Reklama

Reklama

V roce 1954 se při lezení na nejvyšší nezdolanou horu světa v Bhútánu ztratila skupina horolezců, kteří doteď nebyli nalezeni. To samé se stalo v současnosti, skupina, která vede expedici, se ztratila. Muž, který expedici financoval, pan Barton, poprosil Warda Donovana, aby skupinu našel. To ale ještě nikdo neví, co je na zabijácké hoře čeká. Poslední výprava Warda Donova skončila špatně, 5 lidí zemřelo, proto nejdříve nechtěl, ale nakonec to odsouhlasil. Zjistil totiž, že expedici vede jeho bývalá přítelkyně Kate. Když se sejdou s týmem, ve kterém je doktorka Nina, jeho kamarád Chance a Yeshe, Bartonův syn Tyler  a pilot vrtulníku Ram, pustí si poslední záznam, který nahrála skupina předtím, ještě než zmizela. To ale neví, že někteří členové jsou stále naživu. Místní lidé zde tvrdí, že v horách žije zrůda, proto se nikdo nevrací zpět, oni tomu ale nevěří. Vrtulníkem doletí do předsunutého tábora v horách, kde jsou stany, zdá se ale, že zde nikdo není. Za pár minut ale objeví tělo mrtvého muže a všichni se chtějí vrátit. Nakonec se rozhodnou, že budou pokračovat. Skupina už leze po horách a Ram létá vrtulníkem, je však příliš vysoko na to, aby to vrtulník zvládl. Ze základny mu říkají, aby okamžitě klesl, ale pilot to neudělá. Uvidí nahoře na skále Kate, letí tam, ale najednou mu vrtulník napadne příšera. Nakonec narazí do skály a ztroskotá. Části vrtulníku přeříznou Nině lano, ta ztratí batoh, ale nakonec jí zachrání Yeshe z týmu. Toho však sejme kus železa a on spadne ze skály přímo do tlamy příšery a zemře. Ostatní vylezou na skálu, kde objeví kosti. Chtějí si dát ampule, aby vydrželi v nadmořské výšce, ale pak jim dojde, že byly v batohu, který měla doktorka Nina, mají tedy maximálně 8 hodin, než zemřou. Mezitím se Kate probudí na skále vedle ztroskotaného vrtulníku, uvidí Rama a chce ho zachránit, objeví se ale příšera a zbytek vrtulníku nakonec ze skály spadne. Tým najde další místo, kde byla předchozí skupina. Najdou tam ale výbušniny, proto si začínají myslet, že Barton, který je na expedici povolal, zde něco hledal. Jeho syn Tyler, který je s ostatními ve skupině ale tvrdí, že o ničem neví. Na základnu mezitím přijde armáda z Bhútánu, aby to tam prozkoumala. Mezitím Kate pád vrtulníku přežije, ale pilot ne. Ostatní pak naleznou kameru, na které je nahráno, jak výbušniny rozmisťovali a následně příšera, která je napadla. Nakonec jim Tyler řekne, že jeho otec hledá podle mapy šambalu – mytické království podle kterého bude mít člověk nekonečné bohatství... (TV Prima)

(více)

Recenze (33)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na to, že to byl televízní film na TV SYFY to ušlo. Občas napětí, drsné prostředí, hory, horolezci, jeskyně a příšera. Sice měl to být drak a vypadal jako černá přerostlá ještěrka....Ale budiž. Zachránili to alespoň v jeskyni zubatí lezoucí červi. Nebo to byli malé miminka dráčků? Čert aby se v tom vyznal. Vždyť i na obalu filmu ten drak vypadá jako had :-) 50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dá sa to. Beriem však do úvahy, že je to TV film, že je to Syfy a že je to monster horror, takže nechcem byť zlým prorokom, ale podľa štatistických ukazovateľov tipujem, že sa to tu čoskoro začne hemžiť odpadmi, film bude mať pri troche šťastia max. 15% a moja trojka bude možno jediná. Kašľať na to, ja som sa dobre bavil. Jedná sa vlastne o vysokohorský hororík na tému partia horolezcov verzus dráčik, k tomu sa pridá nejaká snehová búrka plus jaskynné pijavice, a už je z toho typický boj o prežitie. Na to, že je to televízne spracovanie, som milo prekvapený - je to slušne nakrútené, príšerka taktiež ušla a ešte k tomu parádne prostredie... je to v pohode. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Šambala blablabla a šamblamáž až... . . . Víc už škoda času pitvat hlouposti v ději, idiotské chování a blábolení postav a upocenost filmu vůbec. Námětem i výrobou v rámci žánru další zpackané zbytečné nic a zabít slizáka Wilznáka... - - - - - (Poprvé viděno 7.5.2012 na >tv šambablandoff> , hodnocení 59., komentář zde zabitý nešťastně třináctý - 7.5.2012) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Z Hory osudu se začíná kouřit a sestavené Společenstvo se vydává na cestu:) Na jejím konci na ně však nečeká Temný pán Sauron, ani jeho početná armáda Skřetů. Je to jakýsi obrovský hybridní tvor, skrývající se v horách a jehož tvůrci nazývají drakem. Nenechte se však zmýlit, to hrozivě krásné zvíře, které je "připláclé" na přesně okopčený plakát z Vertical Limitu, je ve výsledku ve filmu ukázáno jako hodně nepovedené, digitální "cosi." Takže, situace se začne hroutit a Společenstvo se rozpadá. Všichni pořád někam lozí, padají a křičí. Světlým bodem mezi vzrůstající nezáživností jsou scény s těmi malými, mrštnými, lozícími potvůrkami, které snad měly být drakovými potomky. "Někoho vidím." - "Ty máš vizuální kontakt?" ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Fešná Kejtý, statný Warde s celou výpravou, nelezte na skálu s těma, co to poserou. Spadnete do díry, odřete si kníry, film bude stát za prd dudlajdá. / Zavřete teď všichni oči, než tahle srágora skončí. Padej Wilsone doprava, nemine tě poprava; ups! Tentokrát to špatně dopadlo, nebožáky povraždilo slizké chapadlo. / A teď všichni - jedna hvězda za statečnost, druhá ani ťuk. To by scénář plný s*aček nesměl napsat Bzuk. Buďme lidi rádi, že je to za námi, nespatříme více dudlajdá. ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Ve filmu se někdo plazí po chodníku a "kouzlem" to vypadá, že leze někam do osmi tisíc. No neleze. Naprosto dementní scénář a mocinky vychytané žvláštný efekti posílají tento majstrštyk přesně tam , kam patří. Do hadích prdelí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ani vlastne neviem čo k tomuto napísať. Tešil som sa na monster film, ktorých je, pokiaľ si odmyslíme Asylovky v poslednej dobe málo, no dočkal som sa len sklamania - digitalizované čudo, žiadne gore, žiadna zaujímavá akcia s napätím, a kostra príbehu ako vystrihnutá z hallmarkovskej televíznej produkcie. Na hranici odpadu. 20/100 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že na poměry Syfy, je Killer mountain docela slušný průměr, s klasicky otřesnými neherci, jednoduchým příběhem a dost amatérskými triky... Takže přesně to, co jsem čekal a když k tomu přidám pěkné horské prostředí, tak jsem docela spokojený... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě moc nezaujalo. Mám rád filmy od Syfy a mám rád to že se nebojí udělat film(i když blbej) s mýtickými postavami. A i když jim to většinou sežeru tak tady tentokrát moc ne. Film o jakýsích dracích a bůh ví ještě čím někde v Himalájích už tohle mělo být sympatické a ono to i je. Ale film zůstal někde v půli není to ani moc zajímavé ani moc zábavné. Naneštěstí efekty vypadají narozdíl od jiných filmů pěkně a i samotné monstra působí pěkně. A ani herci nebyly zas tak strašný a hraje tu oblíbenec z Battlestar galactici. Takže aspoň něčím mě ten film zaujal. Ale aspoň na průměr mi to přijde málo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slabučké triky, príšerný scenár, lezecká téma viac smiešna ako funkčná... Mnohými zaznávaná JASKYŇA rokmi ukazuje, že mala niečo do seba... Perfektný plagát... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Himaláje a takový námět a nebezpečná příroda se musí využit a dodat napětí filmu a mrazivou atmosféru což tady se nestalo. Celkem nuda o ničem. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Překvapila mě myšlenka, na které film (a expedice) stojí. Líbilo se mi vysokohorské prostředí (i když mým závratím stačí Tatry :D) a sympatická byla i stopáž filmu. Nejde o nic příliš strašidelnýho, spíš je to chvílemi nechutné. No ale to všechno na slabší (triky, "draci" a pro mě příliš nedomyšlená legenda) průměr stačí. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Holy Moly! Syfy by sa malo v prvom rade zamyslieť o čo im ide. Či chcú točiť odviazané monster béčka na ktoré ľudia tak radi pozerajú a bavia sa na nich alebo chcú točiť len zlé filmy s využitím nejakého toho prerasteného tvora. Killer moutian však musím bohužiaľ zaradiť do tej druhej kategórie. Začalo to však nevinne. Poster vyzeral úchvatne, drak/had vyobrazený za denného svetla. Kto by takej lákavej békajde odolal? Realita je však niekde úplne inde. Áno dráćik sa pár krát objavil, ale za úplnej tmy, kedy si ho divák nemal šancu absolútne užiť. Áno herci síce padali ako muchy a dalo sa staviť na nikoho kto bude ďalší, no režisér ich výkony absolútne neukočíroval a v niektorých častiach sa u nich dala vypozorovať snaha hrať. Aspoň že logika si zachovala svoju očakávanú kvalitu a film obišla obrovským oblúkom. Vznikol z toho veľmi nudný snímok pri ktorom sa nedalo ani odviať a baviť sa. Som však zarazený s prístupu miestnych hodnotiteľov, ktorí ťahajú film do neuveriteľného modrého raitingu. Je pravda, že kultovosťou sa nemá šancu vyrovnať Megapiraňi či Yetimu, no čierny štvorček si za snahu určite zaslúži! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Lacný TV film s prekvapivo slušnou výpravou a castingom pozbieraným z xy seriálov. Nič viac, nič menej, efekty nestáli za nič ani v dobe vydania a teraz už vonkoncom nie, ale dalo sa to zvládnuť. Ideálny film ako podmaz k nejakej inej činnosti či práci, jedlu atď. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Vidíte to krásné neznáme zvíře na obalu tohoto filmu? Tak na něj zapomeňte :-( je to digitální zrůda. Otřesný film - 0% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Zabaví, neurazí. Oddychové céčko s trapnou, levnou animací, ale s roztomilými potvůrkami. Za ty malý prachy to stálo. Jsou mnohem, mnohem horší, stejně laciné snímky. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No na to,ze je to film na Tv Syfy,tak celkom slusny hororik,samozrejme treba brat trosku s rezervou,nadherne prostredie hor,horolezectvo,zla prisera a v celku sa vzdy nieco dialo,cize tri hviezdicky si to urcite zasluzi...:-) ()

Reklama

Reklama