Reklama

Reklama

Zlo má tuhý korienok. Vo filmovom štúdiu na Goodnight Lane záhadne zomrie jeden z pracovníkov. Majiteľ tuší, že na mieste sa odohrávajú paranormálne aktivity, ale nikomu o svojom podozrení nepovie. Duch, ktorý na Goodnight Lane prebýva, sa vzápätí rozhodne odhaliť tajomstvo svojej minulosti a zároveň nikoho nepustiť zo štúdia von živého. (Marceloo)

(více)

Recenze (20)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to typická béčková a zábavná blbina se spoustou nádherných kočiček, celkem povedeným gore byť v malém množství, tak postačí a slušným vizuálem ducha. Nic víc, nic míň. 55% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo už má plný zuby Insidious, The Conjuring a jiných vážných duchařin, třeba ocení tuhle neškodnou, ale docela sympatickou kravinu. Je sice děsně nízkorozpočtová a vizuál má jak z produkce Hallmarku, ale taky má trio opravdu skvostných sexy kundiček (i ta Harrisovka vypadá furt dobře) a hlavně natvrdlýho Billyho Zanea, který se tu stará o většinu srandy: "Cože? Charles Manson? Ten vyhublej, vysokej, gotickej rocker? Myslel jsem, že je gay." ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Vo filmovom štúdiu na Goodnight Lane záhadne zomrie jeden z pracovníkov. Majitel vie, že sa tu dejú paranormálne aktivity, ale nikomu o tom nepovie. Pre ducha nastane čas zobrať si to, čo mu patrí a rozhodne sa, že nikto sa nedostane von živý. - Pozeral som to len kvôli Danielle a počítal som s tým, že to bude katastrofa, ale nakoniec ma to velmi milo prekvapilo. Vo filme perfektne funguje humor, dokonca je tu aj niekolko funkčných lakačiek, sú tu príjemné postavy a príbeh je tiež dobrý. Hákový kríž na čele ma úplne dostal. Duch vyzerá taktiež dobre a páčilo sa mi jeho zachytenie na kameru a práca s tou ukážkou. Danielle Harris som videl prvý krát ako záporáčku, ale aj tak bola nehorázne sexy! Kvôli Danielle to samozrejme nadhodnotím, ale aj tak sa mi to velmi páčilo. + Danielle Harris! + herec z The Ganzfeld Haunting + herec z Reversal a Hayride 2 ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Je nemysliteľné, aby som komentom preprala tento komediálny horrák, len spomeniem, že Billy je svojím bezodne a bezcharakterne benevolentným prístupom k čítaniu scenárov tak pohodový, že si srdce diváka získa tak, či onak. Aj keby ee- to moje má ! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Štáb malého filmového štúdia sa snaží dokončiť prácu na novom horore, no začne im tam vyčíňať ženský duch; rozzúrený, že štúdio sa má nadobro zavrieť a o jeho osude nik nevie. Sympatické a zábavné duchárske béčko, s jemným komediálnym nádychom a prekvapivo kvalitnými a krvavými úmrtiami. V rámci námetu a rozsahu deja dokonca cítiť aj (zbytočne) väčšie ambície, ktoré sa však zrejme stratili v priebehu spracovania, i keď som rád, že ten film po rokoch vôbec konečne vyšiel. Herci sú vcelku známi a trefne obsadení, audio-vizuál je na nezávislácke pomery v pohode, ale stopáž je trochu zdĺhavá a kvalita kolísavá. Ale aj tak dobre, u mňa silné 3*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Alan je majiteľom menšieho filmového štúdia "Media World" v Dallase, v ktorom jedného, "pekného" rána objavia mŕtve telo zamestnanca. Záhadná smrť inak obľúbeného kolegu vzbudí u zvyšných spolupracovníkov množstvo nepríjemných otázok. Ich sebaistotu ešte viac podlomí príchod bývalej majiteľky budovi, ktorá všetkých varuje pred duchom, usídleným pod podlažím starej budovy. Všetci až na Alana vnímajú jej slová seriózne vážne, pričom i oni samotní boli v nedávnej minulosti svedkami mnoha nevysvetliteľných udalostí. Ako je to ale možné, že jeho majiteľ berie celú situáciu s takým nadhľadom? Vie snáď Alan niečo, čo ostatní ani len netušia? Keby sa bola brala táto ducharina trošku seriózne, keby jej tvorcovia až tak nevsádzali na odľahčenú formu, ktorá spočiatku nebola nijak mimoriadne vtipná (ale dva, tri krát som sa naozaj schuti zasmial, obzvlášť v 64', 80' minúte :D), mohlo ísť o solídny počin. Každopádne, ako kravina na zabitie voľného času to nebolo zlé. Pár slušných nápaditých gore scén milo prekvapilo, takže fanúšik hororu si sčasti príde na svoje. Čakal som nejaké lakačky, ale bohužiaľ. V tomto smere nič preborného. Myslím si však, tie tri "hrušky" si tento snímok určite zaslúži - 55 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dům na Goodnight Lane, v němž se odehrála dávná tragédie, dnes slouží jako studio partě filmařů natáčející levné béčkové horory. Jejich nadšení povážlivě opadne, když v těchto prostorech začne docházet k paranormálním aktivitám. Má je na svědomí duch zavražděné dívky, která se nehodlá svého rodného domu jen tak vzdát. A každého pošle pod kytky. Aby taky ne, když se jedná o potomka známého masového vraha. A jeden takový levný a typicky béčkový horor také natočil i zcela neznámý Alin Bijan. A hned dodávám, že takový duchařský horůrek zde ještě nebyl. Nebere se smrtelně vážně. To je jeho výrazná přednost. Podle toho také vypadá i výkon Billy Zane v roli netalentovaného režiséra, který trousí otrávené hlášky a svým ironickým postojem sympaticky podkopává celé "strašidelné" dění. Film vypadá hodně levně. Vizuál i gore zavánějí amatérskou úrovní. Duch mrtvé dívky úplnou hanbu neudělal. Režisérovi se podařilo sehnat levnější herce a herečky, kteří v hororech nejsou žádnými nováčky. Od hereček chtěl, aby na scéně nestrašily, tudíž jsou všechny sexy vystajlované a k ojetí. Danielle Harris i těsně před čtyřicítkou vypadá lépe než za mlada a svůj post levné béčkové herečky zdatně uhájila. Na scéně se také objevuje i Brina Palencia. Převyšuje ji zde blond sexice Christine Quinn, která má i větší prostor pro svoje vnady. Oproti těmto třem kočičkám se známá Lacey Chabert coby členka filmového štábu příliš neprosadila a zůstala u své civilní vizáže. První obětí je Richard Tyson, kterého si mnozí budou pamatovat jako padoucha z komedie "Policajt ze školky". Film má docela solidní porci neotřelých nápadů, které zdařile postupně zúročil. Nechybí ani (neodhadnutelný) zvrat. Ovšem finále slibovalo víc. Scéna, co následuje během titulek, matný dojem podstatně vylepšila. Kdyby měl režisér větší finanční prostředky, jistě by přibyly známky za technické zpracování, které v podstatě nejde dost dobře udělit. Vše se ale dohání nápady, které jsou kvalitně praštěné, stejně jako herecké výkony. Vychází mně z toho jedině to, že to byl od režiséra úmysl natočit svůj film docela sympaticky strašidelně s přihlédnutím k té nezanedbatelné skutečnosti, a sice, že mu z toho vyleze roztomile praštěný horor. Což se stalo. Když béčko, tak béčko. A se vším, co k tomu patří. 60% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ale jo... Docela zábavné béčko, ve kterém je nositelem vtipu zejména natvrdlý, ale úžasně zahraný režisér béčkových hororů, v podání Billyho Zanea... Jinak není moc o čem psát... Příběh je stokrát ohraná variace na japonské duchařiny, vraždy jsou lehce gore a docela zábavné, herci odehráli v rámci možností své a kupodivu ani Danielle Harris mě příliš nesrala.:. Takže jako jednohubka, proč ne... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou dávám především za prvotřídního Zanea, od famózní Gervaisovy kreace v The Office jsem neviděl lepší personu "šéfa-blba-dobráka", nežli jeho. Plus pár dobrých a vtipných scének. Ale zachraňuje to až poslední půlhodina, protože od úvodního mordu si na další počkáme skoro hodinu. Ideální večerníček před spaním, když přijdete domů utahaní z rachoty a unaveni Sluncem. Intelektuální náročnost na nejnižším stupni, což v tomhle případě hodnotím jako pozitivum. Nejlepší scény: Samořezba střepy pod duchovním dohledem a Johnny & hřebíky. Nejhorší scéna: Letmý (díky bohům) pohled na silikonové cecky ve sprše. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Odlehčená duchařina, které v mých očích maličko uškodil fakt, že se nebere až tak moc vážně. Ne snad že bych měl něco proti hororům s nádechem humoru, ale vzhledem k vydařeném ztvárnění slečny Bubákové a místy celkem fungujícím atmosféře a lekačkám mám neodbytný pocit, že tady by to strašení zasloužilo vážnější notu. Ale bavil jsem se i tak a potěšil i Billy Zane, který se po další době neupsal totálnímu braku. 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi nezávaznou podívanou, pokud chcete horor, kde těch hororových okamžiků není až tolik, ale nechybí, pokud se chcete u filmu bavit a nevadí vám, že to nebude něco originální, něco, co posouvá žánr naprosto někam jinam, tak se snímkem „Ghost of Goodnight Lane“ budete spokojeni. Billy Zane dokazuje, že je pro béčko jako stvořený a skvěle si to užívá. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor s prvky satiry, které z toho dělají celkem zábavnou blbinu, zvláště hlášky hvězdy Billyho Zanea, který tu hraje majitele studia, kde sídlí jakési dívčí strašidlo a když se má studio bourat, tak začne likvidovat osazenstvo filmaře i tanečnice. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Tohle je velmi povedená a dobrá hororová komedie. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické a hudba je skvělá. Film si za mě každý užije. Za mě 8/10. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jen pár povedených vtipů. Nic víc. Ani ty ženský nebyly nic moc. Jen ta jedna černovlasá - ne Danielle Harris nemyslim. Kdyby to pojmuli jako parodii na horor s duchy, asi by to bylo lepší, zíživnější a vtipnější. Takhle se to bere nejspíš vážně a je to více méně trapné než vtipné. ()

Vena69 

všechny recenze uživatele

Věřte tomu nebo ne, ale spojení hororu a komedie je jeden z nejnáročnějších žánrů na provedení. Vyžaduje opravdu velké ambice a perfekcionismus, aby byl takový film vtipná komedie a zároveň děsivý horor. (Typicky jeden z těchto žánrů prostě vypadne a zbyde jen jakási trapná parodie na horor.) Tady se to ale opravdu povedlo. The Ghost of Goodnight Lane je opravdu výborný film, který nabízí dokonale jednoduchý humor (tak blbý aby byl vtipný, ale ne zase cringe), pár dokonalých hlášek z úst geniálního Billyho Zana a naproti tomu i děsivé a dokonale načasované jumpscary, výborný gore a pořádně hutnou atmosféru. Když k tomu pak film přidá i pár nádherných hereček, zajímavý příběh, nemůžu než prohlásit, že jsem naprosto spokojený. Ano, jedná se o nízkorozpočtový film, takže je tady jeden slabší vizuální efekt a asi bylo možné z tohoto námětu vyvařit ještě trochu víc - konec mi připadal trochu moc rychlý, ale na 9/10 to dosáhne určitě. Svým způsobem mi The Ghost of Goodnight Lane připomíná první Vřískot - je tak akorát self aware, vtipný, kvalitní horor a opravdu hodně jsem se u něj bavil. ()

Reklama

Reklama