Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

Killda 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že někdy v životě uvidím horší muzikál než Chicago... dnešní kinematografie mě však nepřestává překvapovat. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Jackman a jeho cirkus. Nebolo to až tak zlé ako som si myslel, ale predsa je to muzikál. Pesničky celkom podarené až na to že ich bolo strašne veľa. Ale tak muzikál je muzikál. Ale nápad s cirkusom bol fajn. 3* ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Miluju muzikály a tenhle se opravdu povedl. Chytlavé písničky (jo poslouchám to furt dokola) a skvělí herci. Hlavně Hugh Jackman mě překvapil, role mu skvěle sedla. Opravdu krásný počin, který jsem určitě neviděla naposledy. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna muzikálový fanda. Přesto jsem se tady opravdu našel. Za vinu to dávám předevím sympatickému obsazení a velmi chytlavým a povedeným písním. H. Jackman si roli evidentně užil, film táhl a i dokázal, že zpívat umí. Sekunduje mu velmi zdařile Z. Efron a pro mě neznámá Zendeya (disney channel moc nesleduji). R. Fergusson byla úžasná - během jejího vystoupení až mrazí - ale bohužel moc prostoru nedostala. Dokonce i ten příběh cirkus/kuriozity na mě zapůsobil. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Dobrá správa pre všetkých je: pokiaľ ide o hudbu, pieseň a choreografiu, sú zvládnuté na výbornej úrovni. Ak pochopíte, že v deji nie sú žiadne slepé odbočky a niekoľko zúčastnených utiahne celok, už sa nemusíte zaoberať intrigami a priamo si vychutnať, čo autori predkladajú. Od začiatku vedia, kedy nasadiť pieseň – pri prísľuboch, smútku, úspechu, no súčasne vás občas prekvapia a idú do kompozícii aj keď to nečakáte (napríklad úžasný barový duet Jackmana a Efrona). Navyše dokážu gradovať scény – potenciálny oscarový hit This Is Me je úžasnou davovou scénou a vystúpenie Jenny Lind v podaní Rebecci Ferguson na scéne (no s hlasom Loren Allred z The Voice) vám berie dych presne kde treba. Moderné piesne sa nestanú klasikou, no vybrané kúsky sa dajú počúvať dookola a na plátne ich predvedú výborní herci. Hugh Jackman je vynikajúci (top nominácia na Zlatý glóbus), Zac Efron potvrdil, že spev mu ide lepšie ako niektoré komédie a spárovanie so Zendayou má kúzlo a prekvapí aj Michelle Williams. Rebecca Ferguson má menšiu, a silnú roličku. Proti castingu sa nedá nič namietať. Vždy som túžil v IMAX-e vidieť dobrý muzikál – a Najväčší showman mi tento malý sen plní. Nie je to absolútna klasika na dekády vopred, ale dobre poskladaný projekt, ktorý poteší v správnom čase. 92% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Aj na muzikál je dej nejako chudobný. Z majiteľa cirkusu s podivnosťami ako bradatá žena sa odrazu stane manažér opernej speváčky, čo trochu nedáva zmysel a podobne aj ďalšie rýchle dejové obraty. Pesničky to tiež nezachránili, takže z toho je iba rýchlo zabudnuteľný muzikál, ktorý zapadne k desiatkám ďalších. –––– V rukách skutočného umelca by to mohla dotiahnuť ďaleko. Škoda, že narazila na vás. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem velký fanda muzikálů musím říct, že tenhle se mi fakt líbil. Zábavné, pěkně natočené a uteklo to jako voda. ()

blechy 

všechny recenze uživatele

Asi ne uplne pro kazdeho, ale ja to zral od zacatku az do konce. Absolutne hvezdny vykon Hugh Jackmana. Na IMAX platne uzasna podivana :-))) ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že zítra jdu do kina znovu. A pozítří! A popozítří! A v jednom kuse poslouchám soundtrack a budu první ve frontě na DVD! ... asi takhle nějak se mi to líbilo... ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman je vážně sympaťák a navíc umí i zpívat, tak není divu, že se na jeho prosincového Největšího showmana chodí ještě v únoru. I já jsem velmi rád přispěl a tenhle velmi chytlavý soundtrack mě bude pronásledovat určitě ještě pěkných pár měsíců. Velmi mě překvapilo, že nejen Jackman, ale i ostatní obsazení umějí náramně zpívat, obzvlášť Rebecca Ferguson. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Barevné, americké, popové a okázalé. To jsou hesla, která mě během sledování Showmana napadaly. Film mě svým zpracováním na jednu stranu bavil - produkce byla epická, výpravná, barevná herecky dobře obsazená a režijně zvládnutá. Scény byly točeny na efekt a občas to fungovalo. Hudební základ asi záleží na vkusu. Na mě to bylo příliš popové, americké a přeslazené, ale budiž. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

No..před puštěním jsem zapomněl udělat jednu zásadní věc a to zkontrolovat si žánr filmu. Ve snu mě totiž nenapadlo, že by Hugh Jackman mohl zpívat. Nicméně stalo se a já si ke svému překvapení pustil muzikál, který si pouštím asi tak často, jako dechovku. Vzhledem k mé neznalosti žánru nemohu hodnotit v porovnání s konkurencí, takže hodnotím pouze zážitek samotný a ten považuji za čistě průměrný. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mimořádný, opakuji a zdůrazňuji, Mimořádný filmový zážitek, který mi přinesl skutečný pocit blaha. A to jsem do něj šel původně s pořádnou dávkou skepse, neboť přeci jen muzikál z cirkusového prostředí ve mně budil spíš hrůzu, než zájem a pozitivní očekávání, jenže již od prvních tónů jsem začal tušit, že tohle by mě mohlo naplnit a nemýlil jsem se. Už totiž hned neuvěřitelně strhující úvodní píseň mě naprosto vtáhla do světa P. T. Barnuma, ze kterého se mi na konci filmu pak strašně moc nechtělo ven, neboť jsem si v něm užil naprosto vše, po čem mé filmové srdce touží. Strhující děj, skutečně silné emoce, úžasné herecké výkony, obrovská filmařská kreativita, okouzlující nápaditý vizuál, dech beroucí atmosféra a jako třešnička na dortu neuvěřitelně chytlavé, podmanivé songy, z nichž každý jednotlivě mě vážně dostal do kolen, takže pro mě i jeden z těch absolutně nej soundtracků vůbec. Samotná zápletka sice není nikterak objevná a její poselství, respektive pointa by se dala označit téměř až za kýčovitou, ovšem díky fantastickému zpracování je to úplně jedno, účelem této podívané totiž bylo propojení hudby, filmu a pohybu v jeden fungující celek a výsledek je dokonalý soulad ve všech směrech. Vše mi přišlo neskutečně procítěné, emočně něžné a delikatesně působivé, zkrátka celé to velkolepé představení mě mimořádně oslovilo, a pokud šlo opravdu o vytoužený filmový sen Hugha Jackmana, pak se splnil nejen jemu, ale i mě, takže upřímně moc díky, Hughy. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Od Moulin Rouge první moderní muzikál, k jehož performacím a písním se budu vracet...Rebecca Ferguson skvěle prezentuje Never Enough a na Jackmanovi je v každém záběru poznat, s jakou energií táhne svůj vysněný projekt... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Ihned jsem si tenhle film zamiloval. Mozna je to kyc. Ale k tomuhle snimku to proste patri se vsim vsudy. P. T. Barnum jako snilek z nuznych pomeru, ktery zalozi cirkus s podivnostmi, aby nakonec nasel v zivote to nejdulezitejsi. Pratele, lasku a rodinu. // Filmove muzikaly mam obecne rad. Mam vic casu sledovat text, coz mi divadlo neumoznuje. Tam proste kdyz clovek neslysi, nebo je blba akustika, ma z predstaveni prd. Tady je navic vpodstate kazda pisnicka naprosto skvela. At uz je to "A Million Dreams", kterou nazpivala i Pink, pres naprosto uchvatnou "Never Enough" nebo na oscara nominovana "This Is Me". Vsechny jsou melodicke, energicke, a i kdyz je to pop, ktery v te dobe asi neznal nikdo, zeru to proste se vsim vsudy. K tomu vsemu super casting a velmi dojemne momenty. Je to od zacatku do konce prijemna a rekl bych hodnotna zabava s dulezitym humanitnim poselstvim. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Cirkusový kýč. Nečekal jsem mnoho od nezkušeného režijního debutu, i tak jsem trpěl. Celé je to bídně odvyprávěné, písniček je mnoho, z čehož mám silný pocit, že se dívám spíš na předlouhý, utahaný a v některých pasážích dokonce odpudivý videoklip. Obsazení tolika známých tváří je k ničemu, není tu co hrát, a některé tváře mě mohly odradit již v traileru. Loňský povedený La La Land se určitě nekoná... 35 % ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama