Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminální příběh o tom, jak se dělil majetek rozvedené ženy... Naďa (D. Veškrnová) se nechce po rozvodu dělit o majetek se svým, již bývalým, mužem (J. Hanzlík). Kolegyně (N. Konvalinková) jí poradí, ať si najme partu, která její byt naoko vykrade a své věci pak dostane zpátky. Jenže situace se nevyvíjí tak příznivě, jak to zpočátku vypadalo. Nejen, že ji „parta“ okrade, ale Naďa se stává navíc objektem vydírání své kolegyně i jejich „kamarádů"… (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

jakoby 

všechny recenze uživatele

V teto inscenaci je Nadenka potvora, ktera navede svou cerstve rozvedenou kamaradku k podvodu a potom ji vydira.Dagmar Veskrnova uz neni diblik ale uhlazena doktorka . Vybuch Jany Stepankove, tady jako Mudr. Nemcova, kdyz zjistila, ze reditelsky chrup se spalil byl tak presvedcivy, ze jsem se sama bala o premie. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o žádnou "průměrnou inscenačku".  Jde o velice přesný popis mezilidských vztahů, přátelstvím počínaje, přes milostné avantýry a pracovní kolektiv až po mnohaleté manželství. Popis realistický a tudíž tragikomický, ve výsledku spíš dost smutný... ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Nádherný hysterický výstup Jany Štěpánkové. Jinak ovšem ve všech směrech těžce průměrná inscenačka osmdesátých let. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jana Štěpánková opět v roli lékařky. K ní ty doktorské bílé pláště opravdu sedly. Prostě je uměla nosit. Dáša Veškrnová hrála pěknou husičku. Říkala jsem si, že s tím pohodovým rozvodem to nebude jen tak a taky, že nebylo. Bylo to takové ticho před bouří. Ať žijí kamarádky našeptávačky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohodové kriminální rodinné drama s prvky humoru, s velmi dobrým hereckým obsazením. Vyniká především Jaromír Hanzlík. Zápletka je velmi originální, i když si nevzpomínám, zda může být na reálném základě, ale působí velmi věrohodně. Uspokojilo mě taktéž finále filmu. No, podívejte se, co jsou všechno ženy schopné vymyslet :-) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Vtipný je když Štěpánková poslouchá ze "svobodky" bráchu Martina Štěpánka... Scénář V. Malovický ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela vtipna televizni studiova krimoska, ve ktere se Dasa spikne s Nadou, a vymyslej plan jak pripravit manzela Hanzlika o podil z rozvodovho vyrovnani. Cele to pusobi trosku komicky, takze je to prijemne odreagovani. Pro fajnsmekry. ;) 4- ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Veškrnka byla pěkná naivka a co všechno si nechala nahuškat od vyčurané Konvalinkové byla sila.Stejně dopadly krávy jedny!!!!!:-))) ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Paní prezidentová je pěkně nakrklá, když ji Hanzlík opouští. No jasně, takového fešáka nemít ve svém kurníku naštve a co teprve když zanáší i do jiného. Hodinová přehlídka lidských vlastností, kde vévodí vypočítavost, touha po pomstě, manipulace a vydíraní je krásná ukázka lidského charakteru, kterým se obklopujeme denně.. aneb Mám-li jít ke dnu, půjdeš se mnou. Moc fajn kousek. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Krimi tv inscenace o rozvádějících se manželech , přičemž ona má problém s tím, aby mu vydala cennou sbírku tak radši zfinguje loupež vlastního bytu, což se neukáže jako dobrý nápad. Není to nějaké veledílo, ale překvapivě to udrží pozornost celou hodinu a je to skvěle obsazené, přičemž nejvíc se mi vryla do paměti hysterická scéna Jany Štěpánkové. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní film zabývající se dohrou rozvodového řízení mezi D. Veškrnovou a J. Hanzlíkem. Mladá žena, poněkud mdlého rozumu, pracující jako zubní laborantka, však nemá v plánu se spravedlivě rozdělit se svým bývalým manželem o majetek, který nabyli ve společném soužití. Kývne proto na nabídku své kolegyně N. Konvalinkové, že domluví fiktivní krádež bytu a poté budou ukradené věci vráceny. Občas se ve filmech objeví postava, z jejíhož charakteru a morálního úpadku se divákovi obrací žaludek, a přesně taková byla role N. Konavalinkové, z čehož vyplývá, že předem dohodnutý plán mezi kolegyněmi poněkud nevyšel. V dalších rolích se objevil upjatý závodní právník V. Preiss, milenec D. Veškrnové, který poté působí jako prostředník mezi ní a jejím bývalým mužem. Mezi dalšími kolegy v zubní laboratoři patřil teatrální bavič J. Dvořák, nevýrazná T. Brodská či režisérova skutečná manželka J. Štěpánková. V malé, ale výrazné roli se ukázal i můj oblíbený J. Teplý coby odporný manžel stejně nechutné N. Konvalinkové. Je s podivem, že se ve filmu objevují v naprosté většině postavy zlé a závistivé a celkově snímek nepřináší mnoho pozitivního. Také vztahy mezi bývalými manžely se okatě pohybovaly od extrému do extrému, neboť jsme mohli zahlédnout jejich přátelské povídání až po nenávistné obviňování, které se nevěrohodně střídalo. Závěr snímku J. Dudka nepřinesl očekávanou nápravu situace či potrestání zlodějů a vyzněl zcela nelogicky a absurdně. Z těchto důvodů hodnotím film nejasného žánru podprůměrně i s ohledem na to, že od J. Dudka jsem zvyklý na výrazně kvalitnější počiny. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Podobné téma rodinných a přátelských vztahů už J. Dudek zpracoval například v Kaviár jen pro přátele. Nevím na kolik se projevuje, že Václav Malovický napsal jediný scénář a to je toto, ale chvílemi chování postav nedává ani hlavu ani patu. Rozhodně by se dámy měli poučit, že radit si od kamarádek není vždy to nejlepší. Tím spíš, když to jsou kamarádky jen na oko a v potřebné chvíli zradí. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Z pohodového rozvodu Veškrnová - Hanzlík se stává pro Hanzlíka peklo. Proč se ale jeho paní tak změní a chce ho oškubat není jasné. Prostě si jednou ožralá řekne: Nedostane nic ! V tom jak to má provést ji radí Konvaliková. Jde o majetek, který oba manželé měli před vstupem do svazku a tak Dáša finguje vloupání do ještě společného bytu. ...dost spoilerování - jak to dopadne se podívejte sami (je to na youtube), ale jen v případě, že by jste opravdu neměli co dělat... ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Tak pochopitelně velice slaboučké, ale v poměrně kratke době již podruhé zaznamenávám Veškrnku v tv roli jako velice půvabnou a sexy. Konvice taky pěkná a to i mrcha, její tv manžel v podání Teplého výbornej: "Drž hubu, prosim tě, nebo ti jednu vrazim!!!" ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí postava, kterou hraje Veškrnová. Takovou pizdu aby pohledal. Skvěle zahráno. Vona je ta Flašková prostě moc dobrá herečka s plným spektrem, málo platný. ()

DAJAAAA 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě zaujala scéna,jak paní Štěpánková ladí Svobodnou Evropu,navíc s hlasem svého bratra Martina, který emigroval za socialismu na západ. Podíval jsem se na rok vzniku filmu a čumím,jak už moc to bylo za slavné "Perestrojky"uvolněné, že i ve filmech dělali reklamu Svobodné Evropě. Inscenace průměrná a chvilkami i díky režii pana Dudka mi to připomínalo Nemocnicí na kraji města. ()

Vites 

všechny recenze uživatele

jo jo, slabý průměr, skoro bych to ani neoznačil jako krimi; je z toho navíc už i cítit množství blížících se společenských změn, jakoby Dáša, Viktor nebo Jaromír už mysleli na revoluci:-) ()

Reklama

Reklama