Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neodolatelná přitažlivost mezi černou ženou a bílým mužem odhalí rasistické předsudky zdánlivě korektního okolí. Na dobročinném večírku se seznámí dva dobře situované páry: Bertrand a Nadine, Elena a Carlo. Rozruch nastává, když mezi Carlem a Nadine přeskočí jiskra. Manželská nevěra je, chtělo by se říci, celkem banální záležitost – to by ovšem nesměla být Nadine černoška a Carlo běloch. Na rozdíl od aktérů „obyčejné" aférky musí tato dvojice čelit odsouzení nejen svých partnerů, ale odporu a zděšení celé bílé i černé komunity. Zdá se, že překročili hranici, o které ani netušili, že existuje...
Režisérka Cristina Comenciniová uchopila citlivé společenské téma lehkou rukou. Scénář se soustředí na paradoxní a leckdy i komické momenty, kdy je zdánlivá tolerance a korektnost současné společnosti konfrontována s hluboko zakořeněnými předsudky. Přiznat se ke vzájemné lásce a přitažlivosti znamená pro černou ženu i bílého muže vystoupit ze společenství, kam až dosud patřili. Černá a bílá je tak snímkem vyprávějícím nejen o lásce a rasismu, ale i o nelehkých rozhodnutích, kterými je lemována cesta za štěstím. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hádej, kdo přijde na večeři v moderním hávu a italských exteriérech má mnohem větší důraz na téma rasismus. Ale to své téma zase mnohem více ředí žoviálním romantickým příběhem. Leč máme tu zase další linii, která ukazuje na přetvářku xenofiliků skrývajících svůj rasismus. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslela, že se jedná o úplně jiný film, ale zaujalo mě to natolik, že jsem u něj zůstala.. Sociální drama zaměřené na mileneckou lásku mezi dvěma rozdílnými světy a jejím dopadem na jejich rodiny.. Moc povedené a na italský film velmi dobré ;-) ()

universal 

všechny recenze uživatele

První romantický film, co jsem shlédl bez holky. Dalo by se říct, že jsem hrdinům fandil, až do posledního konce. Hezký příběh uvěřitelné lásky, s dobrými dialogy, výbornou herečkou a tím "správným" konce. 8/10 100% romantika. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu bolo nakročené k skutočne veľmi ambicióznej dráme, ktorá rieši viacero vecí naraz. To je jej najväčšia devíza, pretože jej protagonisti to nemajú tak jednoduché, aby sa zaoberali iba čisto manželskou neverou, v hre je totiž aj rasizmus, či už skrytý, alebo jasne otvorený a to z oboch strán. Predsudky, povýšeneckosť, manželská letargia, túžba po niečom novom a inom atď. Film obsahuje niekoĺko vynikajúcich dialógov, scény, ktoré sú napríklad po pol hodine znova citované a dostávajú tak nový význam. Režisérka však natočila film, ktorý nepôsobí bohužiaľ akosi festivalovo príťažlivo, takže sa dobrovoľne zrieka vysokého ohlasu verejnosti. Skutočne prvá tretina filmu je matná a nevedel som, či pokračovať. Bola by to ale chyba aj vďaka otvorenému záveru, ktorý je obrazom toho, čomu hovoríme skutočný život a ľudská prirodzenosť. Je chválihodné, že dve hlavné postavy sú ženaté a tak nie sme svedkami iba britkej konverzačky. Potom ale nechápem, prečo je režisérka k nim tak zhovievavá a prečo by sme mali byť aj my. No ale to je ten komplikovaný život. 70%. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama