Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 8 h 42 min (Minutáž: 46–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Lauren Glazier, Albert Jones, Joe Tuttle, Michael Cerveris, June Carryl, Sierra McClain (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada byla o dost zajímavější, ale hlavně proto, že se děj přesunul do terénu. Upozadila se práce na postupu, jak proniknout do mysli sériového vraha a více se řeší osobní vztahy. Ale přítomnost idiota agenta Gregga Smitha v tomto dějí a potom co provedl je mi záhadou. To úvodní intro mě příšerně sere. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Druhá série je dramaturgicky až děsive rozkolísaná záležitost, které buď měla mít 6 dílů anebo alespoň 10. Prvních pět epizod je neskutečně napumpovaných, ve zbylých čtyřech se pak materiál na jeden díl roztahuje ad absurdum a nakonec vyšumí do ztracena. Je tu několik osobnostních dějových linií, které v druhé půlce začnou pomalu mizet, nebo vjedou do slepé uličky, případně se zde nárazově vytrácí důležité postavy atd. Řemeslně pořád slušně udělaná show, ale zároveň docela nečekaná nuda. ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Úplně si nerochním v tom, jak autoři nakusujou ty vedlejší linky. Anna Torv je nadbytečná, čtvrtej agent úplně a psychicky vyhrocenou Holdenovu epizodku kopnuli po dvou epizodách do autu. Jenomže když Mindhunter hrábne do strun, nechá promlouvat všechny ty nepochopitelně věrný mukly, je všechno najednou v pořádku. A v posledních epizodách v Atlantě dokonce až někde v nebi. ()

misbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cywe tak jak je to s tou panikou?? - aneb - když to kluk blbě pobere v nedělní škole. Už to není tak vymazlený jako první řada, trochu se to (hlavně v druhý půlce) drolí, PanicAttacks nejsou ani zbla využitý, Kemper absentuje a nikdo ho nenahradí, některý PC momenty si mohli odpustit... ale pořád je to víc než slušně postavený a řemeslně zvládnutý, hlavně pomalej rozpad rodiny. Svítí z toho několik momentů jako Mansonovo nevědomý touché a Wendin Zlá Lesba moment. Čtyry a polaďte to. ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Režijně a scénaristicky sevřenější než první série. Slabé momenty jedničky (Holdenova vztahovka a jeho nepresvědčivá proměna) vystřídaly výživné tragédie ostatních hrdinů. V závěru všechno směřuje ke zdrcujicímu finále. Zodiac na druhou a na prostoru 9 hodin o to hutnější. Nesnesitelná pachuť neuspokojivého rozuzléní vyšetřování. Kompulzivní ex post rešerše do atlantských vražd 1979-1981. Fincher zúročuje seriálový prostor na 110% procent. Pizzolato může akorát blednout závistí. Chrochtal jsem blahem. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Scéna z bowlingu se natáčela v Beaver Valley Bowl v Rochesteru v Pennsylvánii. Tato lokace se objevila i ve filmu Kingpin (1996) nebo v seriálu I Am Not Okay With This (od r. 2020). (J.F.B.)
  • Bílý kombík na mostě je Chevrolet Chevelle Nomad z roku 1970. (J.F.B.)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama