Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Seriál SLiDE se odehrává v australském městě Brisbane. Příběh nás seznamuje se životy pěti teenagerů. Jsou mezi nimi kamarádi z dětství Ed a Tammy, populární a atraktivní Luke, rebelující Eva a nově přistěhovalá Scarlett hledající v neznámém městě nové kamarády. Náhoda je všechny přivede dohromady a vytvoří z pětice těchto odlišných lidí jednu nerozlučnou partu, která si užívá mládí a pomalu si razí cestu k dospělosti... (Zbyisek)

(více)

Recenze (19)

Mikeel 

všechny recenze uživatele

SLiDE nelze srovnávat se Skins, protože ač jsou to oba teen seriály, každý ty pubertální strasti a slasti podává úplně jiným způsobem. SLiDE neni ani trochu takové drama, není tu tolik drog, vlastně ani tolik sexu a vztahových problémů, je daleko humornější a plný nadhledu. Ale naštěstí to není ani o té bezchybné mládeži, která se nemusí o nic starat a všechno má. I tahle partička má svůj příběh a své osobní problémy a mě byli sympatičtí naprosto všichni. Je to skvělá oddychovka, kterou jsem zhltnul za necelé tři dny a nenudil jsem se ani trochu. Jen je škoda, že se do těch deseti dílů nacpal celý příběh od vzniku partičky až do jejího dozrání k dospělosti. SLiDE by si určitě zasloužil další sérii, i kdyby to byla jen jedna. A rozhodně se stejným sympatickým obsazením! ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Příjemné australské překvapení, které nejednomu divákovi na první pohled připomene anglické Skins. Také mě SLiDE pro svůj námět, který pojednává o partě teenagerů vyvádějící nejrůznější nepravosti a prosekávající se životem vesele a někdy naopak nevesele, připomněl Skins. Na druhý pohled, respektive po zhlédnutí více dílů, už začíná být jasné, že přirovnání ke Skins je jen velmi přibližné. SLiDE je rozhodně odlehčenější verzí, není tu tolik dramatu, není to tak ponuré a depresivní, je tu naopak více srandy a humoru. A tak jediné, co si tento seriál od svého anglického konkurenta tak trochu vypůjčuje je sama prapůvodní myšlenka seriálu o teenagerech pro teenagery. Jinak jde SLiDE vlastní cestou a to je rozhodně dobře. Pět hlavních postav je v jádru sympatických. Máme tu pět odlišných lidí, jak těch normálnějších, tak těch lehce přitroublých. Tato partička se často dá dohromady tak nějak náhodou, zkrátka vždycky skončí spolu u páchání nejrůznějších lumpáren a porušování různých pravidel. Jak obrazem, tak soundtrackem je seriál na vysoké a příjemné úrovni. Takže ano, líbilo se mi to. Líbilo se mi to hodně, kromě posledního dílu. Desátý díl jako jediný mě nějak zklamal. Ale pokud tenhle drobný detail na kráse přehlédnu, tak dávám seriálu pět hvězdiček (i když o něco slabších pět hvězdiček než má první série Skins :-) ). SLiDE mi totiž od prvního pohledu výborně sednul a oblíbil jsem si ho. ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Osvědčený mustr ze Skins (různorodá partička mladých lidí a jejich dospívání) zde není tolik fatální jako v britském seriálu, přesto Slide nabízí podobně kompaktní zážitek. Je velmi potěšující, že se jednotlivé charaktery zvolna vyvíjí, mění a rostou. Nabízí to skvělou možnost ztotožnit se (nebo si prostě jen oblíbit) nejen s jednou, ale s drtivou většinou hlavních postav. Uplně mi neseděl Ed, ale chápu, že postava jeho vlastností je obvyklou součástí teen seriálů. Přidejte občas velmi humorné situace, minimum trapnosti (vyjma Eda), originální prostředí Brisbane, neoposlouchanou australskou angličtinu a kvalitní hudební doprovod a máte pětihvězdičkový seriál jak vyšitý. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve Skins nebyla Effy, tak se nebojím říct, že je Slide lepší a ve všech ohledech zábavnější než Skins, ale u tohoto seriálu zatím nemám vyloženě oblíbenou postavu. Po přečtení komentářů zde jsem čekala mnohem ostřejší humor, ale ten se nedostavil. Vlastně to samo o sobě ani není tak vtipné, akorát se parta dostává do absurdních a komických situací. U Skins je více vulgarity, drama, propracovanější a více "psycho" postavy.. tohle nemá až tak daleko do amerických teen seriálů (ala O.C.), ale inspirace britskými skvosty je i tak znát. A čekala jsem, že se mi nejvíc zalíbí Eva (kvůli vzhledu), ale nakonec se mi asi nejvíc zamlouvá Scarlett, připadá mi nejzajímavější. Původně jsem si oblíbila Tammy, ale ta je prostě s tou svou rozvážností a trapnou láskou k Lukeovi čím dál otravnější. Uvidíme, jak se to vyvine dál, žádný větší příběh v pozadí tam není, takže je to spíš taková oddychovka, ale i tak si zaslouží pozornost.. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

První dva díly jsem hodně srovnávala se Skins a to byla pěkná blbost. Skins jsou totiž daleko víc špinavější (čti lepší). Jediné co mají seriály společné je věk hlavních postav. Když jsem se tedy oprostila od spojitosti, tak mě seriál začal dost bavit. Nevím jestli bych někomu řekla "to musíš vidět", ale jestli se nemáte na co koukat, tak vás to asi neurazí. 3-4* ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama