Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podívejte se na nejzajímavější okamžiky z natáčení filmů o Harry Potterovi. (oficiální text distributora)

Recenze (45)

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Jako člověk, který na HP vyrůstal, jsem byl na tento výběr hodně zvědavý. Brzy jsem však pochopil, že to nebude ono. Pořadí (na které dokument od začátku hraje) bylo naprosto nesmyslné a hlavně mě zklamalo několik věcí. Mezi TOP10 v žádném případě neměl chybět moment, kdy v závěru všichni čarodějové zvedli svou hůlku směrem k nebi a uctili památku všech, kteří zemřeli. Vzdálený pohled na "rozsvícené" hůlky z několika úhlů byl fantastický, až mrazilo. Stejně tak stál za zařazení i moment, kdy Bradavice začaly být devastovány a kamera zabrala hořící hradby stejně tak, jako při úplně prvním pohledu na jejich nový domov. Asi každý čekal, že na jednom z prvních míst bude závěrečný souboj Voldemorta proti Harrymu, ani toho se fanoušek nedočkal. To by totiž tvůrci museli více přemýšlet a vybírat skutečně to nejlepší až po skončení posledního dílu. Emotivní je rozhodně i scéna, kdy Klofan, miláček Hagrida umírá. Souboj s drakem ve čtvtém dílu bych pak zařadil mezi vůbec nejlepší akční scény celého fenoménu. A našlo by se toho určitě víc. Hlavně z důvodu absence mnoha oblíbených momentů musím strhnout dvě hvězdy. Myslím, že kdyby si autoři dali více záležet s výběrem, fanoušci by to určitě ocenili, možná až nadhodnotili a dokument (jak zde často bývá) měl v pohodě přes 90%. Asi si autoři vzali velké sousto. Jako zavzpomínání a návrat do světa čar a kouzel určitě dobré, ale dalo se to vytvořit mnohem, mnohem lépe. Zkrátka žádná hitparáda. 60% ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit mnohem lepší dokument z universa Harryho Pottera... Seznam scén je málo. Mnohem více by se mi líbil nějaký making of, kde bych viděl něco jako v tomto díle scéna v jezeře. Proč to sakra dělali bez posledního dílu fakt nechápu. Se seřazením bych si taky dovolil nesouhlasit, ale celkově jsem si rád zavzpomínal. 65% ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Od dokumentu jsem nic moc zajímavého nečekala, ale nakonec se mi opravdu hodně líbil. Krásné zakončení celé ságy, shrnutí nejzajímavějších momentů, navíc s vyprávěním pocitů některých herců nebo členů týmu. Výborné. ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Tak za A) bych tento dokument natočila až po všech dílech a ne před závěrečným, za B)bych to seřadila chronologicky dle dílů a ne dle nějakých okamžiků a za C) Snapeovi jen jeden okamžik z 50 wtf?...Jinak celkem fajn, ale jak říkám chronologicky by to bylo lepšejší.... ()

Clu 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně katastrofa. 50 rádoby nejpovedenějších, otřepaných momentů z Harryho Pottera. Opravdu příšerný dabing, který zničil i tu minimální výpovědní hodnotu dokumentu. V české verzi navíc vystřiženy názory fanoušků (i když je v úvodu komentář slibuje). Jedna hvězdička za to, že je to něco s Harry Potterem. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jen pro fandy. Nic pro mě. Ústřední trio mohli lépe vzhledově upravit. V prvním a druhém filmu vypadalo toto trio roztomile. V tomto dokumentu Harry vypadal jako laksně oholený a smrsknutý Hagrid, Hermiona jako nezletilá hentai a Wesley jako retardovaný fricek. Měli fakt ránu, jak se říká. Farewell, Harry!!! ()

Alice02 

všechny recenze uživatele

První čtyři díly jsou skvělé, to, jak postupně ti 3 vyrůstali tak jsem si je zamilovávala víc a víc... ale přece jen, to jak všechno objevovali a chvíle z jejich dětství jsou nejhezčí. Tenhle dokument mi je příjemně připomněl a koukalo se na něj moc hezky :) ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Vůbec se mi nelíbilo pořadí okamžiků, některé jsem vůbec nepochopila, proč dosáhly na vysoké postavení a naopak. Dále mi chyběly jiné důležité momenty. Pořadí bylo, jako by to snad tvůrci jen losovali. .. Škoda, že z toho vylezl paskvil, ráda bych se podívala na dobrý souhrn z HP ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Již název říká, že je to jen pro fanoušky našeho brýlatého přítele a věřím, že každý si zde najde fakt, který ještě netušil, pokud není umaštěný zarostly nerd, který by možná konečně mohl začít dělat i něco jiného. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po rokoch. Celkom dobrý dokument, ktorý nám pripomenie pár dobre natočených scén. Pár čiže 50 samozrejme. Dĺžka tohto dokumentu je 60 min. Bohužiaľ tento dokument je dokončený skôr ako išla do kín posledná časť filmu, takže scény z posledného filmu nečakajte. Je tu pár informácií ale pre obrovských nadšencov čo majú knihy aj filmy prejdené komplet aj s bonusmi na DVD alebo BRD to nebude nič nové ale ako pekná rekapitulácia je to fajn. Dokument môžem odporučiť snáď každému, kto má rád svet HP. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

No...docela nic moc. Hrdě se hlásím k "potterovské generaci", jsem prostě jedním z té hromady dětí, co na Harrym Potterovi doslova vyrůstaly, znám ho prakticky nazpaměť a především miluji celou knižní sérii. Od tohoto dokumentu jsem si slibovala podstatně víc. Zopakoval mi 50 nějakým způsobem důležitých momentů a herci s J.K. k tomu řekli pár vět, ale nějak mě to nenadchlo. Já chápu, že vybrat je tak, aby to sedlo každému, je těžké, ale zdálo se mi, že spousta momentů byly ty, které vůbec nebyly v knize a proto mi nejen nikdy nepřišly zásadní, ale ani správně. Mně prostě nepřišla chvíle, kdy se Hermiona a Harry málem políbili důležitá, protože tam vůbec být neměla, tečka. Navíc film jako by byl postavený pro lidi, kteří Harryho nijak zvlášť dobře neznají. Vypravěč (který často i řekl: "Můj oblíbený moment..." apod, bez toho, že by byl aspoň představen) opakoval i věci, který by snad každý fanoušek měl znát a já si připadala jak v první třídě v hodině Pottrologie. Taky jsem úplně nepochopila, proč to nemohli sestavit o půl roku později, když už byl v kinech i poslední díl. V něm je toho tolik, že by to stálo za přidání další desítky, připadalo mi to takové hloupě neúplné. A ještě jedna věc mě moc mrzí - tvůrci se asi vůbec nezamysleli a nedošlo jim, že vynechat nejlépe napsanou i zahranou postavu celé ságy je věc pro fanouška neodpustitelná. Jak mohli Snapeovi nedat prostor ani v jediné důležité chvíli z padesáti? Nedává to smysl. Tenhle film je možná dobrý pro někoho, kdo viděl všechny filmy a možná četl jednu, dvě knihy, ale pro opravdového fanouška, který miluje každou zápletku a charakterovou vlastnost postav je to jen né-až-tak-špatný-způsob, jak zabít hodinu času. ()

Astinas 

všechny recenze uživatele

Trapné a ubohé, skoro se zdá, že už tvůrci neví, kde a jak nejlépe namastit kapsu. Nejhorší ovšem byly ty kecy herců, díval jsem se jen a pouze proto, že jsem neměl, co na práci... ()

holka218 

všechny recenze uživatele

Některé scény byly vybrány dobře, ale některé bych zase nahradila jinými. Líbilo se mi, že vůbec něco takového vznik a vyjádření herců byla vážně skvělá. Bylo úžasné vidět herce ve filmu a potom vidět, jak vypadají ve skutečnosti. Všichni už jsou tak dospělí a mnohem hezčí. Český dabing sice nebyl úplně dokonalý, ale celkově se mi to moc líbilo. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin českého jazyka a literatury. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o sérii příběhů ze světa Harryho Pottera. ()

m.marty 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem o hodně lepší filmový zážitek. Podle toho co slibovaly reklamy v televizi, tak to mělo být nahlédnutí do zákulisí natáčení Harryho Pottera. Nahlédnutí to teda v žádném případě nebylo. Pár scén z filmu, ke kterým sem tam herci řekli nějaký komentář o tom co při scénách zažívali. Za špatné považuji i to, že tvůrci vybrali scény hlavně ze šesti filmů. Tento "dokument" zklamal a je mi ho líto, protože kdyby si tvůrci dali víc záležet, určitě mohlo vzniknout něco víc než 50 stroze okomentovaných výstřižků. ()

Sorna 

všechny recenze uživatele

Zajímavé shrnutí zajímavých momentů z fenoménu současnosti, Harryho Pottera. Ukázky z filmů jsou tu moc hezky poskládané, ovšem je obrovská chyba natočit dokument, když sága ještě v té době nebyla kompletní. Je to škoda, poté by se mezi nejlepší momenty zaručeně zařadily i scény z Relikvií smrti - část 2. Určitě doporučuji se podívat, na "dokument" to má velmi přátelskou atmosféru a dozvíte se i pár zajímavostí z natáčení. ()

Lucerok 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně zpracované ohlídnutí za desetiletou existencí této ságy. Vřele doporučuji fanouškům filmu... ostatní by se možná lehce nudili, přece jenom hodina a půl je hodina a půl :) ()

Decim28 

všechny recenze uživatele

Nic od toho nečekejte, prostě 50 scén, jen málo z nich považuji opravdu za Greatest HP moments. Ale to ať si rozhodne každý sám. ()

Holly_Molly 

všechny recenze uživatele

Příjemnej dokumentární film pro každýho fanouška HP filmů (mě nevyjímaje) s celkem vtipně přeloženym názvem. :-D Být tam víc rozhovorů s hercema, bylo by to prakticky dokonalý. \../ ()

Reklama

Reklama