Reklama

Reklama

Prime Suspect

(seriál)
  • Slovensko Hlavný podozrivý - Newyorské prípady
všechny plakáty
Trailer
USA, (2011–2012), 9 h 27 min (Minutáž: 43–44 min)

Kamera:

Todd McMullen

Hrají:

Maria Bello, Brían F. O'Byrne, Kirk Acevedo, Peter Gerety, Tim Griffin, Damon Gupton, Kenny Johnson, Aidan Quinn, Jennifer Butler, Joe Nieves, James Schram (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Americké spracovanie kultového britského kriminálneho seriálu. Hlavná hrdinka bojuje nielen so zločinom ale aj proti diskriminácii ženy detektívky na prevažne mužskom oddelení vrážd v New Yorku.
Do oddelenia vrážd na polícii v New Yorku nastúpi mladá ambiciózna detektívka Jane, ktorá sa už od začiatku dožaduje práce a rovnakých práv, ako majú jej mužskí kolegovia. Ďalší prípad sériového vraha zverí šéf automaticky podriadenému detektívovi, čo sa Jane veľmi dotkne a chce si prípad silou mocou vydupať. Vtom jej kolega dostane infarkt a šéf nakoniec prípad zverí jej. To vyvolá v oddelení vlnu nevôle a všetci považujú Jane za bezohľadnú tvrďáčku. No napriek tomu musia všetci uznať, že v práci sa vyzná a tým si postupne získava ich rešpekt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Jako detektivka dobré, ale bohužel nelze dost dobře přenést šovinistické, sexistické manýry toho pánského klubu do dnešní doby s mobilem a diskriminačními žalobami. Rozhodně ne tam, kde se seriál údajně odehrává. Kdyby to bylo u nás, je to ještě slabý odvar. Takže se mit to jeví jako příliš nehodnověrné a trochu slaboduché. ()

Hrus 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená herečka Maria Bello tu hraje vašetřovatelku vražd Jane Timoney, která se v ryze mužském kolektivu dostane k pozici hlavního vyšetřovatele pouze díky smrti svého kolegy. Jane je chytrá, ale ke svému okolí drsná a tvrdá - stejně jako k sobě. Je to volný remake britské série Prime Suspect (1991), kde tuto roli (Jane Tennison) ztvárnila Helen Mirren. Seriál je netradiční v zajímavém pojetí mezilidských vtahů na pracovišti kriminálky (všichni prostě Timoney nemaj rádi - protože je žena v jinak mužském prostředí a protože se leckdy chová dost bezohledně). Bohužel případy jako takové jsou nudné, linka s přítelem Timoney, jeho dítětem a exmanželkou je příšerně nezajímavá a já když se dívám na detektivku, tak mám raději nenáročnou zábavnou detektivku typu Castle nebo Mentalista, tohle je na mě trochu moc depresivní a případy neoriginální. Hodnoceno po 4. dílu, pár dílů ještě asi zkusím kvůli Marii Bello, ale jestli se to nezlepší, je tu plno dalších zajímavých seriálů. ()

Reklama

KevSpa

všechny recenze uživatele

Pilot: Zatím průměrná kriminálka, jejíž největší klad je velmi slušné herecké obsazení. Nemůžu si ale pomoct, já tu drsňačku Marii Bello nějak nežeru. Přijde mi, že jí tahle role příliš nesedí a má tendence přehrávat. ()

Redi

všechny recenze uživatele

Třetí episoda hodně vtipná v sociálních vztazích. Jak se Timoney rozběhla, tak jsem s ní opravdu cítil, taky po dvaceti metrech plivu plíce, a upřímně jsem se nad sebou pobavil. Potěšilo by, kdyby se rozjela nějaká dějová linie, protože jinak je ten scénář ne moc záživný, což je škoda v této sestavě hereckého obsazení a poměrně charakteristických postav, které se doufám budou dále trochu vyvíjet. Maria Bello, která hraje až moc suveréní ženu, krajně nesympatickou, zatím bude držet moji pozornost... na druhou stranu je to to, co se mi na té postavě líbí + umí člověka pěkně 'odpálkovat' :) ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát musím s KevSpa nesouhlasit. Jedná se sice o klasický koncept doplněný, ne zas tak častým, konfliktem vyšetřovatelů opačného pohlaví, ale dovedně všitého do padnoucího světa donedávna ryze mužského oddělení a jeho případů. Hlavní hrdinka si hraje na drsňačku, snaží se jí být a dokonce se jí to daří, ale tohle tempo dlouhodobě neudrží - tuto roli Maria zvládá skvěle. Hlavní je, že seriálu neschází atmosféra, do budoucna dávám Prime Suspect víc šancí, než třeba seriálu Terra Nova a divím se, že má horší hodnocení, než jeho vyloženě pitomý "konkurent" Person of Interest ()

Galerie (57)

Reklama

Reklama