Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

  • Velká Británie Walking with Dinosaurs 3D (více)
Trailer 2

Zapomeňte na Jurský park! Teprve teď máte opravdu možnost stát se součástí světa, v němž vládnou dinosauři. To, co jste si mohli zatím jen představovat, se stává skutečností a vaše cesta do druhohor může začít. Zažijete putování s dinosaury v dobách, kdy vládli Zemi. Jejich cesta začíná před 70 miliony let na Aljašce, kdy je každý rok dlouhá a temná zima nutí v tisícihlavých stádech k stěhování z jejich domovů za potravou na jih. Dinosauři už dlouho představují jedinečný fenomén, který jako magnet přitahuje děti i dospělé. A není to jen jejich gigantickými rozměry a růzností druhů. Stále si klademe otázky: „Kam zmizeli? Jak žili? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Žijí mezi námi jejich potomci?" A na základě nejnovějších poznatků je právě vybudován příběh filmu Putování s dinosaury – film ve 3D, který je vrcholným a strhujícím zážitkem stvořeným právě pro filmové plátno. Nedávné paleontologické objevy ve spojení s průlomovými filmovými technologiemi nyní představí nové a jedinečné dinosaury, kteří jsou skutečnější než kdy předtím. V průběhu této velké podívané prožijeme životní příběh býložravého Pachyrhinosaura, který se narodil jako nejmenší mládě, a od počátku se tak musí vyrovnávat se svými soutěživými sourozenci, s drsným a nevyzpytatelným světem, se zuřivými a hladovými predátory jako je zákeřný Troodon nebo monstrózní Gorgosaurus. Náš hrdina sice nikdy nebyl tím největším a nejdrsnějším dinosaurem své doby, ale dokázal, že pro evoluci může být důležitější i něco jiného, než jen být největším a nejsilnějším. A tak díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy migrujícího stáda nejen dokáže přežít, ale stane se pro své druhy nepostradatelným vůdcem a ochráncem stáda. Přijďte zažít dobrodružství tak skutečné, že se ocitnete přímo mezi dinosaury, prožijte dobu těchto obrů v největším příběhu za posledních 100 miliónů let, který byl inspirován veleúspěšným seriálem televize BBC. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Dobré, takže původní revolučně vizuální snímek od BBC to dopracoval na HBO Comedy. K tomu není co dodat. :-( Ještě že bude vycházet ještě jedna dokumentární verze s komentářem Benedicta Comberbatche.

Honzik004

Honzik004 (hodnocení, recenze)

martess

Souhlasim s Podem .. ten film se rozhodně vyplatí vidět...ale opravdu v té verzi poplatné původnímu nápadů tvůrců (na bluray označená jako "Speciální verze období křídy". Je to úžasnej zážitek

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

martess

Ano, rozhodně se to vyplatí, ale originální verze tvůrců, ne ta co byla v kinech od 20FOX, to je blbost pro děti.

martess

martess (hodnocení, recenze)

oplati sa to pozriet? mne nejak prešla chut lebo som na ot zabudol a medzi časom ma to ako si prestalo lakať tak čo je to skvele?

na příspěvěk reagoval Pod, Honzik004

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

Sctyri

Houby, jsou to normální uživatelé, se mrkni na jejich profily. Žádní fake trollové. Prostě na to nikdo nechodí, nikdo moc nehodnotí a není ani co velice moc komentovat, když už to bylo všechno na Discovery 674 milionkrát.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

pop.z.pop

Na wikipedii psali, že předprodej lístků pokryl rozpočet filmu. A dinosauřích filmů je sakra málo a ještě s tak dobrým vizuálem.

Sctyri

Sctyri (hodnocení, recenze)

nu uvítal bych, kdyby napsal komentář i někdo z těch pětihvězdičkových... nebo to jsou jen fake hodnocení od trollů co to neviděli?

na příspěvěk reagoval Pluto879, pop.z.pop

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

Tak toto bude těžký propadák, nikdo na to nechodí, nikdo ani komenty nepíše, ono to už ani v takovémto milionkrát obehraném stylu nikoho nezajímá. Snad to k něčemu bude a přestanou konečně točit tyto dinosauří sračky pro miminka 

na příspěvěk reagoval Pod

Sctyri

Sctyri (hodnocení, recenze)

 vypadá to dost rozporuplně, imdb 51%, rottentomatoes 23% a tu 82%? to by mě teda zajímalo co se z toho vyklube

Uživatel Pluto879 smazal svůj příspěvek.

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

Honzik004

Líp bych to nenapsal. Přesně tak to myslím. Určitě bude tento film po vizuální stránce to nejlepší co jsme doposud viděli, ale sakra já si myslím, že už jsme i připraveni na syrovou "realitu" a trošku i zariskovat a zkusit ztvárnit věci v kterých si prostě nejsme úplně jistí a asi nikdy nebudeme. A třeba by se ještě o takové pořádné tyranosauří šoustačce na plátně dlouho mluvilo. 

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

Beckett51

:) myslím, že v Méďovi byla jedna rozmnožovací scéna, kdy se třepal celý les :) ale pochopitelně se to taky radši obešlo bez detailů. 

na příspěvěk reagoval Beckett51

Honzik004

Honzik004 (hodnocení, recenze)

pop.z.pop

Je pravda, že u toho rozmnožování si nikdo není přesně jistej, jako to doopravdy vypadalo a asi se to nikdy nedozvíme. Každopádně jsou rozumné teorie, podle kterých by se to natočit dalo. Ovšem je problém...v globálním měřítku ... že dinosauři jsou pořád jaksi spojení s dětmi, což mi přijde jako strašná kravina. Proto je ale většina filmů s ještěry dělaná buď přímo pro děti anebo minimálně jako film přístupný všem. Proto v těch málo filmech, který půjdou do kin, v nejbližší době neuvidíme krvavé bojové scény nebo rozmnožování. Je ale bez diskuze, že by to jistě byl zajímavej film a troufám si tvrdit, že by se i našli lidi, který by to chtěli natočit, ale problém budou spíš finance a i částečná nejistota ... právě kvůli tomu, že se dinové pořád soustřeďují spíš na děti (je na jednu stranu škoda, že studio Disney, když natáčelo svého Dinosaura, nezůstalo u původního konceptu ... tedy u příběhu bez jakéhokoliv komentáře, který by ukazoval drsný pochod stáda od někud někam, které by čelilo útokům masožravců ... výsledek by nemusel vůbec dopadnout špatně).
Osobně se ale na film těším ... především kvůli efektům...podle trailerů je animace vážně povedená. Pokud bude mít film úspěch, mohl by to být odrazovej můstek pro nějakej další, kterej by byl třeba víc drsnější.
Jinak Medvěd a Boj o oheň jsou určitě dobrý filmy ... ale jistě jim i hodně pomohla doba, kdy byly natočený. Dnes jsou z nich klasiky...otázka je, jak by je přijalo dnešní publikum, kdyby je někdo natočil dnes.

na příspěvěk reagoval pop.z.pop

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

Náhodou teď jsem viděl nějaký dokument o těchto potvorách a tam se dost zabývali tématem rozmnožování. A chudáci vědci v tomto dost tápají. Třeba u Rexíka předpokládají, že se samička vykotí na bok a samec to do ní buší ve stoje ;)

Prostě ještě nikdo nemá takové koule, aby natočil pořádný dinosauří film, který se zaobírá podstatou věci.

Pořád dokola musíme sledovat malé mláďátko s infantilním dabingem.

Je to škoda, že dneska s takovou vyspělou technologií u animace toho zatím nikdo nedokázal využít :/

Třeba takový film "Boj o oheň" z osmdesátých let (i když to bylo o pralidech-trochu jiné téma) je bez jediného slova a jediného digitálního efektu. V "Medvědovi" se taky 99 % filmu nemluvilo a jaká je to pecka.

Toto je pouze další sranec pro děcka, aby vytáhli fotříky do kina a 20century si namastil kapsu. 

Prostě mi to vadí, když dinosaurus řeší kdejakou chujovinu lidským hlasem. A taky to něco vypovídá o tom, že ten film není schopen bez mluveného slova vtáhnout do děje.

na příspěvěk reagoval Beckett51, Honzik004

Honzik004

Honzik004 (hodnocení, recenze)

Po hovnech přišlo ke slovu jebání. Kloubouk dolů před vámi, pánové...skutečně.

