Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

campix 

všechny recenze uživatele

Největší Showman je pro mě osobně velkým překvapením. Je to sice šablonovitý příběh inspirovaný skutečnými událostmi, který je zabalený do zajímavého pozlátka, ale v tomto případě se ta vizuální a hudební stránka opravdu velmi povedla. Hugh Jackman je sympatickým motorem snímku a zbytek hereckéh obsazení ho vhodně doplǹuje. Včetně poměrně povedených a vkusných hudebních vsuvek. Příjemná zábava a kvalitně odvedené muzikálové řemeslo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V prvních pár minutách se mi vybavil Moulin Rouge a paralela s Ewan McGregorem, který si zahrál ve Hvězdných válkách, aby pak všem vytřel zrak i sluch, jako zamilovaný pisálek v muzikálu. Zprvu to vypadalo, že Hugh Jackman půjde v jeho stopách, ale ani náhodou ne. Za mě to byl castingový přešlap. On je charismatický sympaťák a je vidět že ho to baví, ale taky je sotva průměrný zpěvák. A co naplat...čím je pro komiks obrazová forma, tím je pro muzikál hudba-píseň. Bez ohledu na kvalitu obsahu je to natolik silná ingredience, že může z průměrně natočeného, zahraného a kýčního příběhu, klidně udělat greatest show. Je tedy škoda, že tvůrci nesáhli po někom, kdo by doplnil ty silné ženské songy. Je dost dobře možné, že právě to by posunulo Greatest showmana z průměrného filmu s několika skvělými písničkami, k nadrůměrnému muzikálu, s několika filmařskými neduhy. Nicméně tržby mluví za vše a vlastně odráží i pomyslné motto filmu. Bez ohledu na kritiky...důležité je, aby divák z představení odcházel šťastnější, spokojenější, uvolněnější, usměvavější... . ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Fascinující příběh, který našel inspiraci v realném světě a přetvořil ji k obrazu svému. Disponuje pomíjivým, leč podmanivým kouzlem okamžiku, které při správném načasování povznáší duši a odemyká srdce. Snad i proto, že víc než o čemkoli jiném vypráví o našich snech ... o těch, které jsme si sami stvořili a do nichž jsme promítli všechna svá přání - včetně těch nejtajnějších a nejbizarnějších. Potom už záleží čistě na nás, jak s nimi naložíme - a zdali se odvážíme je následovat, ale měli bychom s nimi zacházet s respektem ... to abychom je nerozvážně nesměnili za třpytivá pozlátka našeho světa - krom hmotných statků (nezbytných pro přežití) za slávu a vstupenku do "vyšší" společnosti, která nás stejně nikdy nepřijme jako sobě rovné. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Písničky si ještě někdy ráda poslechnu, protože muzikály já můžu. The Greatest Showman pro mě však byl utrpením. Ta fantastická show byla přesně jako kde? Jakákoliv akrobatická čísla nebo taneční vystoupení vůbec nefungovaly. Michelle Williams stále nemusím. Oba dva působili vyžile. Jedinej na koho se dalo dívat byl Zac Efron. Vím, že je to nefér srovnání, ale American Horror Story: Freak Show se mi líbilo mnohem víc. Občas mám prostě problém s tím, že mi přijde, že filmy kloužou jen po povrchu a tohle je přesně ten příklad. Nejhorší letošní film. (!) ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Naprosto vyplácané téma, ze kterého mohlo být OPRAVDU NĚCO. Bohužel jsme dostali zubožené nic. Bambilióny digitálních vizuálních efektů, dokonce i CGI liliputa! Nebo, aspoň jeho spodní polovinu. Sam Humphrey je sice trpaslík, ale rozhodně není typicky ,,liliputánsky'' disproporční, takže místo přeobsazení, obsadili digitální korekci. Přeslazenost vám teče z každýho tělesnýho otvoru, zatímco se modlíte, aby už proboha přestali zpívat! Protože to prostě nesedí. Nemá muzikál gradovat hlavně v těch zpívanejch pasážích? Nejsem expert na muzikály, ale tehle se mi fakticky nelíbil... ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Greatest Showman vypadá jako třikrát delší americký seriál Glee a vůbec cokoliv, co propojuje choreografii, lítání kamery a tu a tam nějaké povedenější písničky. Je fajn vidět krásné lidi, podporovat rovnost a vnášet pozitivní příběhy. Kvalitativně ani jako cílová skupina jsem se u Showmana ale moc nenašel. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený muzikál, ze kterého je cítit opravdová láska a radost, se kterými musel být vytvořen. Příběh mě chytil za srdce, možná i proto, že je tu skvěle podaný a jsem si jistý, že si to nemyslím jen já. Několik písniček se mi tu opravdu líbilo, což se mi u muzikálů často nestává. Někdy mi písničky v nich skoro až vadí, ale tohle rozhodně není ten případ. Po herecké stránce je film ještě lepší, než jsem čekal, a že jsem se na něj těšil právě díky hercům. Hugh Jackman mě o svém talentu opravdu nepřestává přesvědčovat. Choreografie, hudba jako taková, dokonce i střih a práce se světlem, to všechno je tu v mých očích prostě zvládnuto na jedničku. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Americký muzikál na české úrovni. My máme Ledeckého Galilea či Davidovu Kleopatru, Američané mají Barnuma. Co se týče scénáře, tak to jsou všechno šmíry na úrovni "harlequinu" či "rodokapsu". Kritizovat tyto spotřební kousky za to, že využívají slavné jméno, a přitom vyprávějí spotřební příběhy plné klišé, by bylo šlápnutím vedle. Autobusy mířící do Prahy, plné uměníchtivých učitelek, lékárnic, či knihovnic, vlastně netouží po umění, ale po feydeauovské peprné frašce či jednoduchém příběhu s hepáčem na konci a známými televizními tvářemi. A u nich jsou hlasové dispozice o dost skromnější než u skutečných muzikálových hvězd. A pokud tedy Hugh Jackman vyhořel pěvecky na Bidnících, rozhodl se se pro styl činoherního muzikálu. A jde mu to skvěle, protože sám zůstává v pozadí, a nechává hlavně zpívat jiné. Co se týče songů, tak nápadité aranžmá se jen tak nevidí, ale příběh je opravdu na přesdržku."Zrůdy" tehdy vystavoval kde kdo, ale Barnum svojí agresivní reklamou dokázal přesvědči lidi, že nabízí něco více (pochopitelně lhal a překrucoval). A od té doby se takovéto reklamě říká "barnumská". Ze stejného důvodu se od něj odtrhla Jenny Lind, a jen čert ví, proč tady dostala úlohu ďábla pokoušejícího hlavního hrdinu. Kdo ví, možná se naše děti budou za sto let dívat na muzikál "David Rath - největší doktor", či "Radovan Krejčíř - největší businessman". ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Povedené propojení muzikálových ingrediencí ve viktoriánském příběhu na téma úspěch, štěstí a odpovědnost vyzobává motivy z filmové historie (překvapivě třeba Muž na měsíci), ale lepšímu emotivnímu dopadu (jako důležitého aspektu muzikálového spektáklu) se nedostává vyznění řady scén a vývoje postav a tak trochu připomíná nedostatky Formanova teoreticky podobně kontroverzního Larryho Flynta. Film může směle stát na mimořádně pestré až z hlediska dopadu marnotratné řadě výtvarných (často jednoduchých ale účinných) a choreografických řešení, písně mají svoji kvalitu (ta se ovšem těžko kloubí s dobou příběhu), zvuková řešení mě často vytrhávala z děje a kamera se střihem mohla často příběhu pomoci více. Z kina jsem odcházel na rtech s písničkou z La La Landu. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Plytká show o člověku, který měl sakra velké štěstí v tom, že nám nemusel zpívat o svých exekucích.Pravda, nečekala jsem nic hlubokomyslného, nicméně tady jsem se nedočkala ani ničeho lehkomyslného. Mě třeba nejvíc dostalo to, jak lehce se dostal Barnum ke své ženě z lepší rodiny, zatímco jeho zástupce to s akrobatkou měl taaak strašně těžké. No a nebyla tohle jedna z hlavních zápletek tohoto třpytivého zpívaného nic? Na druhou stranu ale musím přiznat, že jinak film držel při sobě, písničky přicházely ve správný čas a ani dialogy neskřípaly, takže o.k., jednu hvězdu navíc přihodím. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Príbeh ako taký žiadna sláva, našťastie ako aj tvorcovia správne pochopili (a hlavne uchopili) ten bude hrať druhé husle. Ako býva zvykom, že hudba a vizuál doplňujú film, tu je to absolútne naopak. Z tohto pohľadu by som sa nebál tento film nazvať "revolučným". Lebo ako je to natočené/zahrané/nasvietené/nazvučené/nastrihané... Ide to ďaleko za nám tak známou floskulou "Forma nad obsah". A samozrejme mi nedá nespomenúť hudbu. Ono sa v muzikáloch (hádam len s výnimkou Singin in the rain) vždy nájde nudný part. Tu nie. Každá jedna pieseň je čo sa spevu a aranžov týka vyšperkovaná k dokonalosti. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

No tak nutno konstatovat, že Zac Efron umí nejen zpívat, hrát basketbal, ale i hrát. Kdo by to byl býval řekl, že? Film překvapivě nestojí na Jackmanovi, ale na muzikálových scénách, které jsou jednoduše geniální. Přidaná Rebecca Ferguson je naprosto zbytečná. Tahle "herečka" je dobrá leda k tomu, aby hrála po boku Toma Cruise, aby ukazovala pozadí v bikinách. 76% Celosvětový příjem k 11. 6. 2018: $433,095,097, což je 5,16 násobek rozpočtu ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo zlé. Ani hlavu, ani pätu. Časo-priestorová logika rozhádzaná krížom krážom. Milujem muzikály. Ale v Greatest Showman je jediným spomenutia hodným záberom záber s plachtou a sviečkov na streche. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Přestože prostředí cirkusu nemám ráda, tady naštěstí byla zvířata ztvárněna až v samém závěru, a to ještě díky SFX a nebylo to to, oč zde běželo. Pětihvězdička je na místě, ale už z výše zmíněného důvodu dávám hvězdy 4. Byl to především příběh o snech, cestě za jejich uskutečněním, že se člověk může jen natáhnout a své sny si plnit, nakažlivém enthusiasmu, neztrácení víry, o tom, že když někdo neukočíruje své ego, může dostat přes prsty. Ano - "Lidé víc trpí malou fantazií než velkou". Bylo to tak vizuálně bohaté a texty tak duchapřítomné, že se na to budu muset podívat ještě hned jednou, abych vše pobrala :) Mimořádně povedený soundtrack a jako tanečnice opět musím zatleskat choreograficky zvládnutým číslům. Hugh je znám svou muzikálností, Zac nám opět potvrdil, kde je jeho talent a nová hvězdička Zendaya má dobře našlápnuto. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jackman ťahá celý príbeh úplne bez problémov, výprava je nádherná, piesne chytľavé a príjemný feeling srší z filmu celý čas. Od Moulin Rouge najlepší muzikál aký som videl. A to ich moc nemusím. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Že se srdce nedá ukrást? Tento film to v naprostém klidu dokázal. Už od prvních chvil strhl mou maximální pozornost natolik, že bych u něho nehnutě vydržel, i kdyby měl 4 hodiny. Tak jak odporuji muzikálům všeho druhu, tak mě The Greatest Showman svou roztomilostí, vyhlazeností a až neuvěřitelnými výkony všech známých tváří naprosto citově rozložil. Každá zpívaná scéna perfektně sedla a já tentokrát více než obdivuji, že se zde nikdo nesnažil hrát až na příliš dramatickou notu a více se drželo budování skvělého vizuálu a srdcervoucích dialogů. Nebudu lhát, že jsem měl místy na krajíčku. A Rebecca a její vystoupení? Nelze užít jiného slova než famózní! REWATCHED 25.12.2018: Už jsem tuhle filmovou dokonalost viděl napodruhé rozkouskovaně v červnu ve škole, ale až o letošních svátcích jsem si ji dopřál zase znovu plnými doušky a opět jsem měl v jistých zpívaných pasážích slzy v očích. Mí dvorní oblíbenci Hugh Jackman a Rebecca Ferguson v nejlíbeznějším snímku roku 2017! ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že Hugh Jackman se z wolverina vyklube zpěvák. The Greatest Showman je skvěle natočený film s krásnými kulisami a parádním obsazením. Občas se songy moc opakovali a to mi trošku vadilo. Jinak zajimavý snímek, který za to stojí. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Přesně jak se říká, s jídlem roste chuť... Co se filmu týče, jsem velmi spokojený, a dal bych i 5 hvězd. Nicméně ty jsem dal filmu Bídníci a ten byl, podle mého názoru, ještě o malinko lepší. Výsledné 4 hvězdy jsou tak naprosto zasloužené, rozhodně je mnoho důvodů proč si tento muzikál pustit a já do budoucna nevylučuji, že se na něho s chutí nepodívám znovu. 80% ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama