Reklama

Reklama

Dinosauří gangy

Velká Británie, 2011, 2x46 min (Special Edition: 100 min)

Nemilosrdná éra dinosaurů skončila před 65 miliony let. Paleontolog Dr. Phil Currie, který je zkoumá, přišel v odlehlém koutu světa na zajímavý objev. Na jediném místě byly nalezeny pozůstatky 68 obrovských tyranosaurů. Vědec přichází s překvapivým vysvětlením. Lovili v děsivě nebezpečných smečkách. Jeho teorie ale má tvrdé odpůrce. Ti tvrdí, že takové činnosti nebyly mozky plazů schopné. Za první lovce, kteří vzájemně spolupracují, byli považováni savci žijící desítky milionů let po dinosaurech. Smečka tyranosaurů na lovu – to je strašlivá představa! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Nonna 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument se zajímavými hypotézami, které řeší, jakým způsobem lovili ještěři v dávných dobách. Vědci aplikují poznatky ze zkoumání dnešních žijících fosílií (varanů, pštrosů a pod.) na tehdejší živočichy. Srovnávají kosterní pozůstatky, používají vyspělou moderní technologii a pomocí počítačů simulují běh a lov dinosaurů. Napadá mě však jedna otázka, čemu to, pominu-li přínos pro filmaře onoho dokumentárního filmu, prospěje, budeme-li vědět, že tyranosaurus rex lovil v tlupě.......nebo sám? ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč mám svůj čas věnovat popisu rozsáhlého výzkumu, který dospěl k tomu, že mladí tyranosauři byli rychlí zatímco staří zcela překvapivě pomalejší...A tudíž ti mladší naháněli kořist do spárů těm starším...tedy možná... ()

Reklama

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

Zpracování není tak špatné, ale hlavní myšlenka značně pokulhává. Celým dokumentem se prolíná otázka: Proč se tím někdo zabývá? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkné prehistorické vyprávění. Závidím varanům, že se jim třikrát ročně obnovují zuby, ale čekat u oběti celé dny než chcípne a budu ji moct sníst by mi vadilo stejně jako čekání v restauraci na jídlo. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť tento dokument kladne. Jedno nálezisko so 60 kostrami tyrannosaura ešte stále nedokazuje, že žili v skupinách. Možno ich zahubil vírus, umreli v bahne ja neviem bla bla... keby je viac takýchto nálezísk, áno dá sa už o tom polemizovať.. ale takto ma to akosi nepresvedčilo. Nie z toho dôvodu, že by som nedokázala prijať dáku novú teóriu len to jednoducho nebolo presvedčivé dostatočne. Ďalšia vec, najskôr je toto celé podávané tak, že áno žili v skupine, a potom v dokumente zas zaznie, že je to iba myšlienka. Tak ako to je dokelu? Pri druhom diele som mala skôr pocit, že pozerám dáky dokument z Afriky. Navyše ma strašne moc vytáčali neustále sa opakujúce zábery. Každá scéna s dinosaurami tam bola minimálne 5x. Ak mali tak nízky rozpočet tak nech ho radšej nerobili. Myslím si, že mnohí ako fanúšikovia dinosaurov iba zbytočne nadhodnotili tento dokument a nehodnotili objektívne. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama