Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podívejte se na nejzajímavější okamžiky z natáčení filmů o Harry Potterovi. (oficiální text distributora)

Recenze (45)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tak jestli vám to připadalo "nudné" a "halabala", vážně nevím, co si představujete pod názvem "50 Greatest Harry Potter Moments" - zřejmě neumíte číst, protože je od začátku jasné, o co asi půjde a že tam v podstatě nezjistíte nic moc nového. Někde jsem tu četla, že to Nova nadabovala, to mi přijde opravdu hrozné a jsem ráda,že jsem to viděla v originále. Líbí se mi komentáře herců a štábu k jednotlivým scénám, to jejich nadšení! :) Zároveň jsem se i docela pobavila nad tím, jak herci vypadají ve skutečnosti (tedy o moc líp) a co je nejdůležitější, připomněla jsem si opravdu nejlepší chvíle z Harryho Pottera, oživily se mi různé vzpomínky, zasmála jsem se, dokonce i slzy se objevily. Sice nesouhlasím s první "nej"scénou, ta mi zase tak monumentální nepřipadala, ale o to tam ani tolik nešlo. Po shlédnutí mě přepadla chuť pustit si HP maraton v AJ, tak se těším:) "BIGGEST SERIES EVER" ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Takové halabala cosi bez ladu a skladu, účinkuje hlavní trio, JKR a z ostatních byl zapamatovatelný už jenom Yates a Fiennes. Ale docela bych si snad už ty filmy mohla pořádně prohlídnout, když už ta mánie konečně skončila. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Harry Potter = 10 let mého života. 10 let vzpomínek, zážitků, emocí a pocitů. 10 neuvěřitelně krásných, ale občas i nepříjemnými zážitky a nejrůznějšími zklamáními zkalených let, kterými se táhne jedna převelice dlouhá nit, která všechny tyto zážitky spojuje. A tou pomyslnou nití je vše, co je spojeno s Harrym Potterem. A nyní následuje otázka. Dá se těchto 10 let, tato pomyslná nit, která zabírá tu delší polovinu mého krátkého života, vměstnat do jedné hodiny? Tvůrci tohoto dokumentu si myslí, že asi zřejmě ano, a tak stvořili tento dokument, toto 60minutové "best of" z Harryho Pottera, které zřejmě mělo být jakousi oslavou fenoménu jménem Harry Potter a zároveň mělo asi všem příznivcům tohoto fenoménu naznačit, že tohle už je opravdu konec, že jedna dlouhá a nesmírně zajímavá cesta končí. To byla jistě chvályhodná myšlenka, vybrat napříč všemi filmy o Harrym Potterovi 50 nejzajímavějších scén, dopnit je o vzpomínky a názory jejich aktérů, a to vše naservírovat nadšeným fandům této ságy. Bohužel nic není tak krásné, jak se to na první pohled zdá, a tak mé počáteční nadšení z tohoto dokumentu vystřídalo rozčarování z toho, že mnoho zajímavějších a podstatnějších momentů, než nám bylo nabídnuto, zde chybělo. Za všechny scény, které jsem postrádal, budu jmenovat například scény, kde je v hlavní roli Severus Snape, a nebo scénu z koupelny prefektů ze čtvrtého filmu. Nicméně dokument jako takový je to povedený, dostal jsem od něj zhruba asi vše, co jsem očekával, a navíc jsem rád, že se vůbec dostal do Česka, a že si TV Nova dala tu práci a nechala dokument nadabovat stejnými herci, kteří dabují i jednotlivé postavy ve všech filmech. Zkrátka celkově převládá nadšení a já dokument oceňuji čtyřma hvězdama. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dokument určený pro Harry Potter Generation. Český překlad byl opravdu tragický, no, i když dalo se to překousnout. Sice slibovali, že se dozvíme nějáké zákulisní novinky, toho jsme se však nedočkali, v podstatě se mi to ale líbilo. Byl to poměrně dobrý nápad, akorát by mě zajímalo, kdo těch 50 scén vybíral, protože tam bylo plno scén, které bych tam nikdy v životě nedala a spoustu "magičtějších" nebo více "zapamatovatelných", které mi tam chyběli. "Whether you come back by page, or by the big screen, Hogwarts will always be there to welcome you home." 5* ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zde jde vyloženě o snahu chytit ještě nějaké diváky na monstrózní úspěch nadgeniálního triku autorky a filmařů, díky němuž se nyní koupají v největších penězích, jaké kdo vydělal za filmy a knihy.***Jde to mimo mě, všechny postupy a triky už byly použité jinde, než v téhle filmové sérii. A totéž platí i o knihách. Co je ale třeba vyzvednout, tak že knihy přitáhly ke čtení velké množství lidí, kteří by v životě přečetli jen tak tak učebnice, co po nich chce škola. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv zálěžitost "Harry Potter" je moje silná srdcová záležitost, tak musím konstatovat, že tohle nestálo za nic. Uměla bych si představit, kdyby herci měli větší prostor pro své názory a nebyli tam jen jaksi do počtu. Bylo mi líto, že se smějí vyjadřovat jen k vybraným záběrům, protože to je značně limituje a zkresluje jejich názor. No ale co naplat. Stejně jsem s nadšením hltala vyprávění Ralpha Fiennese coby Lorda Voldemorta!! :) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Fenomén Harry Potter je kouzelný tou svojí vážností, humorem, noblesou, kouzly...vším. Když se zpětně dívám na ty momenty a vůbec herecké výkony a vše kolem toho dochází mi, jak perfektní práci tito lidé od filmu odvedli. Ovšem nic z toho by tu nebylo bez autorky J. K. Rowling. Nejzářnější příklad kdy se dá z mistrovského knižního díla udělat stejnou parádu na filmovém plátně - jde to ale musí se chtít. Většina momentů s knihou sedí naprosto přesně i když jsou i momenty, které jsem postřehla díky tomu, že jsem nejen knihy ale i filmy zhltla hned několikrát. Na tomto dokumentu mi vadila jedna prostá skutečnost - absolutně nechronologický slet scén. Vadí mi věci co nejsou uspořádány podle nějákého měřítka třeba by stačilo od nejmenšího po největší kdy vlastně rostli i herci...nebo podle důležitosti či podle obtížnosti. Pak mě ale potěšilo vyjádření herců k postavám a hlavně k natáčení určitých scén. Obrovské zjištění pro mě bylo, že na scéně s borcením mostu se pracovalo přes rok. Pořád ovšem nesouhlasím s nějákou jedinečností toho, kdy Harry přišel k Hermioně a začal s ní v předposledním díle tančit - nejen že jsme se všichni v kině chlámali asi pět minut ale nemělo to společného vůbec nic s příběhem atd.. Na Harryho se podívám ráda třeba o svátcích když člověk leží s mísou plnou cukroví nebo nečeho a kouká od rána na pohádky - má to i po těch letech jedinečnou atmosféru,kterou vykouzlí jen sám mistr - a to se jim podařilo. ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Pár momentů bych vyhodila, pár zase 100% přidala (třeba úplně poslední scénu z celé ságy).. Jinak bylo ale moc krásné připomenout si tuto jedinečno ságu se všemi herci..:) ()

