Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Holden vyslýchá děsivě výřečného vraha Eda Kempera. Jeho vyšetřování však vyvolá negativní reakce FBI. (Netflix)

Recenze (35)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je "to" tam. Ešte prvý diel bol opatrný a rozjazdový, ale v dvojke sa do toho Fincher konečne dôstojne oprel a je to super. Parádne ústredné duo, autentické a zvláštnym spôsobom originálne napísané (a nasnímané?) sexuálne scény a je tu dokonca dosť humoru. S tým však mám trochu problém. Skvele zostrihaná pasáž "putovania hrdinov" je bomba. Rovnako tak ich hlášky a dialógy (a nezabudnuteľný, za všetko hovoriaci a pritom slovami nesprevádzaný pohľad Holta McCallanyho vo výťahu na svojho mladého parťáka). Je to tak trochu buddy movie (buddy series?) a k tomu tento typ humoru, pochopiteľne, patrí. To je OK. Čo už OK nie je, tak to sú troška nemiestne fóry, v ktorých tvorcovia jemne zľahčujú brutálne vážnu tému sériových vrahov ("...a potom bude mať sex s tvojou hlavou..." - wtf?). A mám pocit, že napriek snahe sa Fincherovi nepodarilo byť až taký mrazivý, ako plánoval. Napr. scény s vrahom študentiek zrejme v jeho predstavách mali byť desivé práve svojou obyčajnosťou (vrah vyzerá ako sympaťák, ktorý vám povie tri fóry za dve minúty a potom sa tomu začne hurónsky smiať a je pri tom cukrovú vatu a zapíja ju kofolou), ale nakoniec idú skôr len na pol plyna. Každopádne jeho teória o "mamách a ich synoch" je pozoruhodná. Teším sa, čo toto duo vyvedie v budúcnosti, lebo zjavne ide o parťákov, ktorí budú držať pri sebe. "Vražednú pardon vajíčkovú pomazánku prosím." ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vlažném a oťukávacím úvodu se zde tne do živého, aneb Fincher exceluje v tom, co opravdu umí. Ultra realisticky působícím vyobrazením psychoušů. Skvělé scény výslechu - casting, dialogy, timing. O stupeň lepší než předešlý díl. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odosobněné lokace, chladné barvy, práce s detaily, tlumené emoce, perfekcionismus. Skeptický bůh David Fincher je cítit na sto honů, dál ovšem platí, že počátky psychologického profilování sériových vrahů mě zatím do kolen úplně nedostávají. Něco, co je nám předkládané a co je řekněme otřepané, dle mého spadá do dřívějších než do 70. let. Navrch charisma ústředních postav není zrovna valné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cliffhanger z pilotu sa ukázal ako slepá ulička, aspoň nateraz, a dostávame sa k sérii konverzačiek so zaujímavým, charizmatickým a extrémne škaredým chlapom v strednom veku (odhadom). Ako mohol tento chlapík vraždiť tak drastickým spôsobom? No on nám to všetko vysvetlí, pričom tu existuje reálna možnosť, že nášho bažanta iba ťahá za nohu. Každopádne tie dialógy sú skvostné, na rozdiel od trochu nepresvedčivého presvedčovania šéfa na oddelení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Druhý díl mi rozhodně nepřišel o autobus lepší než ten první, jak mi bylo slibováno. Vzrůst kvality dávám za zásluhy hlavně mnohem menšímu výskytu té otravné kurvy, kterou si hlavní hrdina narazil, a kterou se nechává ovládat, trýznit a manipulovat. Měl by poslechnout rady moudrého tlouštíka a pohlavně zneužít její uříznutou hlavu a posunout tak kvalitu následujících dílů. Hlavní hrdina mě stále ještě trošku sere, ale postupně si na něj začínám zvykat. Dialogy jsou skutečně vybroušené k naprosté dokonalosti. Fincher je zde zkrátka ve svém rajónu. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Prax, prax a ešte raz prax, i samotná škola je ti na hovno, ak ju nemáš. Na vyučovaní ti natlačia kaleráby do hlavy, a keď príde na lámanie chleba, si totálne v riti” ! Najprv jeden z dvojice frekventovaných agentov F.B.I. , Holden Ford pôjde do nebezpečnej väznice na „kus reči” s Edmundom Kemperom, ktorého vražedné sklony sa začali prejavovať v pred / pubertálnom veku, keď ho vlastná mamka sústavne ponižovala, a tak sa dalo zrejme očakávať, že sa z neho vykľuje - sériový vrah študentiek, ktorý vo všeobecnosti nenávidí ženské plemeno...? Druhý z kolegov, Bill Tench o tom sprvoti nechce ani počuť, čiže vo chvíľach voľna radšej volí hranie golfu, až po ich „turné” po spojených štátoch, sa necháva zlanáriť i on, a tak aspoň obaja zisťujú, že poznať potenciálneho psychopata, nie je úplne od veci, však ? Spomínate ešte, keď Clarice Starling navštevovala Dr. Hannibala “KANIBALA” Lectera v legendárnom Mlčaní Jahniat, tak to je jedna z inšpirácii, ktoré sú k dispozícii + poznať tvorbu Davida Finchera, je namieste, pretože sú tu taktiež ďalšie indície z jeho filmov, ktorým sa venoval na režisérskej stoličke... Strihač Kirk Baxter patrí medzi dvorných spolupracovníkov Davida Finchera, veď je ovenčený dvomi oscarmi - pre najlepší strih, práve z jeho dielne. Renomovanou, výkonnou producentkou je na počudovanie sa, Charlize Theron, tak aj to vnímam, ako pozitívny aspekt. Postavy, t. j. AGENTI sa ku koncu epizódy poberú smerom do suterénu, kde budú mať špeciálne, vyhradený čas, určený na štúdium všelijakých indivíduí, inak ich šéf, sprvoti z tejto myšlienky, nebol vôbec nadšený, až následne sa nechal od nich, lepšie povedané od neho ( od Billa ) - singulár, jednotné číslo, presvedčiť... Dúfam, že nabudúce dám za päť hviezdičiek ? Potenciál by tu bol. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda byla ještě o chlup lepší než předchozí díl. Cameron Britton byl pro roli Eda Kempera skvělou volbou, když se poprvé objevil, okamžitě jsem si vzpomněl na tu směs pocitů, kterou ve své knize popisoval John Douglas po jejich prvním setkání. Zajímavá epizoda, tuším, že mě bude seriál opravdu bavit. 4*+ ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm tenhle seriál má takovou zvláštní atmosféru, kterou jsem ještě nikde neviděla (=nejspíš viděla, jenom si to nepamatuju), to se mi líbí. A hlavní postavy mezi sebou maj takovou dobrou chemii (přátelskou samozřejmě, tady jsou všichni hetero, zatím aspoň). Vypadá to zajímavě, zatím se teda nic moc neděje, vlastně se zatím neděje vůbec nic, Holden si povídá se sériovejma vrahama pro zábavu a jeho parťák Bill si hraje golf, zatímco jejich nadřízený si rvou hlavu nad tím, co zas tyhle dva dělaj tentokrát. Ale ono to sakra z nějakýho důvodu funguje, místy je to vtipný jak svině (teď myslím v dobrým smyslu, ne ve smyslu Hra o Trůny poslední série - to byl sakra špatnej vtip). Počítám s tím, že se to za chvíli rozjede a zatím si budu užívat uvedení do děje. Ale zase doufám že to nepřeženou a nebude 10 dílů jenom golf, i když samozřejmě je to psychologickej seriál, takže čekat náhodný zabití ústředních charakterů taky nebudu. :D Hodnocení: 8/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holden sa rozhodne vypočuť sériového vraha Eda Kempera, vraha študentiek, pretože je presvedčený že by to mohlo pomôcť v budúcnosti pri pátraní po zločincoch, avšak úrad pre vyšetrovanie a jeho nadriadený nie sú z jeho rozhodnutia nadšený. Rozhovory dvojice určite zaostávajú za prvou sériou True detective a aj keď majú niečo do seba, zatiaľ ma seriál príliš neočaril. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Formálně asi nejtypičtější Fincher z celé série. Některé sekvence jsou sestříhané ve stylu Fight Clubu, ale jinak je to čirá konverzačka ala Zodiac a Mlčení jehňátek, akorát protkaná podprahovým černým humorem. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle seriál odhalí plně svou formu a obsah, každý tak bude vědět, zda pokračovat ve sledování či ne. Cesta do hlouby vrahovy duše je výborná, dialogy napínavé, za mě jednoznačně plné hodnocení. ()

Reklama

Reklama