Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Old Shatterhand sice pro sebe našel štěstí v soužití s Nšo-či, ale během pravidelných výprav zpět do rozrůstajících se výsep civilizace poznává, že na jeho způsob života a přátelství s indiány lidé v městech pohlížejí skrz prsty. Přesto se snaží trpělivě přivést obě strany k jednomu stolu, když už ne na úrovni státních autorit, tak alespoň jednotlivých lidí. Jeho poklidný život v usedlosti na území Apačů vezme náhle za své, když během kopání studny místo na vodu narazí na ropu. Naneštěstí zrovna v nedalekém Roswellu pobývá syn ropného magnáta Santera, který zde uvízl cestou do Los Angeles. Tam ho otec vyslal z New Yorku, aby se nezvedeného a zlovolného grobiána zbavil. Santer Junior si umane, že půdu Apačů získá za každou cenou. Vinnetoua a Old Shatterhanda čeká boj proti lidské zlobě motivované hrabivostí, personifikované do jejich nejzavilejšího a nejnebezpečnějšího protivníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (72)

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Santer Junior prostě nebyl ono. Titulky s mapou byly skvělý. Potěšilo mě, že původní hudební motiv nebyl jen na konci. Objevení ložiska ropy pobavilo. Jasně: nikdo se to neměl dozvědět, ale všichni to věděli. Soud byl narafičen a zmanipulován. Sam zas dorazil tak-tak. Plamen těsně nad dynamitem působil dost výhružně. Prezident – „náčelník bělochů“ zněl úsměvně. Souboj tomahawků u ohně byl neslaný a přeřvaný. Domluva na nezabití Tokvi-Kawi byla příliš sladká a teatrální. Olda s modrým proužkem a tím spíš jeho rudý bratr s modrou bradou vypadali dobře. Přestřelka solidní. Bohužel to schytala Samova křepelice. A následně došlo i na náčelníka. Necejtil jsem smutek jako v původním filmu. Prostě jen konec slavného náčelníka. Ale že náčelníkem bude Shatterhand byl vtipný závěr. ()

TeachMe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl je strhující a kompletní dokončení OldShatterhandova smíření s novou identitou skvělé! Ořvala jsem tohoto Vinnettoa stejně jako předchozího - rozdíl je ten, že zde necítím jen sentimentalitu a "pohádkovost", ale i jakousi "trpkost" příběhu - pro mne rozhodně silnější zážitek, bez přemoudřelého Brice (kterého jsem ale samozřejmě vždycky baštila). Závěrečný díl série tak zcela zachraňuje poněkud nudnější díl střední. Také akt propojení krve Vinnettoua a Shatterhanda je mnohem logičtější v momentě, kdy se již tak dobře znají, než ve chvíli, kdy jeden druhého porazí v závodě v kanoích... :-) čímž dostává i tento příběh mnohem realističtější a zároveň temnější podobu... ()

Sykype 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a máme tu konec. Musím konstatovat, že celá série je natočena podle úplně jiných knih, než které napsal můj oblíbený autor Karel May. Jeho knihy jsem přečetl téměř všechny, a tak jsem se opravdu nestačil divit, co za paskvil tentokrát filmaři natočili. Ano, vyšší hodnocení by se dalo s přimhouřením dát, ale to by člověk nesměl číst knihu, nesměl by vidět původní podařené zpracování s vynikajícím hereckým obsazením. Z tohoto důvodu také nechápu vysoké hodnocení některých dalších uživatelů. Takhle se knižní předlohy prostě nezpracovávají. Celá dějová linie je opět úplně jiná a všemu dává korunu očekávaný happy end, s Nšo-či a Old Shatterhandem. Vše bylo zadupáno do země, Karel May by se musel obracet v hrobě. Jednu hvězdičku dávám jen z piety za padlé indiány. ()

Blondybaby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna hvězdička za "Sama" a jeho Bell a za to, že "Vinnetou" byl místy opravdu sexy :) Kdyby se tento western, kolísající mezi komedií a patosem nejmenoval Vinnetou, přidala bych ještě jednu hvězdu. Ale jelikož to má s Mayem společné jen jména hlavních postav, tak si jí nezaslouží. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Für mich - 65%, - /zbytečně natahované, Old Tintítko Shatterhand náčelníkem Apačů - to mělo bejt jako co - pokus o vtip nebo polopokus o uzavření trilogie?, mimochodem multikulti hostina u Olda a souboj náčelník Komančů x Vinnetou to se taky moc nepovedlo/, + /aspoň nějaká ta atmosféra osudová, občas u Komančů až hororová tam byla/, hodnocení - 3. díl sice lepší než 2., ale horší než 1., nic moc, navíc s velkolepou tečkou Old Tintítko Shatterhand náčelník Apačů, ještěže už není 4. díl, doufám, že ani nebude ()

Mordechai 

všechny recenze uživatele

Když vstoupil Mario Adorf na scénu tak jsem si řekl,že se něco změní. Je to charismatický pán a jeho syn mu nesahá ani po kotníky... No scénky jsou levné a vše je takové jak kdyby chtěli film,který má být protkán krásnou přírodou a bohatým dějem , nacpat do divadla, či udělat z toho studiovku..... Dá se na to podívat,ale po druhé to už vyhledávat nebudu... Nemám pocit,že v tom najdu po druhém shlédnutí něco nového. Ps: dabing je příšerný... ()

Reklama

Reklama