Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

  • Velká Británie Walking with Dinosaurs 3D (více)
Trailer 2

Zapomeňte na Jurský park! Teprve teď máte opravdu možnost stát se součástí světa, v němž vládnou dinosauři. To, co jste si mohli zatím jen představovat, se stává skutečností a vaše cesta do druhohor může začít. Zažijete putování s dinosaury v dobách, kdy vládli Zemi. Jejich cesta začíná před 70 miliony let na Aljašce, kdy je každý rok dlouhá a temná zima nutí v tisícihlavých stádech k stěhování z jejich domovů za potravou na jih. Dinosauři už dlouho představují jedinečný fenomén, který jako magnet přitahuje děti i dospělé. A není to jen jejich gigantickými rozměry a růzností druhů. Stále si klademe otázky: „Kam zmizeli? Jak žili? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Žijí mezi námi jejich potomci?" A na základě nejnovějších poznatků je právě vybudován příběh filmu Putování s dinosaury – film ve 3D, který je vrcholným a strhujícím zážitkem stvořeným právě pro filmové plátno. Nedávné paleontologické objevy ve spojení s průlomovými filmovými technologiemi nyní představí nové a jedinečné dinosaury, kteří jsou skutečnější než kdy předtím. V průběhu této velké podívané prožijeme životní příběh býložravého Pachyrhinosaura, který se narodil jako nejmenší mládě, a od počátku se tak musí vyrovnávat se svými soutěživými sourozenci, s drsným a nevyzpytatelným světem, se zuřivými a hladovými predátory jako je zákeřný Troodon nebo monstrózní Gorgosaurus. Náš hrdina sice nikdy nebyl tím největším a nejdrsnějším dinosaurem své doby, ale dokázal, že pro evoluci může být důležitější i něco jiného, než jen být největším a nejsilnějším. A tak díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy migrujícího stáda nejen dokáže přežít, ale stane se pro své druhy nepostradatelným vůdcem a ochráncem stáda. Přijďte zažít dobrodružství tak skutečné, že se ocitnete přímo mezi dinosaury, prožijte dobu těchto obrů v největším příběhu za posledních 100 miliónů let, který byl inspirován veleúspěšným seriálem televize BBC. (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (102)

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo s dabingem, ale úplně beze slov, nechala bych se unášet nádhernou přírodou grafikou a docela roztomilým příběhem. Takhle bych si to užila tisíckrát víc. Bohužel to je nadabované pro děti a to mi vadilo hodně. 3D se tady ukázalo docela jako efektní, ale bylo mi z toho trošku blbě. Takže jen 5/10. Škoda. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbehovo síce prostučké, ale príjemné a veľmi dobre pozerateľné. Mám rád dinosaury, takže oceňujem aj snahu autorov o každom povedať aspoň základné informácie. Na to, aby si človek film užil stačí, keď sa nechá unášať peknými obrázkami, krásnou prírodou a ľahkým, milučkým príbehom... Spokojnosť sa určite dostaví. Preto u mňa po Jurskom parku a skvelých dokumentoch (hlavne od BBC) po dlhej dobe jeden z lepších filmov na danú tému. 75/100 ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce je to opravdu moc hezké, jenže zbytek (příběh, texty, humor) je dělán jak pro děti předškolního věku. Což je velká škoda pro starší část publika. .. V tom prvním Putování s dinosaury jsme měli také příběh, ale ustupoval té hlavní věci, a to byly fakta o životě pravěkých ještěrů, díky tomu se to stalo fenoménem na který se dívá ráda jakákoliv generace. Zde máme ale jako hlavní právě příběh a dokumentární fakta se nám smrští jen na pár poznámek o jménu některých zvířat. To, ale dává smysl, však je to film.. Film pro malé, né pro dospělé, i když i oni si můžou ve snímku najít pár úsměvných momentů. :) .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Džótí 

všechny recenze uživatele

Na první poslech (z vedlejšího pokoje) jsem si řekla: "O jé, americká šablona!". Po dalším a dalším shlédnutí (syn má rád dinosaury :-) ) zjišťuju, že se na to dá koukat, dokonce i opakovaně, a nenudí to. Film je prošpikovaný vtipnými hláškami užvaněného vypravěče, ptáka Alexornise. :-) A víc už nepovím. :-) ()

j1c2 

všechny recenze uživatele

Pěkná podívaná na dinosaury, pro mého syna úspěšná. Příběh v rámci mezí, docela hezký. Co mě velmi rušilo, byl dabing, hlasy se pletou a člověk se nemůže příliš zorientovat v tom, kdo vlastně mluví...především hlasy dinosaura Páti a ptačího průvodce Alexe jsou si velmi blízké a tudíž neustále přemýšlíte, kdo co řekl. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Do filmu vytvářelo efekty australské studio Animal Logic, které se může pochlubit vícerem slavných filmů, jako například trilogií Matrix, oba díly série Happy Feet, Legendou o sovích strážcích (2010) nebo třeba Sucker Punch (2011). Speciálně pro Putování s Dinosaury vytvořili dva nové programy. Steroid, který zajišťoval interakci mezi kůží, podkožním tukem a svaly. Dalším byl RepTile. Ten byl určený k tvorbě detailů pokožky, jako jsou šupiny, pírka a chmýří. (Pod)
  • Film měl zprvu režírovat Pierre de Lespinois s Barrym Cooem. Poté se informace změnili a skloňována byla jména Neil Nightingale a Barry Cook. Nakonec je uváděn pouze Neil Nightingale. Zda se režiséři měnili v průběhu natáčení, nebo šlo pouze o nějaký zmatek na internetových sítích,  není jasné. (Pod)

Reklama

Reklama