Pokud budu chtít vidět, jak dinosauři serou, pustím si sérii Putování s dinosaury, pokud budu chtít vidět, jak šukaj, pustím si dokument Tyrannosaurus sex. Na ten film do kina vážně nejdu jen kvůli tomuhle. A podobný voloviny nebudu řešit v diskuzi k nějakému filmu, kde čekám inteligentní diskuzi přímo k věci...ne tohle. Tohle je o niče. Akorát se tady shazujete.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Honzik004

Přesně tak, je to prostě dosavadní špička ledovce a milovnici dinosaurů se k tomu tak prostě budou chovat když dinosauři imaginárně mluví nebo ne.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

pop.z.pop

Takže pro úvod, bavit se o vyměšování u tohoto seriózního filmu je více než nemístné, ale když jinak nedáš...

Kdybys pořádně sledoval propagaci filmu, nebo alespoň zdejší videa, tak bys tak stupidní sázku mi vůbec nepoložil, jelikož (ať se ti to líbí, nebo ne) ve filmu opravdu dinosauři "serou" a "prdí," takže sázku jsi vážně projel na celé čáře.

Pak, když se díváš třeba na dokument, kde máš běžící stádo pakoňů, antilop, bizonů atd, taky moc nevidíš jak "serou" a zvláště když jsou pronásledování predátorem. Tvůrci si myslím, že se tomu snaží vyhýbat, takže sice argument dobrý, ale neznáš všechna fakta, a ani nesrovnáváš s ostatními filmy....

Další věc - ty dostaneš jedinečnou možnost, setkat se s těmito tvory zatím v nejrealističtějším vypodobnění a zajímá tě jak jak se budou trhat na kusy a všude bude stříkat krev... Taky nepochopitelné, opět použijeme srovnání s dokumenty s dnešními zvířaty a určitě ti to dál už vysvětlovat nemusím. To co tu naznačuješ se může vyskytovat snad jen v béčkových, pardon céčkových filmech, kterých je bohužel až moc, tak ti jistě nedá velkou práci nějaké sehnat. Jediné co ti mohu doporučit je dokument od Discovery, kde se opravdu brutalitou nešetří a ještě říznuté černým humorem - Dinosaur Revolution a Dinotasia.

K tomu zbytku ti to už tady vysvětlil moc dobře Honzik. Fox je v tomto případě pouze distributorem pro určité země a BBC tuto slavnou sérii utváří již hodně dlouho a byla pro ně nevýdělečnější, tak se jí jen tak nevdají - mysli. Disney nikdy nic takového neměl, až na Dinosaura, což je výjimka, která potvrzuje pravidla a tam ti dinosauři navíc stejně uměli mluvit. Jinak má Disney samé animáky. Takže co je podle tebe reálnější?

Dabing beru jako "přidanou hodnotu" podstatný je vizuál. Samozřejmě jak říkal Honzik si to přizpůsobí co největšímu výdělku. A řekni, kdyby tam byl jen komentář, nepřišlo by ti to nějak suché?

na příspěvěk reagoval pop.z.pop

Honzik004

Honzik004 (hodnocení, recenze)

Myslím, že Pod měl namysli, že realistický bude vzhled dinosaurů a především jejich pohyby a například i textury kůží. Je jasný, že žádnej film nebude nikdy věrnej realitě ...mnoho věcí je a navždy zůstane jen dohadama. Ovšem účast paleontologa Scotta Sampsona jako vědeckého poradce má zajistit, aby co nejvíc zobrazenejch věcí ve filmu odpovídalo nejnovějším výzkumům. A snad netřeba říkat, že vše se ve výsledku podřídí ose příběhu a v konečný fázi atraktivitě...tak, aby snímek měl co největší šanci vydělat.
A jak Pod přišel na BBC? Jednoduše ... tvůrci filmu jsou BBC Earth a Evergreen Films. 20th Century Fox zde plní funkci distributora, který uvede snímek do kin.

