Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 5

Recenze (564)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $84miliónov║Tržby USA $174,340,174║Tržby Celosvetovo $435,732,529▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,173,565║ Tržby za predaj DVD v USA $30,139,524║ __Fenomenálne! Famózny muzikál!__ Krásna choreografia, chytľavé piesne, výborný herci, samozrejme Hugh Jackman vládne a citeľne si to užíva. Dejovo pútavé, dobové, nechá to zaspomínať na rovnako výborný Moulin Rouge. Neveril by som že to môže byť až taká muzikálová pecka, ktorá ani na chvíľu neodradí, nestratí vašu pozornosť. Dokonca aj taký Zac Efron tu je v pohode a asi po piatich rokoch si našiel normálnu znesiteľnú úlohu a nehrá už otravného spratka. Hudobne to je dynamické, úžasne to dotvára obraz. Je mi troška ľúto že som to prešvihol v kine a spätne, môžem povedať že pre mňa ide o film roka 2017. /100%/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mistr humbuku doručil bizarní jízdu plnou podivných zrůdiček a velkolepých hudebních čísel. Vykreslení hlavní postavy však zůstalo nedotažené. Barnum celou dobu osciluje od samaritána k podvodníkovi. Pomohlo by lepší ukotvení jeho charakteru. Větší pozornost tak na sebe překvapivě strhne vedlejší linka, kde je létající Zendaya a kluk z plakátu Efron. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherný vánočně laděný muzikál, kde Hugh Jackman maximálně proživá všecko, co se děje na plátně a nevím úplně, jestli jde pouze o to, že je muzikálů tak málo, ale všechna taneční čísla, a že jich je možná až moc, stojí bez výjimky za to a díky chytlavým písničkám a vymazlené choreografii dokáží člověka naprosto odzbrojit (Zendaya je naproso úžasná). Bohužel, k vytouženému pětikvaltu možná chybí schopnější dějová dramaturgie, přičemž některé zásadní události se možná stanou až moc rychle a problémy se zas až moc rychle vyřeší, skoro jakoby původní sestřih měl něco kolem 3 hodin. Samozřejmě je možné, že výrazně zasáhly střihačské nůžky, ale to mě zkrátka občas vytrhlo ze zážitku. PS : Už jsem si myslel, že jsem Rebeccu Ferguson viděl ve všech možných rolí, ale tahle operní pěvkyně jí sedla naprosto maximálně. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jackman si ze země vydupal muzikál, který každým songem vzývá emancipaci a řve, že být jiný je v pohodě, přitom je sám tak umělý, falešný a kašírovaný, až to bolí. To jsou paradoxy, co? Nepopírám, že ty písničkový montáže mají zvlášť ze startu celkem drajv a navíc děj posouvají (zdravíme statické obludnosti typu Nine), jako celek ale Největší showman pořád bojuje, aby se v něm něco dělo, proto třeba vytasí s postavou Rebeccy Ferguson jako švédský operní pěvkyně, která by Jackmana tak trochu chtěla... Ale Hugh má přitom oči jen pro Zaca Efrona, kterému zpívá, že ho "převede na druhou stranu"! Celá freak show nevyuživá (prosto má jen Zendaya a ta vousatá zpěvačka) a na samotný vystoupení se nějak zapomnělo... Je to prostě falešný. 50% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Film jako by vypadl z jiné doby. V základě chce nabídnout příběh snílka, který si jde za svým snem, na své cestě zakopne, ale poučí se. Až tak jednoduché to je. Ale tvůrci sem chtěli nacpat ještě něco málo levičácké agitky, takže se Hugh Jackman na jevišti natřásá spolu s hrstkou podivínů - vousatou ženou, vysokánem, potentovanými týpky nebo s asiaty a černochy, protože rasismus. Smyslem má být, že jsme si všichni rovni. Jenže tu samozřejmě máme hrozně hloupé zlouny, kteří prostě nemohou přijmout, že je někdo jiný! A pak jsou tu boháči, kteří mezi sebe nepřijmou lidi z jiné vrstvy! A jsou hrozně omezení a zlí! A všichni ti Jackmanovi divnolidi jsou samozřejmě hodní, aby divák snad nezapochyboval, co si má myslet... Škoda, že ale film zapomněl někomu z těch freaků dát zajímavou osobnost nebo příběh... nene, radši se budeme soustředit na Jackmana a jeho sen. Mno... Muzikálová čísla nejsou moc zajímavě zpracovaná - dobře se poslouchají, ale zapamatovala jsem si jenom dvě písně: power baladu "Never enough", ze které místy až mrazí, a "Rewrite our stars", která je doprovázená zajímavým artistickým doprovodem. Na to, že Jackman chtěl tenhle film natočit už sedm let, tedy žádná sláva. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Rebecca Ferguson (Jenny Lind) pri natáčaní scén v opere síce spievala, no v konečnej verzii filmu počujeme hlas Loren Allred. (nirvana91)
  • Film byl inspirován skutečným životem P. T. Barnuma, který žil mezi lety 1810 a 1891. (hendrich6)

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama