Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malé nemocnici na jednotce intenzivní péče leží jistá paní Novotná, kterou přivezli s otravou svítiplynem, pravděpodobně po sebevražedném pokusu. Po ukončení návštěvní doby vrchní sestra při kontrole zjistí, že paní Novotná je mrtvá, někdo jí vytrhl hadičku s kyslíkem z úst. Byla to vražda. Zdravotní sestra Milada (Zlata Adamovská) se v té době bavila s řidičem sanitky Hruškou (Lukáš Vaculík), odpovědná lékařka Šebková (Hana Maciuchová) také nebyla na svém místě. Podezřelá je i Hruškova matka (Zdena Hadrbolcová), Novotné kolegyně ze zaměstnání, která ji navštívila se svým šéfem (Ladislav Mrkvička) v nemocnici. Novotná bydlela ve svém domku s blízkou příbuznou (Luba Skořepová), která se obávala, že Novotná nastěhuje do domku svoji neteř Emu (Dagmar Veškrnová). Obě dvě byly v inkriminované době v nemocnici také. Vyšetřovatel (Petr Haničinec) dále zjistil, že Novotná údajně zpronevěřila ve svém zaměstnání peníze. A pak sestra Jana (Miroslava Pleštilová) najde prsten mrtvé v kapse jednoho bílého pláště. Vrah přišel v bílém plášti. Kdo z podezřelých to byl a proč vraždil? Prozradí závěrečná rekonstrukce! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Televizní interiérová detektivka odehrávající se v nemocnici, kde se řeší vražda pacientky. V každém druhém komentáři se tu zmiňuje, že Haničinec je jak Colombo. Tak podobá se mu tak, především svým vystupováním, ale to je tak vše. Tu podobu mu vtiskl samotný případ a dokonale napsaný scénář, ze kterého nakonec vyšel vrah při závěrečné rekonstrukci. Ono je to vůbec hodně dobrá kriminálka na to, že se jedná pouze o televizní film. Plejáda známých herců hrají na výbornou, hledání vraha je napínavé a tomu všemu ani neškodí poněkud levnější interiéry. [399. hodnocení, 27. komentář, 58%] ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme sedm bílých plášťů těch, kteří byli v době vraždy poblíž místa činu, jeden z nich měl na sobě vrah.. Stačí najít ten jeden trochu jiný, co měl prsten v kapse, a udělat rekonstrukci.. Dle mého zdařilá televizní detektivka se sympatickým hereckým obsazením.. Charisma Petra Haničince se mi zamlouvalo a Hana Maciuchová v roli ošetřující lékařky skvělá.. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nemocnice je sama o sobě dosti nepříjemným místem a co teprve když se tam stane vražda! Jo pro takového saniťáka co se motá kolem mladých sestřiček – kterým navíc motá hlavu to je super, jenže ty si pak neplní povinnosti a je z toho malér. Určitě hlavní doménou tohoto kousku je zajímavé herecké obsazení, slabší už to bylo s atraktivitou samotného případu. Tuctový film, kterým ničím nevyniká, ale alespoň to rychle uběhlo a dá se u toho i odpočinout. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Krucifix, takhle to dopadne, když je někde moc ženských pohromadě" Charismatický český "Colombo" Petr Haničinec hledá mezi sedmi bílými plášti ten, který mu pomůže usvědčit vraha. A ten plášť nemusí patřit jen ženské... Takhle televizní detektivka rozhodně nebyla špatná a svou finální pointou mě i docela překvapila. Ona závěrečná rekonstrukce ala Hercule Poirot přitom byla vskutku výborná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad film zo života Matoviča. Oj, kto by si len neželal, aby si konečne prišli po neho biele plášte a nemusí byť ich ani sedem. Ale nie, toto sú iné biele plášte. Síce tiež pre chorých, ale ide hlavne o detektívku. Veľa postáv, veľa podozrivých a postupné rozluskovanie v štýle Poirota. Síce také inscenačné kulisy, ale príbehovo zaujme. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy vyšetřovatel (Petr Haničinec) vyslýchá Burešovou (Ljuba Skořepová) v jejím bytě, lze si v zrcadle všimnout odrazu člena štábu. (Pepinec)

Reklama

Reklama