na příspěvěk reagoval Pod

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

Prostě to nemá s "naprostou realitou" jak tvrdí Pod ani zbla společného a je to další Disneyovka ovšem od 20th century. A navíc jak došel Pod na to, že to je od BBC? A vůbec už to mluvené slovo u mláděte, které jako vyjadřuje jeho myšlenky je jak z nějakého obludného nového "Kdopak to mluví" Kuňa taková ještěrka měla jedinou myšlenku a to sežrat nějaký kus louky a držet se stáda. Není v tento rok natočený miminkovštější film. 

na příspěvěk reagoval Pod

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

Beckett51

neber zas všechno doslova, je rozdíl mezi býložravcem, který nedělá nic jiného než, že celý den spásá trávu a Tvým psíkem, který dostane jednu misku granulí denně. :) zajdi si někdy do JZD ke kravám nebo do Zoo ke slonům, ti produkují okolo 200 kilo hoven denně.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

pop.z.pop

zajímavý, můj pes sere maximálně 2x denně, a sraní mu zabere tak minutu..... to k slovnímu spojení "pořád serou" nějak nesedí :)

na příspěvěk reagoval pop.z.pop

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

Beckett51

jaktože neserou, serou ve filmech pořád, až je to nechutné, v kolikati filmech je ve vedlejší roli hovno. Navíc je trošku rozdíl, že lidi své sraní tak trochu dokáží ovládat a serou jednou dvakrát denně, ale zvířata prostě serou pořád. A říkat o nějakém filmu, že je realistický jak Pod a pak vidět stohlavé stádo, které si ani neuprdne nemá s realitou nic společného. Argument úplně k posrání ;) 

na příspěvěk reagoval Beckett51

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

coinneach

Ano to souhlasím - ale nelze film soudit podle dabingu a navíc podle trailerového. Ta "smečka" - to prostě řeže do uší. Ale konečný dopadne určitě lépe.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

pop.z.pop

Tak dobře - sázku přijímám, jsem ale zvědav, jak to splatíš, protože se díky tobě ze mě stane milionář. :-)

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

Pod

podle traileru to vypadá, že by to mohlo být natočené i podle skutečné události ;) zvlášť to, jak se ten malý roztomilý ještěřík zachytne za parůžek o ten stromeček a visí tam srandovně vypadá dost realisticky.....prostě další sranec v krásném rodinném balení, aby se zaplnily vánočně vyzdobené 3D sály a následně se za nějakou dobu prodalo mnoho dývek jako pěkný dáreček našim malým ratolestem. Já chci konečně vidět na plátně jak tomu mláďátku trhá rexík nožičky a ten kvičí jak podsvinče....a mimochodem vsadím se z Tebou o pět milionů, že nebude vůbec vidět ani v jednom záběru jak ti dinosauři serou, ačkoliv srali prakticky nonstop. Fakt realistické jak prase, stáda čítající stovky ještěrek a ani jedno si neuprdne. Je to jenom další chujovina přesně ve stylu disneyovských happyjáků :/

Promiň, že jsem Ti pokazil se těšení na tento film, teď budeš jenom celý film sledovat, jestli si už konečně ten malý prcek uprdne ;)

na příspěvěk reagoval Beckett51, Pod

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

pop.z.pop

Asi na tebe nebude padat žádný meteorit, když se děj filmu odehrává před 70 miliony lety, ten spadl před 65 miliony lety - je to v jiné době, ne na konci éry. A žádný "disneyovský happyják" jak to tady nazýváš to rozhodně nebude. Není to nijak přikrášlené pro děti ani pohádkové a naprosto realistické - prostě zaručená kvalita od BBC, s dosud nejrealističtějšími vizuálními efekty, které pokoří i Avatara. (Tvá představa prehistorie je dost pohoršená.)

na příspěvěk reagoval pop.z.pop

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

myslíte, že tam na ně v posledních pěti minutách spadne ten meteorit a po zbytek filmu se budou škvařit a dusit a tak všechno možné co k vymíraní těchto ještěrek patřilo? to by mohla být celkem pěkná jízda. No, ale ono to spíš bude udělané pro děcka s nějakým disneyovským happyjákem :/ Asi marně doufám, že bude konečně natočený nějaký pořádný film s těmito obludkami, kde by Rexové trhali malé nevinné brontosauří mláďátka na cucky a krev by stříkala přes plátno na popcorn :/

na příspěvěk reagoval Pod

Reklama

Reklama