Daji 

všechny recenze uživatele

Tohle je mé dětství. S Harrym a jeho přáteli jsem vyrůstala, netrpělivě očekávala narozeniny, kdy jsem od dědy (budu na Tebe vzpomínat jen v dobrém, děkuji za všechno) dostala nově vyšlou knihu. Když jsem dokolečka nečetla již vlastněné díly, pouštěla jsem si stále dokola filmy, které mě ani dodnes neomrzely. Nemohu říct, který díl, nebo která scéna se mi líbila nejvíc, a proto "Harryho 50 nej" padá. Byla jsem v sedmém nebi po každém návratu do onoho světa, kam jsem ráda utíkala před realitou. Ale zavzpomínala jsem si na tu dobu s nostalgickým úsměvem na tváří a kapkou lítosti, že už asi další knihu HP k narozeninám nedostanu. ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný "dokument", který zopakuje 50 tak nějak nelogicky náhodně vybraných momentů z celé série Harryho Pottera a jen velmi zlehka poodhalí něco málo ze vzniku těchto scén. Povětšinou se od nikoho z účinkujících nedozvíte žádné zákulisní informace z natáčení, takže celé je to jen omýlání nezajímavých frází o "úžasnosti" a "velkoleposti" celé této série. Fanoušci si sice možná zopakují zajímavé scény, ale kromě toho se nedozví vůbec nic nového. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Momenty rozhodně zajímavé, přesto tomu jaksi něco chybělo. Jako dokument o fenomenální sáze všech dob, bych asi očekávala něco velkolepějšího než pouhých 50 momentů, kdy nevystihli spoustu věcí.. Hodně částí z filmu byly zklamáním, ale ta snaha herců, to jejich vžití, to se musí ocenit. Jestli někdy potkám Ralpha Fiennese, padnu mu k nohám.. Opona za filmovým Potterem padá, tak nebrečte! ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to až tolik, jak jsem čekala, a to je co říct, protože Harry Potter je neoddělitelná součást mého života. Musím přiznat, že to dost zabil český překlad a dabing, navíc většina z těch jejich "greatest" momentů pro mě rozhodně těmi nejlepšími nebyla a sestavila bych si úplně jiný žebříček. Jedno jim ale musím nechat, a to je ten jeden moment svého druhu, který tvůrci vybrali jako nejlepší - první pohled na Bradavice. Dokonce i tady mi ukápla slza (pak by jich bylo víc, protože následoval srdceryvný proslov J.K.Rowling na premiéře v Londýně, kde jsem osobně byla, ale opět, český dabing). ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Ve většině případů vybrané opravdu jen ty perfektní,vtipné anebo dramatické a dojemné. 60minutový film, který se mi moc líbil. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Harry Potter je nedílná součást mého života. Knihy jsem četl několikrát a totéž platí o filmech. A tak jsem byl nadšen, když jsem se dozvěděl o existenci tohoto dokumentu. Padesát nej momentů z filmů a ze zakulisí největší filmové série. Bavil jsem se, ale při sledování jsem si více a více uvědomoval, že už to prostě definitivně skončilo a další očekávaný film o Harrym už nepřijde. Aůe ohlédnutí to je moc, moc krásné. Prostě nádherné rozloučení s největším hitem mé generace. ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně srdce drásající film. Už dlouho mě nic za srdce nechytlo tak, jako právě tento snímek. Atmosféra je úžasná, epická, každý opravdový fanoušek HP z toho musí být úplně u vytržení. Nebudu tady teď řešit, zda bylo vybráno 50 „nejvhodnějších“ scén, zda byl český dabing příšerný apod. Já jsem byl s volbou scén spokojen, na navození té správné atmosféry, vzpomínek a nostalgie byly perfektní. A český dabing už jde úplně mimo mě. Nechápu lidi, kteří tento film odsuzují na základě dabingu. Je to čistě britský film, což bylo ostatně stokrát vyzdvihováno (Britové na něj mohou být právem pyšní!), takže pokud vám český dabing nevoní, naučte se anglicky a pusťte si jej znovu v originále. To ostatně platí o celé sérii, protože uznávám, že Kotek a spol. za moc nestojí a značně ubírají Harrymu na kráse a emocích obecně. Proto sledujte originály a je po problému. Jsem si jist, že pak na vás HP zapůsobí se stejnou intenzitou, jako na mě. Přiznám se, že na konci i slza ukápla. A ne jedna. Ono se tomu ani nedalo zabránit. Perfektní režie celého filmu udělala své. Nebyla to pouhá kompilace filmových scén, nýbrž sonda do životů herců, jejich názorů a myšlenek. Moc zajímavé. Krom toho ty úžasně dojemné scény z „Red Carpet Eventu“ na Trafalgar Square, výborné. Nemyslím si, že by tento film nechal opravdového fanouška v klidu. To prostě není možné. Ostatně na hercích jako takových to šlo vidět nejlépe. Pro všechny z nás je to konec. Konec toho nejsilnějšího příběhu, který znám. Pro mnohé z nás také konec dětství, neboť jsme s mnohými postavami uplynulých 10 let vyrůstali a za sebe mohu říct, že HP v jistých ohledech změnil mé nahlížení na svět a nebýt HP, byl bych dnes úplně někde jinde. Nedokážu si představit dojemnější rozloučení, než tento film, který udělal krásnou tečku za celou sérií. Sérií, která se jen tak nebude opakovat. Jestli vůbec. Určitě bude na co vzpomínat… ()

MiaMoonlight 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Harryho Pottera je to takové pohlazení na duši. Vzpomínka na všechny ty roky. TOP 5 momentů vás jako fanouška zaručeně rozbrečí. Jediné co mi zde chybělo byly poslední momenty Severuse Snapea a jeho vzpomínky. Nejsilnější příběh a lovestory celé ságy se zde neobjevila. Za to a za výběr lidí, co filmy v dokumentu komentovali (nemyslím herce a štáb, ale zpěváky a podobné osobnosti, o kterých jsem třeba nikdy neslyšela), ta hvězdička dolů. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník a celkem velký fanoušek sem s napětím sledoval "the best of Harry" :o). A můžu říct, že to bylo moc prima vzpomínání. V průběhu jedné hodiny se člověk proletí téměř všemi (kromě posledního dílu) filmy. Může tak krásně pozorovat jak tahle vypečená threesome vyrůstala až do dospělosti. Co se týče chronologie, tak bych neměnil, páč právě takle je to krásně výstižný jak se měnili tváře, hlasy a koneckonců i postavy (především Hermióny :o) ). Fajn je, že jsou úryvky z jednotlivých filmů v původním znění. O to větší šok pro mě byl, když hned po tomhle začal Fénixův řád v českém znění, brrr. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Z Behind the Scenes videí a rozhovorov s hercami na Youtube sa dozviete oveľa viac ako z tohto mini TV filmu. HP a jeho 50 nej je len krátkou rekapituláciou obohatenou o pár zaujímavostí, ktoré pravých fanúšikov HP príliš neprekvapia. 60% ()

Reklama

Reklama