepší byla samotná myšlenka filmu: "Všichni jsme si rovni, bez ohledu na barvu, rasu, tvar či velikost." Za mě velké překvapení a celková spokojenost. Pro mě nejlepší muzikál. Doporučuji a dávám na titulní stranu. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení filmu se snažím vždy hodnotit s chladnou hlavou a rozumem a pokud možno objektivně. Ale jsou filmy, kdy to všechno moc rád hodím za hlavu a nechám se unášet jen pocitama. A ikdyž je příběh filmu a jeho pointa jedno velké klišé a snaží se zapůsobit na emoce kolikrát až příliš, tak prostě musím dát v tomto případě právě na ně, tedy na emoce. Pokud to taky dokážete, film si tak užijete mnohem víc. Vyprdněte se jednou na rozum a rozbrečte se v sále plným lidí, jedině tak budete skutečně člověk se vším všudy. ()

donvitoso 

všechny recenze uživatele

“sedmnáctka” se vážně povedla, po dlouhé době rok napěchovanej tím nejlepšim. A hned u dvou snímků máte na konci pocit, jak kdybyste do žil dostali injekci štěstí, vedle Wonder je to právě Jackmanův tyjátr s parádním soundtrackem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to bez chybičky,ale prakticky do puntíku splnil Greatest Showman to co jsem od něj čekál...Luhrmanovsky kýčovitý muzikál se skvělými tanenčími čísly a ještě lepším soundtrackem.To,že se lehce opírá o skutečnost je pak celkem detail.Možná je to podobně jako celá Barnumovská show pouze jeden velký podfuk na diváka,ale v rámci žánru tu nebylo moc lepších kousků od dob Moulin Rogue.Pozitivní energie která z toho filmu přímo teče byla zapotřebí...80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ešteže z toho spravili muzikál, lebo keby to bol čisto hraný film, nemal by som z toho zrovna nejaký extra kladný dojem. Dejovo to teda nebol ani len priemer, ale herecké výkony, kulisy, masky a najmä muzikálová zložka to potiahli aspoň ako tak nad hranice priemeru. Avšak ani tie pesničky neboli zas až tak vymakané, aby som z toho napokon padol na zadok. Neklamným znakom toho, že muzikál mal u mňa úspech, je to, keď okamžite po zhliadnutí filmu zháňam soundtrack alebo si aspoň prehrávam opakovane songy na youtube. To sa však v tomto prípade nestalo. Tu boli pesničky síce po melodickej stránke fajn, ale textovo slabšie. Celkový dojem je max. na 3*. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu jeden z nejlepších muzikálů, kde písniček je pár, ale za to neskutečně rymických a tak dobře napsaných, že mi od prvního shlédnutí filmu hrají neustále doma (za nejlepší požaduji úvodní, v baru, v divadle a tu nejznámější od vousaté paní :) ). Výtečná pointa - prachy, sláva nejsou vše. Výtečně zahrané, zazpívané, dobře se na to dívalo. Překvapení, které jsem ani náhodou nečekal. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Já miluju muzikály a mrzí mě, že se jich netočí více. Už když máme muzikál jednou za rok, tak i to je luxus a za Největšího showmana jsem nesmírně ráda. Film je malinko delší než by mohl být a pár scén bych vystřihla úplně, ale je to hezky natočené, vizuálně je to krásné a ty písně jsou božské. Hrají mi v hlavě od včerejška. Hugh Jackman měl v sobě tu jiskru a bavil mě ve filmu nejvíce. Krásně se na to kouká a užijete si to. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Konečně film na styl muzikálu, který měl hlavu a patu, podle příběhu P. T. Barnuma. Musím uznat, že film se mi velice líbil, Hugh Jackman mě překvapil jeho zpěvem, což asi muselo dát lidem ve studiu pořádně zabrat :D Nicméně krásný příběh z ulice až na vrchol, pád až na dno, ale když je člověk obklopen přáteli, může se opět ze dna vyšvihnout až nahoru. Líbily se mi texty písní, choreografie, vystupující, každý originál. Myslím, že o toto v tomto odvětví jde, aby každý byl individualita sama o sobě. Proto si film zaslouží 5*, i když byl děj předvídatelný a celkem jasný od počátku, ale dnes hodnotím svůj pocit z filmu jako celku a ten mě zaujal maximálně. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Oplati sa vidiet v kine, krasny filmovy a umelecky zazitok, Hugh Jackman uzasny ako vzdy, vrcholom filmu je vystupenie R. Ferguson, Zac Efron tiez dobry...film nesklamal :) prave naopak! Muzikalov by sa malo tocit viac, balzam na dusu. ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hlavně zabavný. Chybí zde ale nějaká propracovanost, hloubka, takže divák si film sice užije, ale po odchodu mu vlastně nic v hlavě neutkví. Až na jednu věc - hudba. Na tu se totiž film soustředí a je to, co ten film táhne. Takže příběh je dost upozaděný a šíleně zmatený, protože hrozně rychle skáče, a tak působí necelistvě. Ale to celé kvůli té hudbě, protože to má být tahoun toho filmu. A také je, protože se vyloženě povedla a bez ní by ve filmu nefungovala výborná chemie mezi postavami, vizuální stránka a vlastně všechno ostatní. Takže, nový muzikál The Greatest Showman je sice neoriginální blockbuster se zmateným a nezajímavým příběhem, ale s ůžasnými, emočně propracovanými písničkami, které filmu hodně přidávají. 73% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ne tak špatný muzikál, abych ho odsoudil a ne tak dobrý muzikál, abych ho adoroval. Hudba je pěkná, herci dobře vybraní a choreografie excelentní. Na druhou stranu tu ale je plytký a ne tak zajímavý děj, málo využité vedlejší charaktery a přehnané tlačení na pilu rovnoprávnosti a morálky. Výsledkem je průměrný až mírně nadprůměrný hudební snímek, který bohužel ani nešlape na paty takovým excelentním snímkům, jako byla např. Moulin Rouge! 65% ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Muzikál s extrémně falešným poselstvím, yay! P.T. Barnum je (show)byznysman, který si je velmi dobře vědom, že lidé jsou přitahováni jinakostí a odlišnostmi. Takže se tyto kvality rozhodne zprofitovat zpívajíce zplna hrdla o snech, seberealizaci a sebeuvědomění. Žůžo. On totiž veškerý ansámbl Barnumova cirkusu hraje druhé housle i ve filmu, slouží pouze k nastavení zrcadla po dvou třetinách děje, kdy Barnum (nečekaně) všechna svá "monstra" hodí za hlavu, aby získal respekt horních vrstev za pomoci švédské pěvkyně. Pro někoho optimistický ("This is me!" a "Never enough") muzikál, pro mě cynický příběh obchodníka, který měl potřebu si něco dokázat. To celé zabalené v barevném pozlátku s místy otřesným CGI a naprosto nehodící se Michelle Williams. Ne dík. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy jsou u mě jak kdy, většinou ale žádná sláva. Tohle by i mohlo být fajn, nebýt těch debilních muzikálových vložek, které jsem ochotný akceptovat možná tak v animácích. Dohromady tedy celkem bída, ostatně jako většina podobných filmů. 40% ()

mike007 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký fanoušek muzikálů, ale tento snímek mě překvapil a uchvátil. Od prvních okamžiků mě film zaujal nejen svou poutavou hudbou, ale i svou bohatou vizuální stránkou. Hlavním tahákem pro mě byla hudba. Písně filmu jsou skutečně mistrovská díla, která vás chytí za srdce. Nicméně nejde jen o hudbu. Herci ve filmu odvádějí fenomenální práci. Hugh Jackman exceluje v roli P.T. Barnuma, toužícího po lepším a odvážném životě. Jeho charisma a energie se prolíná celým filmem a přináší mu hloubku a autentičnost. A co říci o vizuálním umění? Je to jako živý obraz, plný barvy, života a fantazie. Kostýmy a scény vás vtahují do světa divadla a showbyznysu devatenáctého století, přinášející úchvatné zážitky a snění o světě, kde je všechno možné. Příběh samotný je o něčem víc než jen o slávě a úspěchu. Ukazuje nám lidského ducha, touhu po lepším životě, ale i důležitost rodiny a přátelství. Je to příběh, který se dotkne vašeho srdce a zanechá v něm stopy, které nevyblednou. Celkově řečeno, Největší showman není jen film, je to zážitek. Velmi si to užijete, jak vizuálně, tak zvukově. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Na film som sa veľmi tešila a mala som veľké očakávania. A on ich prekonal. So šarmom, kúzlom, srdcom, krásou, smútkom, nádejou a neuveriteľnou silou. Mal postavy, ktoré som si obľúbila v okamihu, ako sa zjavili na plátne a veľmi som im fandila. Vizuál bol vskutku magický. Herci, ach herci. Tí si to užívali aspoň tak ako ja. Ak nie viac. Ale hlavne hudba. Úžasná hudba. Pre mňa je znakom dobrého filmu to, keď sa pri odchode z kina vznášam. A tento mi bude dávať krídla ešte dlho. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ja moc nemám rád muzikály, ale tento je úžasný. Myslím si, že základ úspešného muzikálu sú piesne. Bravó !!! 9/10 ()

Gabbo 

všechny recenze uživatele

Nejsem muzikálový typ, ale najdou se vyjímky. Největší showman je vizuálně uchvatný, má perfektní choreografii a herecké výkony nejsou špatné. Bohužel scénář trochu pokulhává a písničky mě hudebně vyloženě nudily. Druhý den si na žádnou nemůžu vzpomenout, nevím jestli bych ji poznal, natož abych si soundtrack pustil.. Raději si pustím soundtrack La La land, který mě dostal jak hudebně tak příběhově.. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tak vlastně proč ne. Původní nadšení kolem Showmana se mi vyhnulo, ale neustále jsem narážel na názory, že to stojí za to, takže jsem se musel přesvědčit na vlastní oči. Hugh Jackman je sympaťák a roli si očividně užíval a podařilo se mu k sobě poskládat zajímavé obsazení. Hudba a choreografie jednotlivých výstupů se taky povedla, takže vlastně nemám problém film ve finále pochválit. ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama