Reklama

Reklama

Vinnetou


Vinnetou: Tajemství Stříbrného jezera (E02)

(epizoda)
  • Německo Winnetou - Das Geheimnis vom Silbersee (více)

Obsahy(1)

Old Shatterhand již nějaký čas pobývá u Apačů a i když jej nejen Vinnetou a Nšo-či, ale i ostatní členové kmene přijali mezi sebe, cítí v sobě rozkol. Život v divočině mu sice učaroval, ale současně ho to táhne zpátky do bující civilizace. Utřídit si myšlenky a uvědomit si, kde leží jeho srdce, mu pomůže nové dobrodružství, které ho s jeho rudým bratrem čeká. Mexický bandita El Mas Loco se od podivínského profesora etnografie Spenglera, jenž mu dluží peníze, dozví legendu o zlatém pokladu Apačů. Se svou skupinou rabiátů zaútočí na Vinnetouův kmen a zajme Nšo-či. Ta coby šamanka má být s legendou seznámená a za pomoci spojení se silami přírody dokáže najít bájné Stříbrné jezero, kde se má poklad nacházet. V patách nevyzpytatelných a nelítostných banditů se vydávají Vinnetou, Old Shatterhand a Sam Hawkens. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dost lepší než první díl, a zhruba do půlky bych tomu klidně dal 4 hvězdy. Vtipně je vyprávěno jak Vinetů i Olčetrhend přišli k Henryovce, Stříbrné pušce, i jak přišli ke svým koňům. Olčetrhend konečně odložil to svý sako a dostal pořádnou jelenici s třásničkama. KOnečně to má nějakou návaznost na legendární postavičky a vše co k nim patří. Tohle propracování backgroundu se jim fakt povedlo. Nakonec i Olčetrhendova postava má nějakej vývoj, a přecijen ta jeho slabost z prvního dílu jakoby měla opodstatnění, vždyŤ to byl tehdy grýnhorn a legendou se mohl stát až teprve něco dokáže. Překvapila mě celá řada vtipných scén, Olčetrhendovo osvobozování zajatých apačů, či Samovo párátko.. úvod mi hodně připomíná film Zkrocená hora, čili teplí bratři u táboráčku :) Na jedno shlédnutí je to super alternativa ke klasice, není to už tak mělký jako první díl a celkem to i pobaví. Doporučuju všem ultras. Na tohle se asi někdy podívám znovu. ()

sharka.68 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nedoukoukala jsem, skončila jsem ve chvíli,kdy mi doznívala v uších apačská lakotština a Nšo-či sundavala kostěný "mužský plát", který se nosil až v rezervacích a ne na prérii, kdy ještě byli indiáni volní...a pak dala dolů šaty a sundala kalhotky..to mě odbouralo tak,že jsem vypnula televizi a šla si číst.... ()

swinevenca odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl druhý: Šamanka hledá muže. Tady už se o příběhu nedá mluvit vůbec. Hodinu a půl dlouhá soap opera, která se tajemství Stříbrného jezera věnuje deset minut a zbytek času sleduje tři rádoby milostné linky, které zahrnují reinkarnační pokusy sjetého Mexičana, genderové ponížení před nastoupenou indiánskou jednotkou a podnikatelské začátky lehkých děv. Tenhle díl mě nezklamal, ten mě vyloženě nasral. ()

MartinReno 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol ako tak zaujímavý,no tento druhý smeroval miestami až do krajnej tuposti.Hoci niesom zarytým fanúšikom povodných Winnetuoviek,toto je stŕmy prepad dole. ()

bmx6 

všechny recenze uživatele

Oproti původnímu zpracování je tohle velká slabota.Herci působí odpudivě.Je to škaredé a už vůbec to není koukatelné. ()

0kozel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to špatné, ale příběh mi připadá lehce odfláknutý jakoby se nechtělo scénáristovi moc přemýšlet. Oceňuji ale, že přátelství mezi hlavními postavami vzniká postupně, stejně tak pozvolna se stává z Karla Maye Old Shaterhand. ()

rigby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí prvního filmu Nový svět jsem se nemohl dočkat na oblíbené dobrodružství kolem pokladu Stříbrného jezera. Nebyl jsem zklamán, ale ani jsem nebyl tak nadšen jako v prvním případě. V mnohém bych se v hodnocení opakoval, tak jen shrnu, že i tento film se mi líbil. Nevadí mi, že dějově byl hodně odlišný od šedesátkového Pokladu, ale bohužel nedosahoval takových kvalit, jako film první. Jednotlivé postavy, zejména bandité, jsou naprosto nevýrazné. Ani hlavní kladní hrdinové tentokrát nejdou do hloubky a jsou jen dvojrozměrnými figurkami. Na první film se rád znovu podívám, po shlédnutí tohoto druhého dílu nebudu toužit. I tak se nemohu dočkat třetího závěrečného pokračování... ()

ALchemik 

všechny recenze uživatele

No jo, všichni mají v hlavě pohádku z roku 62...Ale tohle není žádná pohádka, ale film podle knihy, mnohem realističtější a upřímnější....A pro mně stejně dobrý jako ta původní pohádka. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi to zkrátím. Old Shatterhand je tady trošku trouba, který neví, co chce. Vztah s Vinnetouem pořád teprve vzniká. Stříbrné jezero je zklamáním, nebylo tak kouzelné, jak by mohlo být. Hlavní padouch je šašek. Samotný poklad je propadák, protože to odflákli. Sem tam zlatá mince a jinak jen voda a nějaký totem. Ani samotné nalezení pokladu nemělo žádný nádech úžasu a zaražení. Objevilo se pár drobností o tom, jak Vinnetou přišel ke cvočkovaté pušce, jak ke své zbrani přišel i Old Shatterhand nebo jak získali koně, to bylo moc fajn. A i přes některá negativa se mi dvojka nakonec líbí víc, protože byla roztomilejší a úsměvnější. Spíš s komediálním nádechem a to bylo bezva. ()

DrakMrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě fajn pokračování a to jsem na knížkách i filmech vyrostl... jenže tenkrát jsem byl dítě a hltal jsem knížky i film... Teď když to vidím převyprávěné do dospělejší podoby musím říct, že to vůbec není marné... Pěkné, dobrodružné a rozhodně reálnější... za mě to na čtyři hvězdy dosáhne ()

Dvorik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z knížky nezbylo skoro nic. Mnohem horší než první díl. Stříbrné jezero by mělo způsobit wau efekt jako v původním filmu, místo toho se koná neuvěřitelná nuda. Jedna hvězda navíc za nádhernou (a trochu nahou) Nšo-či. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tejto romanticky ladenej epizóde sa hon za zlatým pokladom zmení na hon za niečím ešte cennejším - za srdcom Nšo-či, ktoré sa Shatterhandovi podarí "zapatrošiť". A pokiaľ naháňačka k Striebornému jazeru trvá, tak nemá chybu. Tam však dôjde k pár krkolomným udalostiam (Nšo-či padne do jamy, Shatterhand sa potápa vo zvone), ktoré slúžia na predĺženie stopáže, nie však napätia. Statočné duo W+S sa tu totiž dostáva až do štádia bezradnosti, ktorá dobrodruhom nesvedčí.↵  Záver je realistický, no na úkor spektakulárnosti. Do toho zapadá i príchod Indiánov s krížikom po funuse. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uff! Je to film o Nšo-či. Těžko koukat s nadšením na dobrodružný příběh, jehož hlavní hrdinové jsou Pat a Mat, kteří nemají žádný plán A, natož pak B. Absolutní lůzři a babráci, navíc padouši tu nejsou tak padoušští a jejich šéf je chudák duševně postižený z nešťastné lásky. Měla jsem chuť skočit do děje a Nšo-či helfnout, abychom se pohli z místa. Naproti tomu děj kolem jezera a hledání pokladu je vyloženě odfláknutý a radši nebudu zkoumat, jak přenesli k pokladu suché pušky a ponča a proč se šéf nedostal ven. No, aspoň že vím, jak to bylo s Ribannou a jak přišel Vinnetou ke stříbrné ručnici. Oddychla jsem si, že už po 90 minutách bylo vše ok, Sam byl domestikován a Shatterhand dostal povolení k výstavbě nemovitosti. Hvězdy dávám za Nšo-či, Sama, apačský humor a nezapomenutelnou hudbu Martina Boetchera. ()

ssarka odpad!

všechny recenze uživatele

jako vše nově přetočené posledních 10let...netřeba nijak vysvětlovat hodnocení,film postráda smysluplnou zápletku,JAKÉKOLI charisma divokého západu, herecké výkony a je prostě zbytečné aby to vznikalo.. ()

Warapeidza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozné. Po prvním ucházejícím dílu velký fail. Dějové a časové nesmysly, totální koniny, idiocie hlavních postav, a hlavně ukončení závěrečného souboje děs běs. Celý děj mi přišel strašně odfláknutý a vymyšlený za jedno odpoledne, chudák Vinnetou i slzu uronil, když tohle všechno viděl... Jedna hvězda za krásné lokace a za indiánský humor. ()

Reklama

Reklama