Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Old Shatterhand sice pro sebe našel štěstí v soužití s Nšo-či, ale během pravidelných výprav zpět do rozrůstajících se výsep civilizace poznává, že na jeho způsob života a přátelství s indiány lidé v městech pohlížejí skrz prsty. Přesto se snaží trpělivě přivést obě strany k jednomu stolu, když už ne na úrovni státních autorit, tak alespoň jednotlivých lidí. Jeho poklidný život v usedlosti na území Apačů vezme náhle za své, když během kopání studny místo na vodu narazí na ropu. Naneštěstí zrovna v nedalekém Roswellu pobývá syn ropného magnáta Santera, který zde uvízl cestou do Los Angeles. Tam ho otec vyslal z New Yorku, aby se nezvedeného a zlovolného grobiána zbavil. Santer Junior si umane, že půdu Apačů získá za každou cenou. Vinnetoua a Old Shatterhanda čeká boj proti lidské zlobě motivované hrabivostí, personifikované do jejich nejzavilejšího a nejnebezpečnějšího protivníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (72)

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejtemnější a nejsyrovější díl z celé minisérie. Indiáni už snad nemohou být divočejší a jejich protivníci zákeřnější. Ve srovnání s tímto pojetím je původní zpracování opravdu jenom přeslazená limonáda pro děti. Při jedné ze závěrečných scén, podbarvené s využtitím původního hudebního motivu, v podání sólového ženského hlasu - ála Gladiátor či Pán prstenů, naskakuje husí kůže... Bravo tvůrcům, podařil se jim husarský kousek - a jednoznačně za plný počet.! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší než předchozí film, škoda jen té poněkud unylé "poslední bitvy", která se moc nepovedla (ačkoliv ve srovnání s minulou jeskynní přestřelkou byla takřka dobrá), a vyčichlého finále. Jinak to bylo krásně tiché, záleželo tomu na postavách a když už by se zdálo, že přijde nuda, přišlo ohromné vyjednávání s Tokvi-kavou - pro mě vrchol filmu. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slušný závěr dost slušné reálnější trilogie o tom, kterak to vlastně bylo s těmi legendami o statečné bílé tváři, sdílející svůj osud s osudem kmenů rudých bojovníků, čelících nájezdům osadníků z dalekých zemí za velkou louží. Čekal jsem, že tenhle miniseriál bude jen smutná laciná fraška snažící se zalíbit známými postavami a příběhy a přitom na ni všichni zapomenou tak rychle, jak jen ohnivá voda vyprchá, ale překvapivě jde o velmi slušné zpracování, temnější, reálnější země osidlované uprchlíky a bezskrupulózními zhýralci všech možných zemí a národů.. Naivnější pohádky, které jsme sledovali jaké malé děti v tomhle zpracování samozřejmě nečekejte, pokud ale nebudete právě tímhle vzpomínkovým závojem zaslepeni, dokážete si tuhle novou formu také užít a možná překousnete i poněkud lehce za skalp přitažený konec. Ale bylo to překvapivě fajn. V tomhle výjimečném případě, tak trochu potvrzujícím pravidlo, ale neberte na zdejší celkové hodnocení ohledy a zkuste se na to také podívat. Velmi solidní výběr herců, velmi solidní dabing (překvapivě) a velmi solidní rozhodnutí ponechat jazyk indiánů tak, jak byl v originále, protože obzvlášť hluboký hlas a vzhled Tokvi-Kavy za to stojí. Prostě slušná práce, fakt nečekaně slušná. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plati temer to same, co pro prvni dva dily. Nemci dokazali udelat slusny remake formou intimniho dramatu, ktery ale bohuzel nevynika jako dobrodruzny film. Trochu jsem cekal, źe do teto trilogie nasoli spoustu eur, digitalnich i jinych efektu, ze to bude velkolepe. Bohuzel neni. I zde se kamera soustredi hlavne na male sceny, at uz v Roswellu, tabore Komancu, veznici, jeskyni nebo na Shatterhandove farme. Chybi tu ten pocit prostoru. Velke prerie, projizdeni na konich aj. Herci jsou neustale "uzavreni" na prostoru maximalne jednoho hektaru. Toto "stisneni" bylo asi nejmensi ve dvojce, ale vpodstate je spolecne pro vsechny casti. Je to vazne skoda, protoze filmy o indianech si volnost vyzaduji. Na druhou stranu to dava vyniknout dialogum, hlavne mezi Vinnetouem a Shatterhandem. Takze i kdyz utocicich Apacu napocitate sotva tricet a zhruba tak stejne pistolniku belochu a bitka tedy neni nijak pametihodna, prece jen vas budou nektere momenty velmi dojimat. Kdyz clovek akceptuje, ze nekouka na americky velkorozpoctovy western, ale na pribeh dvou pratel odlisnych ras, funguje to. Mozna by to mohlo byt i delsi, nez jenom tri dily. Navic je zde opet maly odkaz na originalni serii formou role "puvodniho" Santera M. Adorfa. Akorat bych rad, kdyby mi nekdo vysvetlil dulezitost ropy v dobe parnich lokomotiv :) I stara serie mela napr. "Petrolejoveho prince", ale nenapada me, do ceho jineho nez do lampicek by se ta ropa tehdy mohla davat :-D ()

Torgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepšia časť. Santer sa vydaril a téma boja indiánov proti nenásytným belochom je klasika, ktorá nesklame. V záverečnej časti som si už na hrdinov zvykol a dej profituje aj zo zovretého deja naprieč epizódami. Škoda straty tempa pri indiánskych pytačkách a obmedzeného rozpočtu, kvôli ktorému finálna prestrelka vyzerala pomerne biedne. 7-/10 ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama